Golesti település (Arges megye) Központ: Stefanesti.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Golesti (Arges megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 62,52 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Poenari vár 62,76 km-re. A Poenari várat két szakaszban építették.
- Vidraru gát 64,09 km-re. A Vidraru tavat mesterségesen hozták létre az Arges folyón épített gát által, 1966-ban, elektromos energiatermelés céljából.
- Sztán völgye kanyon 64,73 km-re. A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii hegységben található.
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 69,36 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 70,05 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Szent Anna-szikla 72,66 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 73,23 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Ferenc József-szikla 73,4 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Peles kastély 73,46 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Vizelde-vízesés 73,89 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 74,6 km-re. Szfinx - Babele
- Gredistye-völgy Alsómoécs 74,88 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 75,05 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 75,36 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 75,39 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 75,47 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Ördögmalom-vízesés 75,55 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Csalán-völgyi varrótű 75,6 km-re. Csalán-völgyi varrótű
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 76,32 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 76,45 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 76,51 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Török mecset Bucsecs-hegység 76,59 km-re. Török mecset
- Vörösöv Királykő-hegység 76,79 km-re. A Középöv déli gerinc alatti szakasza, a Nagy-kőfolyástól kezdődően, a Vörösöv vagy Vörös-orom nevet viseli.
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 76,81 km-re. Panoráma Szarvas-völgy
- Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység 76,99 km-re. A Zárt tisztás, bár nehezen megközelíthető, nem is annyira zárt.
- Zárt-tisztás Királykő-hegység 77,06 km-re. A Zart-tisztas a Kiralyko-hegysegben talalhato, 1800-1990 m-es magassagban, a Kozepov kozvetlen szomszedsagaban.
- Zárt tisztás forrás Királykő-hegység 77,13 km-re. A Zárt tisztás forrása, annak észak felé lejtő oldalán található, kőbaba jelzi a helyét.
- Lépcső-csúcs 77,22 km-re. Lépcső-csúcs
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 77,23 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 77,54 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van.
- Gömbkövek Costesti 77,83 km-re. Gömbkövek múzeuma - Costesti
- Vaskereszt a Costilán 78,02 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Hegyes-szírt 78,05 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Vladuska-nyereg Királykő hegység 78,13 km-re. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele.
[ Fel ↑ ]
- Gyergyó hídja-tó Fogarasi-havasok 87,33 km-re. Gyergyó (György) hídja-tó, románul Lacul Podu Giurgiului.
- Gyergyó hídja-nyereg Fogarasi-havasok 87,4 km-re. Gyergyó (György) hídja-nyereg, románul Saua Podu Giurgiului.
- Caltun-csúcs Fogarasi-havasok 87,82 km-re. Caltun-csúcs, magyarul kiejtve Kölcún-csúcs.
- Három lépésre a haláltól Fogarasi-havasok 87,85 km-re. Három lépésre a haláltól, románul La trei pasi de moarte.
- Caltun-kapu Fogarasi-havasok 88,05 km-re. Caltun-kapu, magyarul kiejtve Kölcún-kapu.
- Sárkányablak Fogarasi-havasok 88,09 km-re. Sárkányablak, románul Fereastra Zmeilor.
- A hölgy nyeregszorosa Fogarasi-havasok 88,26 km-re. A hölgy nyeregszorosa, románul Strunga Doamnei.
- Nyeregszorosok közti csúcs Fogarasi-havasok 88,41 km-re. A Hölgy és az Ördög nyeregszorosok közti csúcs.
- Zerge-tó Fogarasi-havasok 88,61 km-re. A 2034 m tengerszint feletti magasságban található tengerszem a Fogarasok legnagyobb terjedelmű tava.
- Jézer-csúcs Fogarasi-havasok 88,65 km-re. Jézer-csúcs, románul Iezerul Caprei.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Toka - Turisztikai látnivalók Dombos - Közeli települések: Kisfundáta 69,67 km-re - Fundáta 71,53 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.