Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kemenceszék tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Kemenceszék tava turisztikai látnivalói

Kemenceszék tava. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kemenceszék tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kemenceszék tava!

A legközelebbi település Tornó, 3,78 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kemenceszék tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Mozdonymúzeum Resicabánya Mozdonyok közt. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom, de azért jó volt végignézni minden egyes mozdonyt, latolgatni teljesítményét, elképzelni, hogy kik tervezték, és építették meg, milyen körülmények között, és hol végezte munkáját. Resitza. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. Vonat. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
Őslénytani lelőhely Apádia
Ferencfalva tava
Levendula Krassóvár
Popovác-barlang
Néra-forrás
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Danila-domb Vaskő Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
Tibiscum római municípium Római. Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
Szervesdi nárciszrét
Örményesi-szoros Örményes A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki.
Szentháromság sziklája Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a . Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
Szervesd tava V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
Teregova-szoros Örményes A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Római kasztrum Teregova A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
Római katolikus templom Stájerlakanina Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
Sebestorony Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
Szerelem-alagút Obrézsa Sínek. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy Mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Ad Orientem-alagút Teregova A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
Bigar-vízesés Szemenik-hegység Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Jogos vagy jogtalan hírnév?. Kerékpár túrám egyik célja volt ennek a vízesésnek a megtekintése. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett.
Porta Orientalis-hágó Domásnya A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
Kis-tó Oravicabánya
Vízimalmok Kismiháld Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
Török-híd Kákófalva Elődjét a törökök építették a 17-dik században.
Rablóvár Zsidóvár
Torony a Templom-dombon Kákófalva A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
Kis-havas Szárkő V@lybra_3. A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
Krajova-szoros Kiskirálymező A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
Vashíd Lugos
Szárkő-hegység A Szárkő név az ómagyar szár szóból ered, kopaszkövet jelent.
Beusnica-vízesés Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
Bég Szeme-tó Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
Sirály-tó Lugos
Mezősomlyó
Mocsáros-vízesés
La Vaioaga-vízesés Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
Dákfej-szikla Bégalankás
Minibusz-szálló Ruszka-havas
Nickyfalva tava
Buziásfürdő A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Olán-csúcs Godján-hegység Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent.
Néra alagútjai Alagutak. Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Bánság. Sajnos, nem találtuk, pedig elég sokáig keresgéltünk. Megtalálást segítő szöveges információ. Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Érdekes hely. Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni.
Római erődítmény Mehádia
Vízimalmok Ógerlistye Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység
Tucsila-csúcs Godján-hegység
Tucsila-nyereg Godján-hegység
Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás
Fekete-szakadék Mehádia
Godján-csúcs Godján-hegység
Szurdok-tó Ferde
Galadna

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kemenceszék tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kemenceszék tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.