Angyalos település (Kovászna megye) Központ: Gidófalva. Közeli települések: Fotosmartonos (Fotos) 2.53 km-re, Sepsibesenyő (Padureni) 3.6 km-re, Gidófalva (Ghidfalau) 4.17 km-re, Réty (Reci) 5.03 km-re, Étfalvazoltán (Zoltan) 5.1 km-re. Angyalos román elnevezése: Anghelus.
Szállás

Szállás Angyalos (Anghelus) - Gidófalva, Kovászna


Keress szállást Angyalos közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Angyalos (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

Angyalos 0.33 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt? Nos, lehet, hogy éppen róluk nevezték el a falut.
Református templom 2.94 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. Az 1567-i regestrumban Fotos 10 kapuval, Martonos 11 kapuval szerepel.
Sepsibesenyő régi temploma 3.53 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
SZNM 9 Római kasztrum 3.95 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló Komolló múltja messze visszanyúlik a honfoglalás előtti korba. Kr.
Sepsibesenyői tó 3.99 km-re. A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült. A 2 km hosszú tó északkeleti oldalán Maksa község, a délnyugati oldalán pedig Besenyő falu található.
Komollói Nagyvár 4.02 km-re. Komolló, Réty község egy része. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon.
Református erődtemplom 4.46 km-re. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva. Református erődtemploma az Olt árterületét szegélyező magaslaton, a falu szélén áll.
Óriáspincetető 5.2 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
Református templom Étfalva 5.53 km-re. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén. Zoltán késő barokk jegyeket viselő temploma 1792-ben épült, karzatát virágdíszes festett kazetták díszítik.
SZNM 8 Eresztevény 5.68 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremléke Gábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában. Holttestét szülőfalujában, Bereckben kívánták eltemetni a székelyek, de az oroszok is meg akarták szerezni, a helyiek megfélemlítése céljából.
[ Fel ↑ ]
Református templom 5.81 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel. Először a 16-dik században, majd a 19-dik század második felében.
Millenniumi fenyves 5.83 km-re. 1896-tól kezdődően a millennium emlékére emlékfákat, általában fenyveseket ültettek. Sepsiszentgyörgyön az állomástól északra, a csíki vasútvonal Kézdivásárhely felé elágazó szögében létesítették a millenniumi fenyvest.
Rétyi-tó - Kovászna megye
Rétyi-tó - Kovászna megye
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
Egrics-kő (Prédikáló-kő)
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Újtusnád - Turisztikai látnivalók Sabareni - Turisztikai látnivalók Dambu - Turisztikai látnivalók Catunu
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.