Tarhavaspataka település (Bákó megye) Központ: Gyimesbükk. Tarhavaspataka román elnevezése: Tarhausi.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Tarhavaspataka (Bákó megye) és környéke turisztikai látnivalói

A református imaház erkélye

A református imaház erkélye Csíkszereda 33,81 km-re
Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Nem szükséges megbontani a betonkertet - A két kerítés között be lehet sétálni a rejtekig. Esti erkélyjelenet - Bár a kapu nyitva volt, a kerítések közé egy résen kellett bebújni, és végig olyan érzés volt, mintha tilosban járnánk. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.

Forrás Piricske felé

Forrás Piricske felé Hargita-hegység 40,91 km-re
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. Nem rejt már - Szép helyen van a forrás, de sajnos fakitermelés folyik a környéken. A geodoboz a helyén van - BabBerci, ez a rejtés kifogott rajtad. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.

Árnyék oldala

Árnyék oldala Csíkmindszent 33,99 km-re
Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.

Csíkcsatószegi borvízforrás

Csíkcsatószegi borvízforrás 41,64 km-re
A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Hol volt hol nem volt - Mivel rendszeresen innen hozunk borvizet, havonta megnézzük, hogy megvan-e a doboz. Sízés után - Sízás után erre fele jöttünk és a geodobozra szert tettünk finom a borvíz télen is. Csatószeg - Megtaláltam a dobozt.

Wild Ferenc-emlékút via ferráta

Wild Ferenc-emlékút via ferráta 32,21 km-re
Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat.

Szent Kinga-templom

Szent Kinga-templom Szécseny 36,14 km-re
A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik - 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Zárt deszkatemplom, üres rejtek - Ezt a rejtést már rég meg kellett volna keressem. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.

Katolikus templom

Katolikus templom Gyergyóújfalu 41,87 km-re
Gyergyóújfalu neve szerint új falu, de csak a középkorból ismert más, régebbi plébániával szemben.

Kékvize forrása

Kékvize forrása Szentegyházasfalu 49,44 km-re
Sikertelenül kerestük egy délután a Király kútját, az adott koordináták alapján többször is próbálkoztam. Mindkét feliratos kő a Kékvize forrásánál van - Mivel már több alkalommal jártam, jártunk a Kékvize forrásánál, ezúttal egy új megközelítést választottam. Májális V - Kellett egy kis idő, amíg a bekerített telkek között meg tudtuk közelíteni a forrást. Hidegviz - Ez a doboz is kipipálva.

Régi székelykapu Csíkszépvíz 23,23 km-re
A székely népi építészet különleges emléke az 1799-ben készült csíkszépvízi székelykapu.

A sárkány gerince meddőhányó

A sárkány gerince meddőhányó Hargitafürdő 42,11 km-re
A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó.

Gyertyán-tető 19,32 km-re
A Gyertyán-tető, a Kőd-vonulat pazar látványt nyújtó, éles gerincrésze.

Vasond völgye tanösvény Pottyand 26,83 km-re
A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km, a menetidő 3 óra, a szintkülönbség 249 m.

Bernád kútja

Bernád kútja Csobotfalva 29,33 km-re
Bernád kútja - Csobotfalva

Tölgyerdő Gyergyótölgyes 48,09 km-re
A gyergyótölgyesi tölgyerdő egy érdekes természeti ritkaság, mely a Veres-kőtől délkeletre és a falutól északkeletre, másfél km távolságra helyezkedik el, a meredek oldalban.

Katolikus templom

Katolikus templom Nagykászon 41,02 km-re
Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. Ráérzésből - Rejteni szerettünk volna ezen a környéken, de nem voltunk elég figyelmesek, hogy itt már van rejtés. Templom a dombtetőn - Ez a nap tökéletes a rejtéshez vagy keresgéléshez. Főhajtva - Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon.

Czofronka

Czofronka 29,7 km-re
A Hagymás hegység egyik jellegzetes sziklaformációja a Czofronka köve, amelyről csodálatos kilátás nyílik a környező havasokra. Czofronka novemberben - Bár elsőnek értem fel a csúcsra, nem én voltam az aki meglátta a geodobozt. Gyönyörű kilátás - Nem hiszem el, hogy gyönyörű kilátás volt :-). Évnyitó mászás - Czofronkára esett választásom, mivel innen körbe-kereken láthatom kedvenc hegyeimet.

Nyírkert-rétláp Nagytusnád 45,68 km-re
Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.

Szent Antal-kápolna

Szent Antal-kápolna Csíkmadaras 29,52 km-re
A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. Útban a töltöttkáposzta-fesztivál felé - A gyergyószárhegyi töltöttkáposzta-fesztiválra igyekeztünk aznap.

Henter-kúria

Henter-kúria Csíkszentimre 38,52 km-re
Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. A geodoboz eltűnt, a felújítással nem nagyon haladnak - A bejárati kapu előtti utcában parkoltunk. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.

Bánya-tető

Bánya-tető 42,28 km-re
A Madarasi menedékháztól a Fertő-nyereg fele az egyik lehetséges túraösvény a Bánya-tető mellett vezet el.

Tósaroki barlang

Tósaroki barlang Tósarok 38,41 km-re
A barlang a Hagymás-hegységben található, az ország leghosszabb konglomerát kőzetben formálódott barlangja, kilenc terme közül kettő járható barlangász felszerelés nélkül.

Mária-kő északkeleti lelátó

Mária-kő északkeleti lelátó Békás-szoros 31,47 km-re
A Mária-kő a Békás szoros délkeleti részén, a szurdok és a Kis-Békás patak között ékeskedik. Pánik - Nem szándékoztam segíteni, nyugodtan vártam, de semmi. Kilátás - A panoráma kabintól átsétáltunk erre a kilátóra, megcsodáltuk itt is a kilátást. Szoros vége - Erre már kellett egy kicsit emelkedni, de nem veszélyes.

Déli barakk és zártsánc Gyergyótölgyes 47,79 km-re
A Kis-Beszterce déli oldalán, a part fölé emelkedő Kerek-domb teraszára épült a déli erődítmény, egy ötszög alaprajzú zártsánc.

Szent Antal-kápolna

Szent Antal-kápolna Csíksomlyó 30,97 km-re
A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll. Hóban - A Hármashalom-oltár utáni sikeres doboz találat után nagy lelkesedéssel kutattuk a hó boritotta erdőben a rejtekhelyet, de sajnos nem talaltuk meg. Kiürítve és vagdalva - Lefele már könnyebb volt ballagni mint a hágón felfele, igaz a közmondás, hogy hazafelé a lovak is jobban húznak. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához.

Rompáca borvíz

Rompáca borvíz Csíkajnád 19,36 km-re
A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le.

Csompoly

Csompoly 40,17 km-re
A Központi Hargita egyik kevésbé látogatott csúcsa a Csompoly, nagyon szép kilátást biztosít a környező csúcsokra - Madarasi Hargita, Csicsói Hargita, Kossuth szikla, Madéfalvi Hargita. Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel - Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé.

Hegyi menedék

Hegyi menedék Ördög-tó Észak-Hargita 37,89 km-re
Hegyi menedékhely - Ördög-tó - Észak-Hargita Legelő a Hargitán - Esti sétára indultunk a terepjáróval és az Ördög-tó - Csíkdánfalva utat választottuk.

Hármashalom-oltár

Hármashalom-oltár Csíksomlyó 30,66 km-re
A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. Hó, eső és doboz - Kellemes téli napnak indult, azonban a keresztúton fölfele elkezdett esni az eső, tehát lemondtunk az keresztút mentén található geodobozok kereséséről és a hármasoltárnál találtunk menedéket és dobozt. Szemetelők rejtekhelye - Átkutattam az összes lehetséges lyukat, de nem találtam elrejtett geodobozt. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki.

Vár-tér

Vár-tér Csíkszereda 34,08 km-re
A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 1630-as években fejezték be, a reneszánsz várkastély főúri rezidenciának épült. A játszótér - Harmadszori nekifutásra, végre sikerült találni egy alkalmas időpontot, amikor nem járt a közelben senki. Magasles - Ez érdekes rejtés volt. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.

Fenyővize tanösvény

Fenyővize tanösvény Pottyand 27,18 km-re
A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m, a menetidő 1 óra, a szintkülönbség 5 m.

Óriásfalfestmény

Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 33,61 km-re
A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandidos étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható.

Horgász tanya

Horgász tanya 35,89 km-re
Horgász tanya, Szécseny

Terkő-nyereg

Terkő-nyereg Hagymás-hegység 18,29 km-re
A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont, északnyugati irányba a piros sáv jelzés az Egyes-kőhöz vezet. Nyeregben - Csodálatos társakkal, csodálatos időben, csodálatos tájakon, egy csodálatos napot töltöttem kedvenc hegységemben. Megtaláltuk az elveszett telet is - Úton az Öcsém fele, az Ördög-hágó irányából érkeztünk a hófödte Terkő-nyeregbe.

Vasalt mászóút

Vasalt mászóút Egyeskő Hagymás-hegység 22,56 km-re
Bár nem igazi via ferrata, az Egyeskő tetejére vastag vassodronyok segítik a biztonságos feljutást. Nagy mászás - Háromkútról másztunk ki. Szikla - Egy nagyon könnyen megtalálható doboz. Csúcsforgalom - Az utóbbi időben megszoktuk, hogy hétvégén a legeldugottabb helyen is nagy a forgalom.

Garados-kőbánya

Garados-kőbánya Csíkszentdomokos 23,68 km-re
A Garados-domb Csíkszentdomokostól nyugatra emelkedik, a csúcsáról szép kilátás nyílik az Olt mentén hosszan elnyúló Csíkszentdomokosra, illetve a Balánbánya feletti Nagy-Hagymásra. Gyonyoru a kilatas fentrol - Keszitettem egy panoramat. Teljesen véletlenül - Erdélyi kirándulásunk alkalmával, teljesen véletlenül bukkantunk rá a geoládára. A láda nincs meg - A ládát nem találtuk a helyén, de érdemes volt felsétálni a hegyre, mert gyönyörű volt a kilátás.

Római katolikus templom

Római katolikus templom Lázárfalva 45,33 km-re
Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. A káplona árnyékában - Elhatároztuk, hogy végre megkeressük a Nyírfürdőt és egy kis lábáztatást iktatunk be. Csendes hely - Nagyon hangulatos, csendes falu. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is.

Síugrósánc

Síugrósánc Gyergyótekerőpatak 37,66 km-re
A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található. A múlt - Vasárnapi sétánkat ide terveztem, nem hagyhattam, hogy valaki megelőzzön a megtalálásban.

Visszafolyó vizesárok

Visszafolyó vizesárok Ivó 46,03 km-re
Régóta keressük a Visszafolyónak is nevezett vizesárkot. Patak szöktetés - A koordináták segítségével könnyen rátaláltam a tárnára, majd a visszafele folyó patakra, miután jó darabig bolyongtam Ivó felett az erdőben, lévén hogy Kápolnás felől a Cekend tetőn keresztül érkeztem.

Zsögödi vár

Zsögödi vár Kis-Vár dombja Csíkzsögöd 35,7 km-re
A zsögödi várnak is nevezett egykori erődítmény az Olt jobb partja fölé emelkedő Kis-Vár dombján volt. Esti séta - Már régóta szerettük volna meglátogatni ezt a helyet, most örülünk, hogy doboz is került ide. Kutyamentes keresés - Sikerült felkapaszkodni a tehéncsorda mögött, míg a kutyák szunyókáltak. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.

Patkó-kő

Patkó-kő 27,28 km-re
A Hagymás hegységben a Fehér mező fölé impozáns sziklafalaival magasodik a Patkó-kő. Kellemes élmény volt ott lenni - A doboz elég könnyű helyen található. Patkó-kő novemberben - A Patkó-kő szikláját jobbról megkerülve jutottunk fel a tetőre. Hurrá - Van egy patkó alakú szikla, mely a Nagyhagymás tetejéről nézve piros- fehér színeivel oldja Feketehagymás sötét színét.

Ördög-hágó

Ördög-hágó Balánbánya 18,49 km-re
Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét. Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt.

Zúgó-vízesés

Zúgó-vízesés Jávárdipataka 13,01 km-re
A Gyimesek egyik különösen szép vidéke Jávárdipataka, ahol a jellegzetes hegyi faházak közt csörgedező patakot a természet vízeséssel teszi még szembetűnőbbé. Másfél ág üzemel, most csak takarékon - A doboz meglett, a Zógó üzemelt, de csak takarékon. Felejthetetlen élmény volt - A Szent Antal kápolnától tovább haladtunk az úton nyugat fele. Nem sikerült megtalálnom a dobozt - Ahogy láttam nagyon forgalmas hely.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíktaploca 32,15 km-re
Taploca régebbi település, mint Csíkszereda, s így bizonyos, hogy a középkorban létezett.

[ Fel ↑ ]
Boldog Özséb katolikus plébánia

Boldog Özséb katolikus plébánia Kézdivásárhely 65,91 km-re. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébániatemplom 1986-ban épült, a tornyot 2003-ban építették.

Levendula Galócás 62,39 km-re. A galócási levendulakert a település déli szélén található, csendes környezetben.

Szeregető forrás Torja 59,42 km-re. A Szeregető-forrás vizét valamkor palackozták, most sajnos nem folyik. Megtaláltam a rejtekhelyet! - Nagyon szép hely. Érdekes név - Érdekes neve van ennek a forrásnak. Az a bizonyos Pokolvolgy kezdete - Amikor elindultam ujra a Torja vara fele, no meg a kenes aztatok fele, akkor azt mondtam, no lassuk csak ezt a kiszaradt Szeregeto forrast is.

Elpusztult középkori templom

Elpusztult középkori templom Patakfalva 68,34 km-re. Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek. Kerülőút - A képek nem akarnak felmenni, így kerülőútra tereltem őket. Hát ez furcsa - El nem tudom képzelni, hogy ha már kiástak 5 darab 5x5 méteres gödröt, a hivatkozott cikk szerint, és feltártak annyi falrészletet, akkor miért temették volna vissza? Na de majd csak kiderül. Asatas - A rejteket megtalaltam (a szogletes kovet), de a ket kis ko a ladaval eltunt.

Fekete-tó fürdő Székelyudvarhely 69,28 km-re. Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái. A pontos hely - Sajnos a Fekete-tó helyét, a telek új tulajdonosa feltöltötte.

Menekülés Kézdivásárhely 65,65 km-re. Menekülés - Kézdivásárhely

Egyszerű ember kastélya

Egyszerű ember kastélya Gyergyóholló 55,57 km-re. Gyergyóholló nyugati kijáratának közelében, Borszék irányába haladva az út baloldalán, egy érdekes házat láthat a figyelmes átutazó.

Oroszhegy 63,77 km-re. Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő településeSzékelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.

Komlósároki alsóborvíz

Komlósároki alsóborvíz Tusnádfürdő 53,49 km-re. Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.

Dobogófürdő

Dobogófürdő Szentkeresztbánya 53,68 km-re. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.

Evangélikus-lutheránus templom

Evangélikus-lutheránus templom Kézdivásárhely 66,02 km-re. A kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templom a Dózsa György utca 10 szám alatt található.

Katolikus templom

Katolikus templom Kézdikővár 57,87 km-re. A középkorban a falu délebbre, a Cékáspatak völgyében feküdt, a helyet ma is Faluhelynek nevezik. Kovar - Nem tudom, hogy ti hol is kereshettetek a leiras elegge vilagos. Újra kell telepíteni a geodobozt - Bár könnyen megtörténhetik, hogy a geodoboz ott van még a helyén, a rejtekhelyet átalakítottam érdekes hely típusra. Kőkerítések között - Különleges falu.

Városi kórház

Városi kórház Pszichiátriai osztály Kézdivásárhely 66,25 km-re. Az egykori kézdivásárhelyi Öregek Otthona, ma a Városi Kórház Pszichiátriai osztálya, az Állomás utca 35 szám alatt található.

Vészkaréj Szeltersz 51,37 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.

Sóskút

Sóskút Homoródalmás 62,03 km-re. A homoródalmási Sóskút Lövéte felől a második Sóskút utcai bejárat végében található, a patak partján. Tavasz Tündér - Tavasz Tündér csak nagyon kimérten osztogatja kegyeit, de azért érdemes elindulni, mindig akad látnivaló. Só - A doboz nincs meg.

Kápolna

Kápolna Kicsibükk 59,97 km-re. A XVIII-XIX-dik század folyamán a nagyobb falvakból való kitelepedések során jöttek létre Gyergyó szórványtelepülései, közte a remetei Kicsibükk.

Katolikus templom

Katolikus templom Torja 63,06 km-re. A XIV-dik század elején Altorjának és Feltorjának két külön plébániatemploma van.

Lobogófürdő Szentkeresztbánya 52,51 km-re. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.