Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szászdálya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Szászdálya | Hol van ez a hely?

1280-ban Dilia, 1323-ban Dálya, 1353-ban Daly maior, 1488-ban Dallendorf, 1523-ban Dellendorf néven fordul elő az oklevelekben. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Magányos torony A torony bejárata Erődtemplom A torony hátulról Dályai ház A templom őre Az erődtemplom hátulról Szászdályai ház Szászdályai ház Bejárat az erődtemplomba Evangélikus templom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szászdálya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szászdálya! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Szászdálya közelében?
Fehéregyháza vára. Itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt, amelynek a középkori ujrafelhasználásakor körben egy földsáncot alakították ki.
Haller kastély Zoltán. A helység látnivalója a Haller-kastély 1553-ból. (itt geodobozt is lehet keresni)
Petőfi Sándor múzeum Fehéregyháza. Fehéregyháza Petőfi Sándor és a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelye.
Ispán-kút. A segesvári csata délelőtt 11-kor indult magyar ágyúzással. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tölgyeshát-gerinc kilátó Segesvár. A harmadik osztrák katonai felmérés térképén ez a hely Kalbertritt (Borjak útja) helynévvel szerepel, a város Goldberg (Aranyhegy) negyedében (elővárosában). (itt geodobozt is lehet keresni)
Kapuzáb Fehéregyháza. Állítólag Petőfi a fehéregyházi kapuzáb mellől nézte a csatát, az ötvenes években az Ispánkuthoz került, majd a Sárpatak hídja mellé.
Skariatin emlékmű Segesvár. Ebben a csatában esett el (tűnt el) Petőfi Sándor, Fehéregyháza közelében.
(érdekes hely geoládával) Céhek háza Segesvár. A segesvári Céhek háza múzeum a Torony (Turnului) utca 1 szám alatt található.
Románul - in limba romana: Daia

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szászdálya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szászdálya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Földpiramisok 5.43 km-re
RH1591 Földpiramisok Szászkézd
Parasztvár
A XIV-dik században egy vár épül Szászkézdtól északnyugatra fekvő hegyen.
Apold piramisai 6.91 km-re
RH1712 Apold piramisai
Evangélikus templom
Szászkézd Segesvártól 20 km-re fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.