Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csókás vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Csókás vára

Csókás vára turisztikai látnivalói

Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Csókás vára képtárból:

Kilátás a várplatóról
Kilátás a várplatóról
Törpemandula
Törpemandula
Útban a Csókásra
Útban a Csókásra
Kilátó
Kilátó
A bozótban
A bozótban

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csókás vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csókás vára!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Erősd, 0,8 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Botfalva Botfalva történelme, templom-kastélya, Gorgány hegyi romok, vizszabályozás.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csókás vára közelében?
- Református templom - Árapatak 3,2 km-re. Többségében romák lakják...
- Damokos-kúria Árapatak 3,2 km-re. Damokos-kúria - Árapatak...
- Veczerkő Erősd 3,9 km-re. A Veczerkő legkönnyebben Erősdről közelíthető meg... Nehéz eset - Hát már a kőig eljutni sem volt könnyű, mivel szebbnél szebb szamócák állták el egész végig az útonkat, megnehezítve a haladást... (látnivaló és geodoboz)
- Mocsárvidék Lempes és Olthíd között Szászhermány 4,7 km-re. A vizenyős réteken rengeteg tavaszi virágot csodálhatsz... Ahol meg nem jartam - A kivancsisag vezerelt el ide, es igen is nagyon erdekes volt... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Aldoboly 6,4 km-re. 1567-ben Aldobolj néven írják...
- Földvár 6,6 km-re. A templomot anémet lovagrend építtette, 1211–1222 között, a várral egyidőben... Nyílt kapuk napja - Népünnepély volt Földváron, a Nyílt kapuk napja programban sikerült mind a templomba, mind az újjáépített várba bejutni...
- Tatárvár Barcaszentpéter 6,9 km-re. Maga a Várhegy jól látható minden irányból, úgy a Barcaság, mint Háromszék felől is... A kő marad, a víz halad - M.. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Diákemlékmű Barcaföldvár 7,3 km-re. A település délnyugati végén található, kocsival is megközelíthető... Diákok - A dobozt nem találtam meg...
- Fenyőerdő Benedekmező 7,3 km-re.
- Borvíz Útja Előpatak 7,3 km-re. Előpatak községhez tartozik, melynek azonban nem itt van a központja, hanem Árapatak faluban... Megnyílt a Borvíz Útja fürdő - Megnyitotta kapuit az előpataki Borvíz Útja fürdő, és a tavaly májusban újrarejtett geodoboz is várja megtalálóit, a híd alatti új rejtekben...

Csókás vára románul - in limba romana: Ariusd


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Csókás vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit...
 • Gyurgyalagok - Egy jó séta után értünk fel a fennsíkra, jó ideig nem is ott kerestük ahol kellett volna, de aztán elékerült...
 • Harmadmagammal talaltam meg ezt a dobozkat - Kellemes kis seta, szep kilatas, nagy fu...
 • Új geodoboz a Csókás váránál - Szentgyörgy napok alkalmával, a nap folyamán Erősd környékén kirándultam...
 • Megtaláltuk - A várplatói panoráma valami csoda...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csókás vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.