Szárkő-hegység - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Plopu Armenis - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Krassó-Szörény megye

Szárkő-hegység

A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén. A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szárkő-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
36367 Moraru-csúcs. 38333 Branu-nyereg. 38754 Macska-nyereg. Macska-nyereg, románul Saua Matului. 39872 Branu-csúcs. 41602 Szkerisóra köve-csúcs. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei. 45963 Szkerisóra-tó. Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara. 48290 Mikusa-csúcs. Mikusa-csúcs, románul Varful Micusa. 56134 Galbena-csúcs. 60282 Sebestorony. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. (rejtekhely geodobozzal) 61183 Szentháromság sziklája. A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található. (rejtekhely geodobozzal) 64750 Corcoaia-szoros. A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója. (rejtekhely geodobozzal) 64763 Zlata-csúcs. 65023 Paltina-csúcs. 68659 Piszkos-tó. 68848 Zenóguca-tó. Zenóguca-tó, románul Zanoguta. 69469 Ciucevele védett terület. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. (rejtekhely geodobozzal) 70685 Kis-Zenóga-tó. Kis-Zenóga-tó, románul Zenoaga Mica.

Természeti értékek - Hunyad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kis-Tucsila-csúcs 9.29 km-re. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-csúcs 9.82 km-re. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Tucsila-nyereg 9.84 km-re. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
Olán-csúcs 9.86 km-re. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor.
Godján-csúcs 10.44 km-re. RH2590 Godján-csúcs Godján-hegység

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.