Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Háromszék közép falui és forradalmi szerepe - Háromszék - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Eresztevény és Maksa környéke Matisfalva, Markosfalva, Martonfalva, itt tartott gyűlések, s a forradalmi korszaknak e faluval egybefüződő dicsősége. Háromszék önvédelmi harcza és az oroszok elleni csatározása. Léczfalva. Gyárfás család. Léczfalvi országgyűlés. Visszapillantás a székelyek múltjára. Léczfalván tartott székgyűlések. Telek. Makó György. Horváth Károly. Szörcse. Petőfalva. Mikes Kelemen emlék-kelyhe. Rétytől Uzonig Terra Siculorum
Lécfalva 0,12 km-re. Sepsiszentgyörgytől 17 km-re keletre a Feketeügy jobb partján fekszik. Kultúrotthon. A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
Székelybánja vára Lécfalva 1,19 km-re. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz. Nahat-nahat. Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
Várhegy Lécfalva 1,19 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. Drótszamárral. Kihasználva a szép őszi időt, biciklizés közben kerestem rá erre a rejtekre. A tehénpásztornak nincs internetje. GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
Halastó Szörcse 4,48 km-re. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. A halasto. Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
SZNM 7 Maksa Református templom 4,56 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 7-dik stáció - Maksa - Református templom VI. Állomás. A templomot sajnos nem találtuk nyitva. Ezt könnyű volt megtalálni. A kis dobozka szabadon volt, így könnyű volt megtalálni.
Lovak szobra Dálnok 4,89 km-re. Lovak szobra Dálnok Tisztára székely vadnyugat. Megtaláltuk. A geodoboz a helyén, de a lovak már eltűntek. Brassó felől Kézdivásárhely felé tartottam.
SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 5,01 km-re. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából. V. Állomás. Hol is a hézag? A korábbiakhoz képest eléggé megváltozott az emlékmű környéke, úgyhogy nem találtuk meg sem a hézagot, sem a dobozt. Sikertelenül. Gyakran járok sétálni, bringázni erre a környékre, háromszor is kerestem a dobozkát de nem találtam.
SZNM 6 Dálnok 5,35 km-re. Miholcsa József alkotását 2004 nyarán avatták fel. VII. Állomás. Megtaláltuk a panziót, Dózsa György szobrát, a tulipánt is, de a kő ki volt hengeredve a rejtek elől és a doboz nem volt benne. Reménykedtünk. Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.
Óriáspincetető Eresztevény 5,48 km-re. Óriáspincetető Eresztevény Emlékmű. Megtaláltam. Sanderoval a tetőn. Egy igazi élmény ezen a tetőn állni.
Szörcse 5,54 km-re. Szörcse
Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 5,6 km-re. Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004
Református templom Egerpatak 5,92 km-re. A közigazgatásilag Réty községhez tartozó falucskától délkeletre, egy legelőnek használt dombocska tetején egykor vár álott, melynek emlékét a Fergettyűvár helynév őrzi. A templom egere. Kedves Kinga. Mégis megtaláltuk. Hittünk a gyermekeknek, mikor a kapuhoz rohanva közölték: Lelakatolták.
Református templom Réty 6,35 km-re. Először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében. Decemberi séta. Kellemes időben egy kis Mikulásnapi körséta keretében kerestem rá a dobozkára. Körülményes megközelítés. A geodobozt nagyon könnyű volt megtalálni, viszont elég körülményesre sikerült a templom megközelítése.
Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 6,6 km-re. Milleniumi fenyves Rétyi Nyír Sárga geotojás. A szobor után ezt is megkerestük, hamar ráleltünk a fotón látható jellegzetes gyökerekre. Kis laza séta után. Kellemes, árnyékos hely, felüdülésnek kellemes.
Magyar Honvéd Rétyi Nyír 6,63 km-re. A szobrot 1942-ben állították az I. Hamarosan felújítva. Tényleg rossz állapotban van. Törött, de megvan. A jelzett helyen megtaláltuk a dobozt.
Fergettyűvár Egerpatak 6,64 km-re. A helyet ugyanis régen szántották, ma legelő. Négyen kerestük. Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg. Évek után az utam újra a Bibarc-tetőre hozott. Itt 2011 oszen Melivel ketten ladat rejtettunk.
Református templom Kézdimárkosfalva 7,33 km-re. 1497-benMárkosfalva formában fordul elő.
Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva 7,36 km-re. Édesapja Barabás János, édesanyja Gaál Therézia - a nagyenyedi kollégiumban tanult és már fiatalon kezdett arcképfestéssel foglalkozni. Doboz a földön. Meglett a doboz, de a földön volt. Csernatontol Katolnaig. Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato.
Sepsibesenyő régi temploma 7,47 km-re. Sepsibesenyő régi temploma A templomkertben. Mikor letértünk a maksai templomhoz, akkor elhatároztuk, hogy megkeressük a nagy dobozt a besenyői tónál, melyről JKGÁBOR a tábor ideje alatt mesélt. Éppen hogy elértem. Nehezen lett meg a doboz.
Sepsibesenyői tó 7,68 km-re. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található. Rendben. A nagy doboz a nagy üregben terpeszkedik. Véletlenül parkoltunk a doboz mellé. Ebédkészítés közben kerestük meg a ládát.
Dózsa György szobra Dálnok 7,92 km-re. Itt született Dózsa György, a tragikus sorsú parasztvezér, az 1514-ben kitört parasztháború vezére. Szép nagy szobor. Igazán impozáns szobor, és a környéknek valóban különös hangulata van. Annyira rejtés, hogy már nem is rejtés. Kövek alatt, hát abból itt aztán van jó sok :) Ennek ellenére, nem kellett sokat keresgélni, hiszen ez a rejtés, ott "hányódik" mindenki szeme előtt :) Még jó, hogy az illetékesek nem gyűjtenek gyakran szemetet a környéken, mert kárba veszne.
Emlékpark Dálnok 7,93 km-re. Emlékpark Dálnok
Református templom Feldoboly 8,12 km-re. Református templom Feldoboly
Hunárka Rétyi Nyír 8,27 km-re. Hunárka Rétyi Nyír Útban Szacsvára. Csakúgy potyolt minket a hódara, de a fotó segítségével könnyen meglett a geodoboz. Régi kedvenc hely. Gyakran eljárok a környékre, ismerőseimnek mindig felajánlom, hogy keressék a dobozkát.
Borzvára Kispatakon 8,92 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. Tudás vagy szerencse?. Tudás vagy szerencse? A lényeg, hogy megtaláltam. A szaloncukrot kivettük. Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
Kézdialbis 8,97 km-re. Az 1567.
Kockás tulipán Rétyi Nyír 9 km-re. Jellegzetes nedves réti, kora tavaszi növényünk, mely áprilisban tömegesen nyílik. Sikertelen virágles. Kockás tulipán, liliom megtalálása volt a cél. Korábban nyíltak. Hideg ide vagy oda, a kockásliliomok április elején nyíltak az idén és a tavaly is.
Református templom Szacsva 9,28 km-re. Református templom Szacsva Szep rejtes. Kicsit suru a bozot, de azert annyira nem veszes. Sötétben. A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.
Komollói Nagyvár Réty 9,29 km-re. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Kasztrum. Megtaláltam a dobozt. Kasztrum. Körbesétáltuk a kasztrumot, de nem sikerült a dobozt megkeresni zavaró tényezők, vagyis juhnyáj miatt.
SZNM 9 Római kasztrum Komolló 9,41 km-re. SZNM 9 Római kasztrum Komolló Galagonya. Kis dombramászás után könnyen ráleltem a szúrós galagonyabokorra, arra ahol a dobozka van, hisz bokor eléggé sok van a környéken. Nem káromkodtunk, csak. A kis doboz kinn hevert a fűben.
Református templom Kézdimartonfalva 9,51 km-re. Az 1567. Van doboz vagy nincs doboz . A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.
Kockás tulipán-erdő Szacsva 9,71 km-re. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Megegyszer ugyanitt. Meg 2016 februarjaban jartam itt es akkor masodiknak (meliek utan) talaltam meg a dobozt. Szép hely. Szép hely, könnyű megtalálni.
Középkori temető Zabola határában 10,45 km-re. A zabolai vasútállomást elhagyva, Tamásfalva irányába található egy több méter magas domb - halom, olyan mint a kunhalmok. Ujra meg ujra. Ma megyek megkeresni Putna varat a Karpatokon tul. Kijavitas. Ez igy van, valamit elirtam, lehet, hogy valami mas csuszott bele.
Szacsvai panoráma 10,46 km-re. Szacsvai panoráma Szacsvai panoráma. Nagyon ötletes rejtés és kitartást igényel. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni. Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van.
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 10,61 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Csomakőrös Mellszobor a templom mellett. A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.
Várhányás Maksán 10,71 km-re. Várhányás Maksán Ujra fenn a dalnoki gerincen. Ellenoriztem a ladat es az most lekoltozott a csutak ala. A doboz maradékait összeszedtük. A tuskó teljesen elkorhadt.
Mező-tető Sepsimagyarós 10,83 km-re. A falu határában található legmagasabb pontról, a 717 méter magas Mező-tetőről, jól látszanak a félhold alakban elterülő környező települések: Uzon, Szentivánlaborfalva, Réty, Egerpatak, Szacsva. Lisznyoi nagy. Vartam, hogy meg valaki hozzaszol e rejtekhelyhez, de hiaba. Mező-tető újra. Ha már erre jártunk visszarejtettük a dobozt egy szív alakú mélyedésbe, kövek takarásába.
Csere-tető Lisznyó 10,96 km-re. Csere-tető Lisznyó
Angyalos 10,98 km-re. Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut. Ide jartam valamikor. Valamikor a 2000-es evekben itt dolgoztam es epitettuk a fahazakat a nemeteknek. Első dobozunk. Sikerült megtalálni a dobozkát, kicsit sáros, de ép állapotban.
Csoma-diófák Csomakőrös 11,22 km-re. Csoma-diófák Csomakőrös A diofaknal. Mikes zagoni faival egyetemben kerestem fel Csomakorost is. Emlékfák. A korábbi geodoboz helyét nem tudtuk megnézni, mert a diófák már mind körülkertelt magánterületen vannak.
Fortyogófürdő Székelypetőfalva 11,29 km-re. Nemcsak a környékről, de messzi tájakról is fogadta a reumatikus bántalmakra panaszkodókat, ugyanis a régi öregek szerint a pezsgő víz csodaszerként hatott ezekre a nyavalyákra. Feredő. Ez az a doboz, amelyiket már messziről látni véljük. A doboz a helyén. Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
Márton Áron szobor Kovászna 11,34 km-re. Márton Áron szobor - Kovászna
Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 11,48 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra, Jecza Péter - Kovászna
Kádár László emlékplakett Kovászna 11,48 km-re. Kádár László emlékplakett Kovászna
Református templom Zágon 11,49 km-re. Református templom - Zágon
Geometrikus kompozició Kovászna 11,53 km-re. Geometrikus kompozició Kovászna
Erkel Ferenc emlékmű Kovászna 11,62 km-re. Erkel Ferenc emlékmű - Kovászna
Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 11,63 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna
Fábián Ernő mellszobra Kovászna 11,64 km-re. Fábián Ernő mellszobra - Kovászna
Kovásznai Pokolsár 11,67 km-re. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány. Működő gázfeltörés. Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.
[ Fel ↑ ]
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye 6,63 km-re
Kovászna város környéke
Kovászna város környéke 15,86 km-re
Vártető - Tündérvár - Siklópálya.
[ Fel ↑ ]
Közeli települések: Lécfalva 0 km-re, Látnivalók Orbaitelek 2,01 km-re, Cófalva 2,3 km-re, Látnivalók Maksa 4,08 km-re, Látnivalók Nagyborosnyó 4,13 km-re, Bita 4,17 km-re, Látnivalók Barátos 4,64 km-re.
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.