Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szárkő-hegység - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Szárkő-hegység | Hol van ez a hely?

A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén. A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent. Északra a Ruszka-havas, Ny-on a Szemenik-, K-en a Retyezát-, DK-en a Godján- és D-en a Cserna-hegység határolja.

Megközelítés: Arad - Temesvár - Lugos - Karánsebes - Borló (Borlova) - Kis-havasi (Muntele Mic) libegő állomás. Az E70-es úton haladunk Temesvárról Karánsebesig, ahol a Muntele Mic táblát követve Borló(Borlova) felé indulunk, ez az utolsó település a hegység előtt. Innen a Kis-havasi libegő állomás N 45° 19,7790' E 22° 26,8930' 794 m [sifelvono] mindössze 25 km, az utat megépítették egészen az üdülőközpontig így szerpentinezhetünk tovább is, majd ennél a pontnál letehetjük az autót, N 45° 20,2010' E 22° 29,0610' 1219 m [Parkolo] innen már csak 2-3 óra gyalog a Kuntu.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szárkő-hegység fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szárkő-hegység! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szárkő-hegység közelében?
Kis-Lépcső-csúcs. Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
Moraru-csúcs. Branu-nyereg. Macska-nyereg. Macska-nyereg, románul Saua Matului.
Szkerisóra köve-csúcs. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
Szkerisóra-tó. Mikusa-csúcs. Sebestorony. 19.2 km-re. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szentháromság sziklája. Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Corcoaia-szoros. Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út. Szomorú helyzet - Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zlata-csúcs. Paltina-csúcs. Zenóguca-tó. Zenóguca-tó, románul Zanoguta.
Ciucevele védett terület. A Gorj megyei Pádes községhez tartozó Cserna-falu területén található. Nem volt a helyén? - Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kis-Zenóga-tó. Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.

Szárkő-hegység románul - in limba romana: Muntii Tarcu


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szárkő-hegység gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szárkő-hegység? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Sebestorony
  Sebestorony
  A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község.
  Szentháromság sziklája
  Szentháromság sziklája
  A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.