Crevedia Mare település (Giurgiu megye) Központ: Crevedia Mare.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Crevedia Mare (Giurgiu megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 99,55 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 101,81 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 102,58 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Peles kastély 103,47 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Szent Anna-szikla 103,76 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Ferenc József-szikla 104,56 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 107,51 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 107,81 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 108,1 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 109,04 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 109,21 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 109,31 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 109,43 km-re. Szfinx - Babele
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 109,76 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 111,16 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Vaskereszt a Costilán 111,66 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 111,68 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység
- Hegyes-szírt 111,7 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 112,13 km-re. A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek.
- Török mecset Bucsecs-hegység 112,86 km-re. Török mecset
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 112,9 km-re. Panoráma Szarvas-völgy
- Ördögmalom-vízesés 113,49 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 113,59 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van.
- Lépcső-csúcs 114,22 km-re. Lépcső-csúcs
- Vizelde-vízesés 116,67 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 118,07 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 120,01 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 120,37 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Réz-híd Csukás-hegység 120,42 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Láncoknál Csukás-hegység 120,5 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Kreutzburg vára Bodzavám 120,64 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
- Királyhegy Bodzavám 121,68 km-re. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utatValea Stanii felé.
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 121,84 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
- Keresztút Csukás-hegység 122,17 km-re. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük.
- Várpanoráma Törcsvár 122,26 km-re. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk.
- Törcsvári kastély 122,28 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 122,34 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén.
[ Fel ↑ ]
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 134,79 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Fekete laktanya Brassó 134,79 km-re. Fekete laktanya - Nicolae Balcescu utca 56 szám, Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 134,83 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- Teutsch-ház Brassó 134,87 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
- Lerescu-hágó Fogarasi-havasok 135,01 km-re. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
- Magyar evangélikus templom Brassó 135,16 km-re. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
- Fellegvár Brassó 135,53 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el.
- Szent Márton-templom Brassó 135,81 km-re. A Szent Márton-templomot inkább kápolnaként említik.
- Gespreng-hegy Brassó 136,91 km-re. A Gespreng-hegy közvetlenül az Árvaleány-templom mellett emelkedik, délnyugatra.
- Szent Bertalan-templom Brassó 137,04 km-re. A Szent Bertalan-templom a Gespreng (Fortyogó-hegy) alján áll.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Látnivalók Hollósarka - Látnivalók Vargatag - Közeli települések: Kisfundáta látnivalói 113,79 km-re - Felsőmoécs látnivalói 114,96 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.