Dálnok település (Kovászna megye) Központ: Dálnok. Dálnok román elnevezése: Dalnic.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Dálnok (Kovászna megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Dózsa György szobra Dálnok 0,2 km-re. Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében.
- Kézdialbis 2 km-re. 1539-ben Albis néven jelentkezik az oklevelekben.
- Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2,32 km-re. Dozsa Gyorgy mellszobra Dalnok 2004
- SZNM 6 Dálnok 2,55 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 6-dik stáció - DálnokDálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található.
- Lovak szobra Dálnok 3,12 km-re. Az egykori dálnoki ménes szálláshelye előtt áll a Lovak szobra, melyet Miholcsa József szobrász készített, az 1990-es évek közepe táján.
- Várhányás Maksán 4,43 km-re. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk.
- Sepsibesenyői tó 5,34 km-re. A besenyői tó Kovászna megye egyik legnagyobb tava, az 1980-as években létesült.
- Régi kőhíd Csernáton 5,39 km-re. Régi, 1907-ben épült kőhíd - Csernáton.
- SZNM 5 Csernáton Hősök emlékműve 5,4 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 5-dik stáció - Csernáton - Hősök emlékműve
- Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton 5,45 km-re. Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton 1943
- Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva 5,63 km-re. Kézdimárkosfalva egyik híres szülöttje Barabás Miklós festőművész, aki 1810-ben látta meg a napvilágot, szegény család sokadik gyermekeként.
- Református templom Kézdimárkosfalva 5,76 km-re. 1332-ben villa Marci néven jelentkezik az oklevelekben.
- SZNM 7 Maksa Református templom 5,8 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 7-dik stáció - Maksa - Református templom
- Sepsibesenyő régi temploma 6,18 km-re. A Csente-tető alatt, a Bodoki havas lábánál a Besenyő völgyében a nyolcvanas évek második felében a patak elzárásával víztárolót alakítottak ki  Azóta épülnek a hétvégi házak.
- Óriáspincetető Eresztevény 6,58 km-re. Ereszteveny felett magasodik a Pincetető, az Óriáspincetetőn felépített térplasztika.
- Bod Peter mellszobra Csernaton 6,6 km-re. Bod Peter mellszobra Csernaton 2001
- SZNM 8 Eresztevény Gábor Áron síremléke 6,96 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 8-dik stáció - Eresztevény - Gábor Áron síremlékeGábor Áron 1849 július 2-án hunyt el a kökösi csatában.
- Halastó Szörcse 7,59 km-re. A Szörcse falu melletti, Feketeügy holtágán kialakított tórendszer jobb sorsot érdemelne.
- Lécfalva 7,78 km-re. Lécfalva falu Romániában Kovászna megyében.
- Ika vára Felsőcsernáton 7,88 km-re. Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában.
- Református templom Kézdimartonfalva 8,52 km-re. 1407-ben Martonfalva néven írják az okiratok.
- Szörcse 8,55 km-re. Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok, a XVIII-dik században református anyaegyház, és azóta is csak református egyháza van, templommal.
- Székelybánja vára Lécfalva 8,92 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján.
- Várhegy Lécfalva 8,92 km-re. Lécfalvától délre, az árterület fölé emelkedik, a kelet-nyugat irányú 550 m magas Várhegy-domb.
- Csókás-feredő Csernáton 9,15 km-re. Édes-kénes, lúgos gyógyvízes fürdő, amely 2012-ben kalákában készült el.
- Angyalos 9,46 km-re. Honnan a falu szép neve, ha nem a reformáció előtti templom védőszentjéről, aki a két arkangyal, Szent György és Szent Mihály volt?
- Református templom Réty 9,62 km-re. Réty református templomát az évszázadok során kétszer ujították fel.
- Református templom Fotosmartonos 9,71 km-re. 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek.
- Futásfalvi zarándokhely 10,01 km-re. A futásfalvi templomban őrzik a Csíksomlyói Boldogasszony mását.
- Kincsás vára Bodok-hegység 10,01 km-re. A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete.
- Szentkert Felsőcsernáton 10,14 km-re. A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete.
- Bodok-csúcs 10,17 km-re. A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa.
- Milleniumi fenyves Rétyi Nyír 10,39 km-re. A Rétyi-nyír egy több hektáros természetvédelmi terület, növény- és állatritkaságai miatt Európa egyik csodája, a környékbeliek kedvelt turisztikai célpontja.
- Református templom Étfalva Étfalvazoltán 10,42 km-re. Étfalva református temploma 1802-ben épült feltehetően egy korábbi helyén.
- Magyar Honvéd Rétyi Nyír 10,47 km-re. A Magyar Honvéd szobor Réty községtől keletre, a Kovásznára vezető főut mellett, a Rétyi Nyír természetvédelmi terület szomszédságában található.
- Református templom Sepsibodok 10,83 km-re. Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata.
- Barokk kapu Zoltán Étfalvazoltán 10,86 km-re. Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva.
- Komollói Nagyvár Réty 10,96 km-re. Komolló, Réty község egy része.
- SZNM 9 Római kasztrum Komolló 11 km-re. Székelyek Nagy Kincskeresése - 9-dik stáció - Réty - Római kasztrum Komolló.
- Sütei borvíz feredő 11,04 km-re. A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre.
- Harangláb Hatolyka 11,05 km-re. Hatolykát ásványvize miatt már a legrégebbi leirásokban isfürdőmedencével rendelkező településként tartották nyilván.
- Hatolykai temető 11,09 km-re. Hatolyka temetőjének egyik érdekessége, egy sírhant, melynek -viselője- 1827-1951 közötti időszakban élt.
- Fortyogófürdő Székelypetőfalva 11,49 km-re. Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt.
- Református erődtemplom Gidófalva 11,62 km-re. Sepsiszentgyörgytől észak-keletre, a Szépmező északi részén, az Olt bal parti teraszán fekszik Gidófalva.
- Református templom Egerpatak 11,9 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos, területét már az őskorban is lakták.
[ Fel ↑ ]
- Patikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 14,63 km-re. A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt.
- Városháza Kézdivásárhely 14,64 km-re. A városháza Kézdivásárhely történelmi központjának egyik legimpozánsabb épülete.
- Céhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely 14,65 km-re. A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne.
- Felsőtorjai református templom Torja 14,69 km-re. A Torja patak völgyének jobb partján, Altorja folytatásaként alakult ki Felsőtorja - temploma 1332-ben már létezett azon a helyen, ahol ma is áll.
- Fortyogófürdő 14,93 km-re. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely.
- Menekülés Kézdivásárhely 15,11 km-re. Menekülés - Kézdivásárhely
- Református templom Szacsva 15,42 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
- Szeregető forrás Torja 15,46 km-re. A Szeregető-forrás vizét valamkor palackozták.
- Állomás környéki tavak Sepsiszentgyörgy 15,6 km-re. Útban a vasútállomás fele, jobbkéz felől, átkelve az Olt hídján, egy tavat láthatunk kis szigettel a közepén.
- Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 15,69 km-re. A Hol volt, hol nem volt.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Borospataka - Látnivalók Kápolnapataka - Közeli települések: Kézdialbis látnivalói 2,09 km-re - Kézdimárkosfalva 5,47 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.