Csókás vára - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Ariusd Valcele - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Csókás vára

Erősd község előtt, az Olt és a Várpatak által körülölelt Csókás nevű hegycsúcson  a hagyomány egy várat helyez el. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az erősdi kapu Kilátás a várplatóról Törpemandula Útban a Csókásra Kilátó A bozótban Megvagy! Hogy is mászok ki? Nem is lettem sáros Mélység Hazafele... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csókás vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
22985 Fenyőerdő. 23035 Borvíz Útja. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. 23390 Szászhermány mocsarai. 23669 Régi kőhíd. Ez a régi kőhíd Sepsiszentkirály határában található, egy jó km távolságra a Baróti hegység gerince felé. 23949 Református vártemplom. A Sepsiszentgyörgytől néhány km-re délre fekvő Illyefalva látnivalója a 15-16-dik század körül épült várfallal körülvett, festett fapados, új kazettás mennyezetű református temploma. (rejtekhely geodobozzal) 23955 Damokos Ákos villa. Az előterében egy bástyával ellátott épület a régi képeslapokon Damokos Ákos villájaként van feltüntetve. 24005 Unitárius templom. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. 24335 Evangélikus erődtemplom. Szászhermány Brassótól 10 km-re fekszik. 25538 Világháborús bunker. Az előpataki hágó is, mint megannyi más erdélyi hágó, a második világháborúban a harcok színtere volt. (rejtekhely geodobozzal) 25616 Református templom. 1334-ben de Sancta Rege, 1508-ban Zenthkiralij néven jelentkezik az oklevelekben. 26338 Faragott állatfej. Sepsiszentkirály környékét böngészve a neten, két érdekes fotóra bukkantam a Panoramio egyik oldalán. 27196 Erdeifenyők között. Barcaszentpéter és Hermány közötti dombon, a rezervátum táblájától, ami ismerteti az itt fellelhető érdekességeket. 27243 Lempes-domb. 30025 SZNM 12 Emlékoszlop. Székelyek Nagy Kincskeresése. 32160 Óriáskő. Az Óriáskő Szotyor határában, a falu felső végén, a sportpálya fölötti terasz oldalában van, a Köveskert nevű helyen.

Néhány székely szó jelentése:
Borsika = Borsfenyő vagy boróka. Böskölönt = Esetlen, aki botlik, Brünnyög = Mikor a gyermek bömbölve bőg. A sirásnak görcsös válfaja a brünnyögés. Bucorog = Csavarog. Büklög = Sántítva megy, botlik. Buruslán = Orgonavirág.

Természeti értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Református templom 3.17 km-re. Árapatak gazdag népművészeti hagyományokkal rendelkező falu.
Damokos-kúria 3.22 km-re. Damokos-kúria - Árapatak.
Veczerkő
A Veczerkő legkönnyebben Erősdről, egy háromszéki kis falucskából közelíthető meg.
Mocsárvidék Lempes és Olthíd között 4.68 km-re. Az Olt árterületén érdemes a mezei uton kalandozni.
Aldoboly 6.44 km-re. Aldoboly neve első ízben 1461-ben jelenik meg oklevélben, Feldobollyal együtt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Az erősdi Csókás vár - Esős időben nem csoda, hogy egy kicsit sár is volt, meg csúszott is egy kicsit...
 • Gyurgyalagok - Egy jó séta után értünk fel a fennsíkra, jó ideig nem is ott kerestük ahol kellett volna, de aztán elékerült...
 • Harmadmagammal talaltam meg ezt a dobozkat - Kellemes kis seta, szep kilatas, nagy fu...
 • Új geodoboz a Csókás váránál - Szentgyörgy napok alkalmával, a nap folyamán Erősd környékén kirándultam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.