Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Toronykövek - Jávárdipataka - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Toronykövek - Jávárdipataka

Toronykövek - Jávárdipataka | Hol van ez a hely?

A Jávárdi-patak földrajzi bal oldalán, Jávárdipataka északi felében, közvetlenül az út mellett, a meredek oldalban impozáns, égbenyúló, torony formájú kősziklák találhatók. Bár alulról is látványosak, a toronykövek mellől csodálatos a rálátás a településre, a patakvölgyre...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Jávárdipataka Az útról nézve A Jávárdi-patak völgye A szikla tetején Az alsó kőtorony Kőgomba A magas kőtorony Felfelé Kilátás A település felett. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Toronykövek Jávárdipataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Jávárdipataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Toronykövek! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hidegség, 1.22 km távolságra található.
Szállás

Szállás Hidegség - Hargita vármegye


Keress szállást Hidegség közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 3.14 km-re levő látnivalókkal: Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi (18 kép).
14714775621100
14714775651101
14714775661102
14714775671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Toronykövek Jávárdipataka közelében?
Jávárdi-tető. Új geodoboz új rejtekben - A pünkösdi geocitrom előtt szervezett Jávárdi-körtúra alkalmából érkeztünk a helyszínre. (turisztikai hely geoládával) Naskalat-csúcs. A Naskalat helynév szláv eredetű, jelentése a mi sárunk, rögünk. Pihenő - B (itt geodobozt is lehet keresni)
Szent Péter és Pál kápolna. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé. Búcsú után - A Kóta-kövétől errefele sétáltunk, elkapott egy kis nyári zápor, hamar vége lett, és tovább gyönyörködhettünk a táj szépségében. (különleges hely geodobozzal)
Dánfalvi Naskalat. Útközben még csodálatos a kilátás a Jávárdi-patak völgyére, a csúcsról viszont már nincs kilátás. (itt geodobozt is lehet keresni)
Jávárdi völgye. Legismertebb látványossága a 7 m magas Zúgó-vízesés.
Muhos pataki népi fürdő. 3.8 km-re. A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. Muhosban vakacioztunk - Osszejartuk az Ilia-hagot, a hadi utat, a Javardot, a Hidegseget (koustokkel zugokkal), az Aranyos-hagot (Mihalyszallasa), stb.
Bagolykő. A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele. A régi geodobozt elvitték, az új a helyén van - Az aznapi Jávárdi-körtúránk harmadik állomásaként, a Jávárdi-tető felől ereszkedtünk be a gerinc mentén, majd a patakvölgyek által barázdált erdőben egészen a Bagolykőig.
Szakadát-mező Keleti rész. A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. Keletre - Nem lehetett olyan könnyen otthagyni ezt a mezőt, ezért végig sétáltunk rajta, egészen a határfáig.
Szakadát-mező Nyugati rész. A Szakadát-mező Neamt megyéhez tartozó nyugati része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. Havasi mező - Egy igazi havasi mező, ahol érdemes kicsit megpihenni a lucfenyők árnyékában.
Gyimesi jegenyefenyők. A Gyimesek egyik kevésbé ismert látványossága a két, óriás méretű jegenyefenyő. Csak egy fenyő maradt - Sajnos már csak egy fenyő magasodik.

Toronykövek Jávárdipataka románul - in limba romana: Turnurile Iavardi Valea Iavardi

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Toronykövek adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Jávárdipataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Meredek. - Na, ez aztán jó kapaszkodó...

Sikerült eljutni Jávárdipataka környékére? Tetszett a Toronykövek? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Páduai Szent Antal kápolna
Páduai Szent Antal kápolna
Páduai Szent Antal kápolna - Hidegség.
Zúgó-vízesés
Zúgó-vízesés
A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.