Cengellér település (Hargita megye) Központ: Ditró. Közeli települések: Orotva (Jolotca) 2.05 km-re, Fundoja (Fundoaia) 7.55 km-re, Salamás (Sarmas) 8.17 km-re, Gyergyóhodos (Hodosa) 8.17 km-re, Ditró (Ditrau) 8.28 km-re. Cengellér román elnevezése: Tengheler.
Szállás

Szállás Cengellér (Tengheler) - Ditró, Hargita


Keress szállást Cengellér közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Cengellér (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Rez-nyaka 3.21 km-re. Rez-nyaka, Gyergyóditró környéki túraösvények kiindulópontja.
Barlangi forrás 3.93 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.
Gyergyóditró 7.5 km-re. Gyergyóditró - Mezei Imre makettjei: Templom, Országház, és Lánchíd.
Jézus Szent Szíve római katolikus templom 8.44 km-re. Jézus Szent Szíve római katolikus templom - Ditró
Fehér ház 8.97 km-re. Amennyiben a Gyergyószentmiklós, illetve Gyergyószárhegy felett őrködő Pricskére szeretnénk eljutni, és a Güdüc-patak völgyéből indulunk, utunk a Fehér háznak nevezett épületrom mellett vezet el.
Pricske 9.39 km-re. Békényfő irányából másztunk ki. Az erdőben metsző hideg volt, de a csúcson forrón sütött a Nap.
A Jeges-barlang lehelete 10.67 km-re. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki. A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz.
A Jeges-barlang felett 10.67 km-re. A Jeges-barlang felett - Borszék
Mofetta 10.76 km-re. A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található. 2010-ben került felújításra.
Hideg-kút 10.78 km-re. A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal.
[ Fel ↑ ]
Medve-barlangok, Jeges-barlang - Borszék
Medve-barlangok, Jeges-barlang - Borszék 10.77 km-re
A Medve-barlangok tulajdonképpen egy mély sziklarepedés, amibe ösvény vezet. A helyi hiedelem sokáig medvék tanyájának tartotta, innen ered a neve.
Bagolyvár - Borszék
Bagolyvár - Borszék 10.79 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Dambovicioara - Turisztikai látnivalók Brassópojána - Turisztikai látnivalók Cazaci - Turisztikai látnivalók Visinesti
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.