Szászdálya - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Daia Apold - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Szászdálya

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Magányos torony A torony bejárata Erődtemplom A torony hátulról Dályai ház A templom őre Az erődtemplom hátulról Szászdályai ház Szászdályai ház Bejárat az erődtemplomba Evangélikus templom... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szászdálya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
27051 Mese. 1289-ben Popteluhy. 27368 Fehéregyháza vára. Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók. 29434 Haller kastély. Segesvártól 27 km-re délkeletre fekszik, Szászkézd községhez tartozik, a községközponttól 7 km-re délkeletre van. 30044 Erődtemplom. 31601 Petőfi Sándor múzeum. Fehéregyháza Petőfi Sándor és a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelye. 32581 Ispán-kút. 1849 július 31-én itt állt fel Bem József főserege. 33909 Tölgyeshát-gerinc kilátó. A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé. 34436 Kapuzáb. A kapuzáb a falu végét jelezte a székely falvakban. 34926 Skariatin emlékmű. 1849 július 31-én, a segesvári csatában ütközött meg Bem József főserege az oroszokkal. 36330 Református templom. 36550 Nagy-Küküllő híd. A Székelyföldre vezető főútvonalt követve, amint az utas Segesvárt elhagyja, s aztán a gyönyörü fekvésű fehéregyházi kastélyt meghaladja, mind mélyebbre hatol a hegységek közé. 36553 Bethlen-várkastély. A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély romjait a Küküllőközi dombvidék területén, a mai Bún község központjától délre, 1,5 km-re, a Nagy-Küküllő egykori kanyarulatában találjuk. 36572 Óratorony. 36584 Joseph Haltrich-gimnázium. 36619 Segesvári várfal.

Néhány székely szó jelentése:
Csámporodva = El van szomorodva. Csanak = Lim-lom. Csap = Galy. Csapás = Ösvény a bozótban. Csapba szökik = Rosszul jár, megjárja még a végén. Csármál = Lármázik.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sárpatak 4.53 km-re. 1231-ben jelentkezik először Sarpotoc néven.
Szászdálya vára 5.2 km-re. Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.
Földpiramisok 5.43 km-re
RH1591 Földpiramisok Szászkézd
Parasztvár
A XIV-dik században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen.
Apold piramisai 6.91 km-re
RH1712 Apold piramisai

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.