Sepsibesenyő település (Kovászna megye) Központ: Maksa. Közeli települések: Maksa (Moacsa) 3.58 km-re, Angyalos (Anghelus) 3.6 km-re, Fotosmartonos (Fotos) 4.98 km-re, Réty (Reci) 5.13 km-re, Dálnok (Dalnic) 5.87 km-re. Sepsibesenyő román elnevezése: Padureni.
Szállás

Szállás Sepsibesenyő (Padureni) - Maksa, Kovászna


Keress szállást Sepsibesenyő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Sepsibesenyő (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Sepsibesenyő régi temploma 0.44 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
Sepsibesenyői tó 0.57 km-re. A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található.
Óriáspincetető 2.53 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
SZNM 7 Maksa 3.12 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 7-dik stáció - Maksa - Református templom
SZNM 8 Eresztevény 3.17 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából.
Angyalos 3.92 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut.
Várhányás Maksán 4.71 km-re. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk.
Lovak szobra 4.74 km-re. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján.
Református templom 4.94 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
Komollói Nagyvár 5.25 km-re. Komolló, Réty község egy része. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon.
SZNM 9 Római kasztrum 5.27 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló Komolló múltja messze visszanyúlik a honfoglalás előtti korba. Kr.
SZNM 6 Dálnok 5.33 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 6-dik stáció - Dálnok Dálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található. Miholcsa József alkotását 2004 nyarán avatták fel.
[ Fel ↑ ]
Református templom 5.37 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek.
Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 5.66 km-re. Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004
Emlékpark 5.7 km-re. Emlékpark - Dálnok.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Habud - Turisztikai látnivalók Zahanaua - Turisztikai látnivalók Stejaru - Turisztikai látnivalók Bicazu Ardelean
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.