Ótemető - Székelykocsárd - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lunca Muresului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Ótemető - Székelykocsárd

Székelykocsárd első írásos említése az 1291. március 12-én III. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ótemető Székelykocsárd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
54501 Tarzán-tó. 54561 Tócsa-tó. Tócsa-tó. 54721 Régi Aranyos-fahíd. A tordai Aranyos-híd Torda város szélén, a Kolozsvár-Brassó úton állott. 54963 Tordai állatkert. 55085 Magyarós-patak. 55682 Tordai Sósfürdő. 55835 Fülemüle-tó. 56435 Ótordai kastélytemplom. A tordai református templom 1332-ben plébániatemplom, ebben az évben papja, Péter a pápai tizedjegyzék szerint 20 kis dénárt, majd 8 pensa dénárt; 1333-ban 6 pensa dénárt, 1334-ben 40 pensa dénárt, 10 garast és 41 montan dénárt fizet, majd újra 40 garast, 1335-ben 46 garast. 56652 Csíky-tó. 57179 Radák-Pekry kastély. A Marosludastól 15 km-re, délre, Magyarózdon áll az a szabályos, négy darab, kerek alaprajzú sarokbástyás későreneszánsz kastély, amelyet régi építőiről Radák-Pekry kastélynak is hívnak. 57409 Református templom. 57462 Piaci nagytemplom. A tordai katolikus templom az ótordai plébánia területén épült, a főtér északi részén. 58991 Ferences templom és kolostor. Ótordáról Újtordára a kolozsvári úton menet körülbelül félúton áll a szerény megjelenésű, nem túl nagy méretű ferences kolostor. 59484 Szent Emilia római katolikus templom. 60153 Diákemlékmű. Az 1704 március 16-án a Rákóczi-féle szabadságharc idején elesett 30 kollégiumi diák emlékére 1896-ban állított emlékmű a nagyenyedi városi parkban található, magas lombos fák árnyékában. 60567 Református templom Újtorda. Az újtordai templom építésének idejéről nagyon régi adatot őrzött meg Torda megye levéltára.

Történelmi-kulturális értékek - Fehér megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ortodox fatemplom 0.37 km-re. A székelykocsárdi ortodox fatemplomot a Szentlélek Eljövetelének tiszteletére szentelték.
Székelykocsárd 0.8 km-re. 1291-ben jelentkezik a forrásokban Kochard néven.
Református templom
Aranyosgerend látnivalója az 1290-ben épült, gótikus és román stílusjegyekkel díszített református templom.
Katolikus templom 7.58 km-re. 1219-ben Wynchy néven jelentkezik a forrásokban.
MIG 21
Az utóbbi husz évben hat pilóta veszítette életét a 71.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • FTF - Elsök voltunk, akik magtalaltak ;-) De nem volt olyan nehez...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.