Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fehéregyháza vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Fehéregyháza vára | Hol van ez a hely?

Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók. Itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt, amelynek a középkori ujrafelhasználásakor körben egy földsáncot alakították ki. Ez az építkezés a 13.

A vár egyes feltevések szerint Nagy Heinriché és Rovouz nevű bátyjáé lehetett. Örökösük valószínűleg Latin János volt, akinek birtokait 1337 előtt hűtlenség címén a király elkobozta. A vár ismeretlen időben pusztult el.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fehéregyháza vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fehéregyháza vára! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fehéregyháza vára közelében?
Kovács-torony. Polgármesteri hivatal. 4.5 km-re. Ezzel az alkalommal lebontották a kádárok tornyát is.
Óratorony. A segesvári Óratorony eredetileg egy kaputorony volt, melynek négy tornyocskája van a tetején. A dobozt nem találtuk - Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk.
Céhek háza. Segesvári és környékbeli kézművesek szerszámai, gépei és berendezései vannak itt kiállítva.
Kolostortemplom. Ez egy régebbi templomot feltételez, amelynek építése az 1298-dik évi búcsúengedéllyel eshet egybe.
Albert-ház. Az Albert-házban található a Hegyi iskola bentlakása, mely ma a német tannyelvű Joseph Haltrich Elméleti Líceumhoz tartozik.
Kolping-ház. Kolping-ház Segesvár.
Paulinus-Drakula-ház. Tímár-torony. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni.
Szent József katolikus templom. A segesvári Szent József római katolikus templom 1896-ban épült, a lebontott domonkos apácák templomának helyén.
Loris-ház. Első román iskola. 1861-ben, Zaharia Boiu ebben a házban nyitotta meg, a segesvári vár első román iskoláját.
Kootz-ház. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.
György Krauss-ház. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője.
Michael von Melas-ház. 1800-ban, az olaszországi Marengo mellett ütközött meg Napóleon seregével.
Szarvas-ház. Wonnerth-ház. MS-II-m-A-15891.
Kiskacsák tere. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve.
Petőfi Sándor mellszobra. 4.6 km-re. Petőfi Sándor mellszobra a segesvári vár északkeleti sarkában, a Csizmadiák tornya és a Szent József római katolikus templom közötti kis parkban található.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Fehéregyháza vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fehéregyháza vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Skariatin emlékmű
  Skariatin emlékmű
  1849 július 31-én, a segesvári csatában ütközött meg Bem József főserege az oroszokkal.
  Ispán-kút
  Ispán-kút
  1849 július 31-én itt állt fel Bem József főserege.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.