Csíkkozmás település (Hargita megye) Központ: Csíkkozmás. Közeli települések: Csíkverebes (Vrabia) 2.88 km-re, Tusnád (Tusnad) 3.06 km-re, Csíkcsekefalva (Ciucani) 3.39 km-re, Csatószeg (Cetatuia) 3.8 km-re, Lázárfalva (Lazaresti) 3.88 km-re. Csíkkozmás román elnevezése: Cozmeni.
Szállás

Szállás Csíkkozmás (Cozmeni) - Hargita


Keress szállást Csíkkozmás közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkkozmás (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Római katolikus templom 0.45 km-re. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Egyházilag sokáig főesperesség volt, Tusnád fíliája, csak 1726-ban szakadt le róla.
Sószékfürdő 1.71 km-re. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. Ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész.
Régi székelykapuk 2.6 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
Katolikus templom 3.09 km-re. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett.
Borvízmúzeum 3.19 km-re. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti. A kiállítás tervezését és kivitelezését a Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület, az Ars Topia Alapítvány vállalja magára, bonyolítja le magyarországi és erdélyi iparművészek, diákok közreműködésével és a helybéli lakosok, mesteremberek részvételével.
Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla 3.31 km-re. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
Római katolikus templom 3.34 km-re. Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. A faluhoz kapcsolódik a Szent Anna búcsú megszervezése minden évben, ugyanis a kápolna és a tó tulajdonosa Lázárfalva.
Kőkereszt 3.38 km-re. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
Csíkcsekefalva 3.55 km-re. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli. A rajta lévő feliratok arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus dicsőségére állíttatta a közbirtokosság igazgatósága 1932-ben.
Alszegi borvízkút 3.6 km-re. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
Népi fürdő 3.68 km-re. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
Nyeregbe 3.73 km-re. A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence. Az erdő szélén Enduro pályán lehet szédülni.
[ Fel ↑ ]
Csíkcsatószegi borvízforrás 3.74 km-re. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása.
Benes rétláp 3.93 km-re. A Benes rétláp területét borvízforrások táplálják.
Katolikus templom 4.08 km-re. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV.
Toronykövek - Tusnádfürdő
Toronykövek - Tusnádfürdő
Mohos-láp
Mohos-láp
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Niculesti - Turisztikai látnivalók Hulubesti - Turisztikai látnivalók Slanic - Turisztikai látnivalók Botosana
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.