Odobesti település (Dambovita megye) Központ: Odobesti.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Odobesti (Dambovita megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 78,47 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 80,94 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 81,72 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Peles kastély 82,79 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Szent Anna-szikla 83,01 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Ferenc József-szikla 83,82 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 86,62 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 87,03 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 87,31 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 88,27 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 88,37 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 88,44 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 88,53 km-re. Szfinx - Babele
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 88,96 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 90,33 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 90,79 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység
- Vaskereszt a Costilán 90,85 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Hegyes-szírt 90,9 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Török mecset Bucsecs-hegység 91,92 km-re. Török mecset
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 91,98 km-re. Panoráma Szarvas-völgy
- Ördögmalom-vízesés 92,49 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 92,67 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van.
- Lépcső-csúcs 93,26 km-re. Lépcső-csúcs
- Vizelde-vízesés 95,54 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 96,22 km-re. A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 96,94 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
- Várpanoráma Törcsvár 101,2 km-re. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk.
- Törcsvári kastély 101,23 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 101,28 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
- Denevérek barlangja Pestera falu 101,46 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 101,8 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
- Réz-híd Csukás-hegység 102,15 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Láncoknál Csukás-hegység 102,22 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 102,23 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Tamina-vízesés 102,26 km-re. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el.
- Csalán-völgyi varrótű 102,53 km-re. Csalán-völgyi varrótű
- Kreutzburg vára Bodzavám 102,95 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
[ Fel ↑ ]
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 114,3 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Fekete laktanya Brassó 114,31 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 114,34 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- Teutsch-ház Brassó 114,39 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
- Magyar evangélikus templom Brassó 114,69 km-re. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
- Fellegvár Brassó 115,05 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el.
- Szent Márton-templom Brassó 115,31 km-re. A Szent Márton-templomot inkább kápolnaként említik.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 115,97 km-re. A Szent László-köve Kovászna és Bodza megye határán, az egykori Magyarország és Havasalföld államhatárán, a Bodzakrasznai-szorosban magasodik a szurdokvölgy fölé.
- Gespreng-hegy Brassó 116,37 km-re. A Gespreng-hegy közvetlenül az Árvaleány-templom mellett emelkedik, délnyugatra.
- Szent Bertalan-templom Brassó 116,51 km-re. A Szent Bertalan-templom a Gespreng (Fortyogó-hegy) alján áll.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Látnivalók Borszék - Látnivalók Nagyajta - Közeli települések: Kisfundáta 92,65 km-re - Felsőmoécs látnivalói 93,85 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.