Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Levendulás - Gerendkeresztúr - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Levendulás - Gerendkeresztúr | Hol van ez a hely?

A közigazgatásilag Maroskecéhez tartozó faluban, festői környezetben, 2015 óta termesztik a levendulát, családi vállalkozás keretében. A gerendkeresztúri levendulásba, 2023-ban, két hétvégén szerveznek látogatást, június 17-18-án és 24-25-én. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Levendulás Gerendkeresztúr fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Gerendkeresztúr és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Levendulás! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Levendulás Gerendkeresztúr közelében?
Végtelen oszlop Marosbogát. Brancusi Végtelen oszlop című szobrának másolata egy kis ráadással, a tetejére egy sas került.
Zsidó temető Marosbogát. A temető területét felnőtte a fű, a héber feliratú sírkövek egy része előre, mások hátra vannak dőlve, egy sírkő már a földre esett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Református templom Marosbogát. Templomának régiségét az is jelzi, hogy falaiba nagymennyiségű olyan téglát építettek be, amelyeken az 5-dik macedóniai római légió bélyege ismétlődik.
Római álló tábor Marosbogát. Református temető Marosbogát. 10.5 km-re. (turisztikai hely geoládával) Székelykocsárd. 1332-ben Kuchard, 1463-ban Kocsárd 1857-ben Koczyard formában fordul elő.
Ortodox fatemplom Székelykocsárd. A székelykocsárdi ortodox fatemplomot a Szentlélek Eljövetelének tiszteletére szentelték. (látnivaló és geodoboz)
Ótemető Székelykocsárd. március 12-én III. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pekri Lőrincz sírköve Kutyfalva. A falu nyugati szélén, közel a Maroshoz, a Ripa nevű szakadékos oldal felett található a település református temetője.
Románul - in limba romana: Lavanda Purple Love Grindeni

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Gerendkeresztúr térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Levendulás gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Gerendkeresztúr környékére? Tetszett a Levendulás? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Kemény-Bánffy kastély
A Kemény-Bánffy kastély Aranyosgerend református templomától alig 200 méterre található, északkeletre, az Aranyos partjának közelében.
Református templom
Aranyosgerend látnivalója az 1290-ben épült, gótikus és román stílusjegyekkel díszített református templom.
Katolikus templom 7.07 km-re
RH4181 Katolikus templom Marosludas
Törvényszék
Egykori marosludasi községháza.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.