Pakulár-kő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Bucin Praid - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Pakulár-kő

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Hideg-Juhod Pakulárkő... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Pakulár-kő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11901 Rabsonné útja. A Rabsonné útja Illyésmezőtől északkeletre található, északnyugat. 19622 Evszakok Parajd. 19650 Új római katolikus templom. 19801 Parajdi faszerkezet. A parajdi faszerkezet helyét illetően egy erős tippem van. 19861 Református templom. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki. 20168 Fordított házikó. Feje tetejére állt a világ. 20972 Kerektó. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó. 22121 Parajdi Sóbánya. Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. 22281 Kincses Kodáros dombja. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. 23462 Trópusi lepkeház Parajd. A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. 24467 Református templom. A település neve mutatja, hogy Felsősófalva ahhoz a hét településhez tartozik, amelyek a Kis-Küküllő és a Korond-patak völgyében fekszenek, a tanyavilággal együtt a Sóvidéket alkotják. 24542 Sóhát és Sószoros . Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. 25111 Sasfészek kilátó. 26520 Medve-tó. Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye. 26577 Tivoli-tó. A Tivoli tavat mesterségesen alakították ki a Cseresznyés-hegy aljában, a Körös-Toplica patak medrében. 26640 Mezítlábas ösvény. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik. 26803 Harangláb. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, kb.

Néhány székely szó jelentése:
A sutina egye meg = A manó vigye el. Abajdok = Ügyetlen. Adsza ide = Add csak ide. Ágas fa = Edénytartó fa a ház mellett. Ágyváró kossó = Pálinkás palack cserépből, lakodalmaknál használják. Ahajré = Addig.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Rapsonné vára
Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön.
Áprily Lajos kútja
A Kis-Küküllő forrásvidékéhez közel volt Áprily Lajos boronaháza.
Rabsonné útja
A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.
Várnyaka
Várnyaka a Parajd és Kápolnásmező közötti utat lezáró töltésvonal neve, a Kis-Küküllő és a Juhod völgyei közötti gerincen található.
Kisfenyős-kő
Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Kilátás - Parajdról a "Transz-Rapsonné"-n keresztül közelítettük meg, miután rejtettünk egy dobozt az Áprily-kútnál...
 • Gyönyörű hely, de nincs láda - Több mint 2 órás keresés után sem kaptuk meg  a ládát...
 • Izgalmas hely - Nagyon izgalmas hely...
 • Nagyon izgalmas hely - Megtaláltuk a dobozt, a koordináták pontosak...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.