Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csókás vára - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csókás vára

Csókás vára | Hol van ez a hely?

Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el.

Ez a Csókás vára. A XII-XIII. század végén épült  királyi várak közé sorolhatjuk, amely a XI.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Az erősdi kapu Kilátás a várplatóról Törpemandula Útban a Csókásra Kilátó A bozótban Megvagy! Hogy is mászok ki? Nem is lettem sáros Mélység Hazafele. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csókás vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csókás vára! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csókás vára közelében?
Szászhermány mocsarai. Régi kőhíd Sepsiszentkirály. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. Mar nem a regi - Mint mar a cimben is utaltam, mar nem a regi.
Református vártemplom Illyefalva. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. Relatív - Ahogy mondani szokták, fél lábbal illyefalvi vagyok, hát ideje volt megkeresni az itt rejtett ládát. (különleges hely geodobozzal)
Damokos Ákos villa Előpatak. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve.
Unitárius templom Sepsiszentkirály. Az 1567-i regestrumban Zenthkiralt 30 kapuval jegyzik.
Evangélikus erődtemplom Szászhermány. Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik. Kivágott fa? - Vasárnap délutáni csend, alig volt valaki a szaszhermanyi vár körül.
Világháborús bunker. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. A célnak biztos megfelelt - A célnak biztos megfelelt, jó rálátás kínálkozik az Előpataki-hágóra. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Sepsiszentkirály. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben.

Csókás vára románul - in limba romana: Ariusd


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csókás vára gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit...
 • Gyurgyalagok - Egy jó séta után értünk fel a fennsíkra, jó ideig nem is ott kerestük ahol kellett volna, de aztán elékerült...
 • Harmadmagammal talaltam meg ezt a dobozkat - Kellemes kis seta, szep kilatas, nagy fu...
 • Új geodoboz a Csókás váránál - Szentgyörgy napok alkalmával, a nap folyamán Erősd környékén kirándultam...
 • Megtaláltuk - A várplatói panoráma valami csoda...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csókás vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Veczerkő
Veczerkő
A Veczerkő legkönnyebben Erősdről, egy háromszéki kis falucskából közelíthető meg.
Földvár
Földvár
1240-ben Castrum Sancte Marie néven jelentkezik a forrásokban, 1379-ben Saxonum de Fewldwar, 1381-ben Feulwar alias Marienburg, 1489-ben Marienburg, 1529-ben Marienberg formában fordul elő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.