Kolibica település (Beszterce-Naszód megye) Központ: Borgóbeszterce. Közeli települések: Marosborgó (Muresenii Bargaului) 5.58 km-re, Turjágó (Tureac) 9.97 km-re, Báránykő (Piatra Fantanele) 11.34 km-re, Borgóbeszterce (Bistrita Bargaului) 11.69 km-re, Csószahegy (Ciosa) 12.17 km-re. Kolibica román elnevezése: Colibita. Egyéb neve: Borgo-Prund.
Szállás

Szállás Kolibica (Colibita) - Borgóbeszterce, Beszterce-Naszód


Keress szállást Kolibica közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kolibica (Beszterce-Naszód megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kolibicai panoráma 2.01 km-re. Kolibicai panoráma
Kolibica-tó 2.06 km-re. Kolibica egy kis üdülőfalu, mely a Beszterce folyón felduzzasztott mesterséges tó partján épült. A tó vize nyáron fürdésre és csónakázásra is alkalmas, a környék hegyeinek látnivalói könnyen megközelíthetők innen.
Kolibica völgyzáró gát 2.43 km-re. A Kolibica-tó egy 13 km hosszú és 270 hektár területű mesterséges vízgyűjtő a Beszterce folyón. A völgyzáró gát 1977-1978 között épült.
Sebes-patak völgye 4.23 km-re. Sebes-patak völgye
Tatárka-kő 7.68 km-re. Tatárka-kő
Tündér-tó 8.83 km-re. Tündér-tó
Kofa-völgyi vízesés 10.73 km-re. A Kofa völgyében található egy nagyon bővizű forrás, melynek az a különlegessége, hogy a forrás vize mintegy fél méter vízszintes szakasz után, vízesésként veti magát a mélybe.
Zurzugó-tető 11.21 km-re. Zurzugó-tető
Borgói-hágó 11.5 km-re. A Borgói-hágó a Borgói-hegység keleti részében található 1201 m-es tengerszint feletti magasságban. Az erdélyi Besztercét és a bukovinai Dornavátrát köti össze a rajta haladó DN17-es főút.
Kusma-kő 12.03 km-re. Kusma-kő (Kusmai kő).
[ Fel ↑ ]
Kis-Beszterce 12.17 km-re. A Kis-Besztercés-t legrövidebb úton a Ratosnya völgyén közelithetjük meg, kék keresztet, majd kék háromszöget követve. Nem ajánlom ezt az útvonalat, csak gyakorlott kalandra vágyó túrázóknak, mivel a jelzések nagyon gyengék, a kidőlt fák, a patak, meg a bokrok rendkivül nehézzé és lassúvá teszik a haladást.
Andezitszikla 12.6 km-re. A Bölényes-tető, román térképeken Zimbrul, egy természetvédelmi terület a Borgótiha községhez tartozó Báránykő falutól kelet-északkeletre. A csúcstól nyugatra egy vulkanikus eredetű andezitszikla található.
Isten széke - Kelemen-havasok
Isten széke - Kelemen-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Valea Silistii - Turisztikai látnivalók Oszojtelep - Turisztikai látnivalók Nyárádmagyarós - Turisztikai látnivalók Podeni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.