Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kolostortemplom - Segesvár - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kolostortemplom - Segesvár turisztikai látnivalói

A domonkosok ma is álló templomának építését 1492-re teszik. Ez egy régebbi templomot feltételez, amelynek építése az 1298-dik évi búcsúengedéllyel eshet egybe.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Kolostortemplom - Segesvár képtárból:

Északról nézve
Északról nézve

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kolostortemplom Segesvár fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

A második domonkos templom a gótikus kor alkotása (1492–1515 között). Szárnyas oltárát a segesvári múzeum őrzi. Mivel képein Szent Márton legendáját örökíti meg, Szent Márton-oltára néven ismerik... Fedezzétek fel Segesvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kolostortemplom!

A legközelebbi település Segesvár, 0,19 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kolostortemplom Segesvár közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
40 m-re. Az 1501-ben épült Drakula-Paulinus-ház a segesvári Múzeum-tér 5 szám alatt található, az Óratorony közelében, attól északnyugatra. Jelenleg a műemlék-épületben (MS-II-m-A-15933) egy étterem működik.
50 m-re. 1676-ban leégett, majd újjáépítik. A Kovácsok tornyát 1631-ben építették, a régi Borbélyok tornyának helyén, szerepe a Kolostortemplom védelme volt.
60 m-re. Ezek a tornyocskák fontos jelképek, melyek arra utalnak, hogy van itt egy bíróság, amely akár halálbüntetést is hozhat. Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk. Már elmúlt este 8 óra, amikor keresztülvezettem Segesváron. Segesvár a világ egyik legszebb városa. A segesvári Óratorony eredetileg egy kaputorony volt, melynek négy tornyocskája van a tetején.
70 m-re. Segesvár egyik építészeti különlegessége, a Szarvas-ház, az Iskola utca 1 szám alatt található - Nevezik még Szarvasháznak, illetve Szarvasos háznak. Talán helyesebb volna a Szarvasagancsos-ház elnevezés, hiszen az épület neve németül Haus mit dem Hirschgeweih.
70 m-re. Ezzel az alkalommal lebontották a kádárok tornyát is. A segesvári polgármesteri hivatal épületét, a régi Nagy-Küküllő vármegye palotáját, az egykori domonkos kolostor szerzetesi lakhelyeinek helyére építették.
70 m-re. Az Albert-házban található a Hegyi iskola bentlakása, mely ma a német tannyelvű Joseph Haltrich Elméleti Líceumhoz tartozik.
80 m-re. A XVII-dik század közepén ő építtette a fedett Diáklépcsőt és a Csizmadiák tornya melletti bástyát. Az épületen levő felirat szerint, ebben a házban lakott Johann Both polgármester.
80 m-re. A Loris-ház, kézművesek lakóháza, az Ónművesek utca 3 szám alatt található.
90 m-re. Itt lakott Binder György Pál, püspök 1843-1867 között. A jelenlegi Segesvár szálloda épülete, mely az Iskola utca 4-6 szám alatt található, a XX-dik század első felében városháza volt.
90 m-re. Kolping-ház Segesvár. Medrea-ház, Kolostor(Manastirii)-utca 10 szám, MS-II-m-B-15915.
100 m-re. 1861-ben, Zaharia Boiu ebben a házban nyitotta meg, a segesvári vár első román iskoláját.
100 m-re. Segesvári és környékbeli kézművesek szerszámai, gépei és berendezései vannak itt kiállítva. A segesvári Céhek háza múzeum a Torony (Turnului) utca 1 szám alatt található.
100 m-re. Kézművesek háza az Iskola utca 8 szám alatt, épült a XVI-dik században, módosították a XVIII-dik században. MS-II-m-A-15983.
110 m-re. Az Iskola utca 10 szám alatt található lakóház. Épült a XVII-XVIII-dik században, módosították a XX-dik században.
110 m-re. Itt lakott Joseph Bacon (1857-1941), orvos és szenvedélyes gyűjtő, az Óratoronyban található Történelmi Múzeum (eredetileg Régi Segesvár Múzeum) alapítója.
110 m-re. A Wonnerth-ház az Ónművesek utca 4 szám alatt található, épült a XVI-XVII-dik században, módosították a XIX-dik században és 1938-ban. MS-II-m-A-15891.
120 m-re. 1800-ban, az olaszországi Marengo mellett ütközött meg Napóleon seregével. Ebben a házban lakott Michael von Melas (1729-1806), az osztrák hadsereg hadvezére.
130 m-re. Az Iskola utca 13 szám alatt található Fronius-ház kézművesek lakóháza volt, a XVI-dik században épült.
130 m-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.
130 m-re. A Kiskacsák tere a Tímár-torony és az Ónművesek tornya közelében található, melyek várfolyosóval vannak összekötve. A téren található a segesvári területi evangélikus konzisztórium épülete is.
130 m-re. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni. Az Ónművesek tornyával, egy várfolyosón keresztül, össze van kötve.
140 m-re. Az Iskola utca 15 szám alatt található, egykori kézművesek által lakott ház a XVI-dik században épült.
140 m-re. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található. MS-II-m-A-16010.
150 m-re. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője.
150 m-re. A romok az Evangélikus Egyházközösség kertjében vannak, a fedett Diáklépcső közvetlen közelében, az Iskola-domb aljában. Az Ónművesek (románul Cositorarilor) utcájában láthatjuk Segesvár első, XIV-dik században épített plébániatemplomának megmaradt romjait. - Markus-ház - Segesvár 160 m-re.
160 m-re. A segesvári Jakody-ház 1772-ben épült lakóház, jelenleg a Fegyverek és Térképek Háza múzeumnak ad otthont. - Steiner-ház - Segesvár 160 m-re.
170 m-re. A segesvári Szent József római katolikus templom 1896-ban épült, a lebontott domonkos apácák templomának helyén. A katedrális 1983-ban leégett, majd újraépítették 1984-ben, neoklasszikus és eklektikus stílusban.
170 m-re. Az 1676-dik évi tűzvész alkalmával elpusztult a felső része. A segesvári vár északnyugati oldalában található Szabók bástyája a XIV-dik században épült.
190 m-re. Petőfi Sándor mellszobra a segesvári vár északkeleti sarkában, a Csizmadiák tornya és a Szent József római katolikus templom közötti kis parkban található.
Roman S-ház - Segesvár 190 m-re. Roman S-ház - Szűcsök (románul Cojocarilor) utca 2 szám, Segesvár.
200 m-re. A segesvári vár Csizmadiák Tornya 1521-ben épült, 1676-ban tűzvész pusztította, a jelenlegi formáját az 1681-es helyreállítás alkalmával kapta.
220 m-re. Fetter-ház a Városfal utca 11 szám alatt, történelmi műemlék a XVIII-dik századból. MS-II-m-B-16031.
240 m-re. A Szűcsök bástyája a segesvári vár délnyugati oldalán található. Az 1676-os tűzvész elpusztította, de később újraépítették. - Durutya-Ebner-ház - Segesvár 250 m-re.
250 m-re. 1901-ben újjáépítik, ekkor kapja a mai romantikus, historizáló sílusú formáját. Az evangélikus vártemplomtól északkeletre található iskolát, az épület előtt elhelyezett tájékoztató tábla szerint, 1792-ben kezdték el építeni.
300 m-re. A Diáklépcsőt (Schülertreppe németül) 1642-ben építették, a fedett falépcső a tanulók feljutását könnyítette meg, a dombtetőn található iskolába. Sikerült bemennem a fenti templomba, emlékszem most egy pár éve még zárva volt. Az építmény homlokzatán reneszánsz mintákat láthatunk.
300 m-re. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal.
320 m-re. A segesvári várfalban levö geodobozt már bejelentettem egyszer annakidején (2013). Kerestuk es megtalaltuk :) Szep a var, most voltam eloszor.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kolostortemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Segesvár térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Mitán elhagytam Domáldot, eljutottam a zágori evangélikus templomhoz. Hiába kerestem a dobozkát, sajnos nem került elö.
 • Habár a fél hegyet összemásztam érte. Végül meg, mikor feladtam és indulni készültem megtaláltam a csúcson a hátizsákom mellett.
 • Egy fa torzse es egy kivagott fa torzse koze van elrejtve, henger alaku, 15cm hosszu, feher doboz.
 • Az Alsó-Halas pataki homokbányától, jöttem ide, miután rejtettem a Tündérek forrásánál. Szerettem volna rejteni még a Vulkáni bombánál és a Likas-kőnél.
 • Remélem, hogy nem sértettelek meg. Ha mégis nem volt szándékos és bocsánatot kérek.
 • Egy kicsit szétnéztem a rejtek körül, és ha az érzékem nem csal, a doboz a kerítésen belül van. Ha így van, nem lesz könnyű megtalálni, mert mostanában a kapuk le vannak zárva.
 • A novemberi napsütés kissé csípős, rövid a nappal, ezért könnyen elérhető rejtekhelyeket választottunk. Nem csalódtunk: valóban hamar megtaláltuk a geodobozt, és a kis park is kedves a templom körül.
 • Nagyon szep az epulet, bizakodassal tolt el, hogy ime van lehetoseg ertekeinket megmenteni, kezbe venni es karbantartani. Jo volt felidezni azt a ket evet, amit a jobb szarny felso emeleten toltottem, mint bentlako diak, igaz tobb mint 35 eve.

Sikerült eljutni Segesvár környékére? Tetszett a Kolostortemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.