Cycle Map Turnu Ruieni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Krassó-Szörény megye

Sebestorony - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Sebestorony

Sebestorony

A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Sebestorony képtárból:

Toronybelső
Toronybelső
Kilátás a várból
Kilátás a várból
Sebesrom vára
Sebesrom vára
Várárok és sánc
Várárok és sánc

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sebestorony rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Őslénytani lelőhely Apádia 24.13 km-re - * Beganyiresd tava 28.81 km-re - * Kemenceszék tava 29.77 km-re - Kemenceszék tava. * Minibusz-szálló 30.04 km-re - * Hunyadi-emlékmű 31.59 km-re - A volt emlékmű felirata: Hunyadi János tizenötezer vitézével, az 1442-iki szeptember 6-án e szorosban verte szét Sehabeddin beglerbégnek Erdélybe nyomuló nyolcvanezer főnyi hadseregét. * Dákfej-szikla 32.06 km-re - * Ferencfalva tava 32.55 km-re -

Néhány székely szó jelentése:
Csap = Galy. Csapás = Ösvény a bozótban. Csapba szökik = Rosszul jár, megjárja még a végén. Csármál = Lármázik. Csárogás = Gyermekek huzamos össze-vissza kiabálása. Csatlós = Két fülű cserépkancsó. Csavarog = Az ide-oda való kószálást jelenti. Csecsés = Szép. Cseka = Disznó.

- Krassó-Szörény megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Szervesd tava
Szervesd tava 3.92 km-re. RH3309 Szervesd tava
Kis-havas
Kis-havas 9.95 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok nyugati részén található.
Szerelem-alagút
Szerelem-alagút
A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében.
Tibiscum római municípium
Tibiscum római municípium
Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén.
Szentháromság sziklája
Szentháromság sziklája
A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található.
Határvédő sáncok
Határvédő sáncok 28.1 km-re. A délről a Szárkő-hegység, északról a Ruszka-havasok által határolt, 699 m magasságban fekvő szoros az őskortól kezdve fontos átkelőhely volt a Temesköz és a Hátszegi-medence között.
Mozdonymúzeum
Mozdonymúzeum
A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található.
Corcoaia-szoros
Corcoaia-szoros
A Corcoaia-szoros a Cserna-völgyének az egyik legszebb látnivalója.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is...
 • Havas hegyek alatt - Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.