Csíkcsekefalva település (Hargita megye) Központ: Csíkszentmárton. Csíkcsekefalva román elnevezése: Ciucani.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Csíkcsekefalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

0,83 km-re. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli.
1,26 km-re. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV-dik századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték, falusi ügyeskedő mester munkája. Keresztek mögött - Megtaláltam, köszi a rejtést. Érdekes hely - A templomudvar nyitva volt. Másodszor - Sajnos úgy történt, hogy elfelejtettük regisztrálni a dobozt aznap, amikor megtaláltuk.
1,82 km-re. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna.
3,76 km-re. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Kicsi - Női kéz kell ehez az odúhoz. A templomkertben - Ha mar ott az ember akkor nagyon konnyu megtalalni, mert egyetlen egy kortefa van az egesz templomkertben. Gomba - A körtefa üregét sajnos belepte a gomba, ezért nem lehetett a dobozhoz hozzáférni.
4,26 km-re. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Hol volt hol nem volt - Mivel rendszeresen innen hozunk borvizet, havonta megnézzük, hogy megvan-e a doboz. Sízés után - Sízás után erre fele jöttünk és a geodobozra szert tettünk finom a borvíz télen is. Csatószeg - Megtaláltam a dobozt.
4,51 km-re. Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban. Lerobbant hely - Az állomás felől közelítettük meg a rejteket. Biciklivel a rejtekig - Miután megkerestem Csíkszentkirály új rejtését az Úrkápolnánál, este fél 9-kor úgy döntöttem, hogy itt az alkalom megkeresni a Szeszgyár geodobozát is. Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni.
4,64 km-re. A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. Aki keres az talál - Meglett a templom dobozostól. A templomnal - Egy jo kis bicikli tura kereten belul sikerult szert tenni erre a dobozra is. Isti túra 4. láda - A láda beázott és bepenészedett.
4,81 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
4,89 km-re. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út, ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész. Nagy hó - Egy órai keresés után sem találtuk meg. Megtörténhet - A geodobozok sem halhatatlanok. Enyészet - Kerestük szorgalmasan, igaz, koordináták nélkül.
4,99 km-re. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz. Az Akó-kapu a helyén van - Forgalmas helyeken nincs igazán biztonságban egy geodoboz, ritka a hosszú életű rejtés. Miért - M Miért tűnnek el a dobozok? - Egy része (valószínűleg) tudatlanságból, egy másik része (talán) rosszindulatból.
5,15 km-re. Csíkbánkfalván több kápolna is van. 0003 - Na,ez megvan. Keresztút - Sikeres fokozati vizsga után, harmadmagammal, hazaindulás előtt. Temetőkápolna - Megtaláltuk.
5,43 km-re. Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik, megközelíthető Csíkszereda felől előbb a 12-es országúton, a Nagymezőn át, majd ebből a balra elágazó 123C megyei úton. Kőmíves Kelemenné sorsa - Hát, nekem úgy tűnik, ez a láda is Kőmíves Kelemenné sorsára jutott (akárcsak az apoldi). Nem találtam meg - Pedig az egész falrészt összekutattam. Megtaláltuk - Sikerült a templomba is bejutni.
5,46 km-re. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
5,78 km-re. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
5,86 km-re. Az Akó-kaputól a Fiság völgyébe vezető ut bal oldalán, a dombok között bujik meg Kotormány, az elrejtett falu. Eldugott falu - Megtaláltuk. Kiáradás - Újabb lelkes csapatnak sikerült megismertetni a rejtekhely vadászat örömeit. Kellemes kis falu - A geodoboz könnyen megtalálható.
6,04 km-re. A Benes rétláp területét borvízforrások táplálják, több helyen okkerlerakódások figyelhetők meg. Láp - A geodobozkát könnyen megtaláltuk. Fűzfa - A térkép alapján hamar kisakkoztam a rejtekfűzet. Egyre jobban beszorulva - Nem a legjobb időpontot választottam egy rétláp meglátogatására, elég hideg is volt, így csak gyorsan a geodobozt kerestem meg.
6,05 km-re. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló,szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. Az ut mellett - Erdekes egy templom, azt is hittem, hogy siman viszem, na nem. Az utolsó - Tusnádfürdőről hazafelé tartva, bár már jól esteledett, úgy döntöttünk, ezt a rejtekhelyet még bevállaljuk. Isti túra 5. láda - Szép templom, kár, hogy zárva volt, de a láda megtalálásához nem kell bemenni, úgy, hogy ne ijedj meg ha zárva.
6,26 km-re. Csíkszentgyörgy Csíkszeredától 22 km-re terül el, a Fiság völgyében (ez a Csíki-havasokból, Szellő hegy és a Gyürke tető - 1369 m - közelében ered), 757 m tszf magasságban. A második eltűnt geodoboz a Pósa hegyen - Ez már a második rejtekhely, illetve a második eltűnt geodoboz. 0004 - Rengeteg székely kapu van a faluban,s ami örvendetes,hogy sok az új közöttük,csak tobább él a székely kapu állításának hagyománya. EKE-tábor 2015 - Az EKE táborból ezen a napon egy szép kirándulást tettünk a Nagyboldogasszony kápolnájától a Nyerges tetőig.
6,28 km-re. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt.
6,31 km-re. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található.
6,32 km-re. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti.
6,45 km-re. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén.
6,6 km-re. A falu feletti dombok között húzódik meg a borvízfürdő. Csíkszentgyörgyi panoráma - Csíkbánkfalváról indulva, a Szentegyházas-pataka völgye mentén haladva, jó mínőségű, kaviccsal borított úton közelítettem meg a tetőt, kocsival.
6,62 km-re. Régi tervem újra feljutni a Pap hegyére, mely része a Csíki-havasok gerincén húzódó turistaútvonalnak. Ketszer vagy egyszer sem? - Na ez aztan erdekes. Újra itt! - Újra itt van a csapat a Paphegyen. A Nyergestető fantomai? - Csak az a kérdésem hogy honnan származik a csereajándék? Mert itt érdekes dolgok, mondhatnám paranormális események zajlanak.
6,67 km-re. A Nyergestetőről leereszkedve, Kozmás felé a völgybe, kitárulkozik előttünk a Csiki medence. Éjszakai rallizás - Az aznapi kincskereső kirándulás utolsó állomása volt a Nyerges-tető alatti enduro-pálya. Lámpa fénynél - A Nyergesről hazafele beugrottunk, ha sötétben is, hogy megkeressük ezt a rejteket. Licsplocs - Kisütött a nap, elolvadt a hó és minden csupa víz volt, egy kicsit be is ázott a cipőm.
6,68 km-re. A csíkszentimrei temető bejáratánál levő kőkereszt az 1700-as évek nagy pestisjárványára emlékeztet. Kerek kereszt - Székelyföldön sok kereszttel találkozik az ember.
6,7 km-re. Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. A geodoboz eltűnt, a felújítással nem nagyon haladnak - A bejárati kapu előtti utcában parkoltunk. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.
6,73 km-re. Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében. A káplona árnyékában - Elhatároztuk, hogy végre megkeressük a Nyírfürdőt és egy kis lábáztatást iktatunk be. Csendes hely - Nagyon hangulatos, csendes falu. Lázárfalva - Sikerült bejutnom a templomba is.
6,95 km-re. Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén. Záróra - A templom és a torony a helyén, de az ajtó zárva. A gerenda likaban - A templom elott egy idos hazasparral talalkoztunk, akik elmondtak hogy ok voltak a templom harangozoi. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
7,14 km-re. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.
7,2 km-re. Az 1848-49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet. Első igazi megtaláló - Bár a ládaoldalon van még két bejegyzés, én találtam meg elsőnek ezt a geodobozt. Szürkület - Már szürkület volt, amikor az emlékműhöz értünk és nekikezdtünk keresgélni a dobozt. Hős-erdő - Egész erdő van kopjafákból és keresztekből a hősök sírjánál.
7,6 km-re. Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. Kakukk-hegyi barangolások III - A Kakukk-hegyről visszafele kerestük fel a magányos régi kápolnát Szentimre határában. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom.
7,66 km-re. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra.
7,72 km-re. A Varsavész-rétláp védett terület Újtusnádtól észak-keletre, az Olt földrajzi jobb partján terül el, összesen 30 hektáron.
7,84 km-re. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
8,24 km-re. Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal. Kereszt(y)én doboz - Mivel játszótársak jelezték a doboz eltűnését, eljöttünk és újrarejtettük keresztény szellemben. Egy furdo ahova visszaterunk.. - Meg voltunk itt, akkor is nagyszeru volt: furdes, kengodor stb. Sajnos - Nagyon tetszett a hely, látszik, hogy jól karban tartják.
8,27 km-re. A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
8,51 km-re. Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.
8,61 km-re. A régi plébániatemplom a gótikus korban új formát kap, ebből a korból ma is épen áll a szentély csúcsíves ablakaival, csúcsíves diadalívével és egyszerű gyámköveken nyugvó boltozatával.
Házaspárok útja Csíkszentgyörgy 8,68 km-re. A csíkszentgyörgyi Házaspárok útja Erdélyben egyedi, Magyarországon már több helyszínen is megtalálható, elsőként Óbudavár központjának kegykápolnájánál.
8,78 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. 0000 - Megtaláltam a dobozt. Loresek - Csikszentkiralyrol Bankfalva fele forditottam a kerekpar szarvat, es rogton az Alpesekbe kepzeltem magam. Mind szentek - Na, ez a rejtekhely majdnem megfogott.
8,9 km-re. Sóskútfürdő egy szabadon használható gyógyfürdő. Lakodalom - Többször eljártunk a fürdő mellette, többször meg is álltunk, de most egészen más volt a cél. Sóshódfürdő - Későre jöttem rá, hogy nincs (doboz) mit keresni. Hódvolt, hódnemvolt - Nem láttunk hódokra utaló nyomokat a patakon, de az is lehet, hogy csak nem volt szemünk hozzá.
9,04 km-re. Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve. Isti túra 3. láda - Nagyon pofák voltak azok a régi kőkeresztek, amiket az orgonabokrok bevettek. Kakukk-hegyi barangolások IV - Mielőtt negivágtunk volna a kakukkhegyi túrának, elmentünk borvízet tankolni. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.
9,11 km-re. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.
9,27 km-re. Nádasfürdő - Újtusnád Medve Nádasfürdőn - Nem hiszem a medvét :-) Lássuk a bizonyítékot :-) Fénykép? Kérlek értékeld a terepet, a doboz megtalálásának nehézségét, és a hely szépségét. Nádas a javából - Meglett a doboz. Romhalmaz - Ez az a hely, ahol bebizonyosodott, hogy a székely sokszor olyan sincs mint a balkániak.
[ Fel ↑ ]
9,41 km-re. A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Büdösfürdői vízeséske - A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Bánya-patak II - A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.
9,41 km-re. A Cecele (1173 m), a Csíki-havasok déli csúcsa.
9,41 km-re. A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ. Csodaság - A geodoboz által bemutatott látnivaló, az Anna-villa, pár méterre van a rejtektől. EKE-tábor 2015 - A fél tetőcserepet lebontottam de sajnos a dobozka csak nem került elő. Villa - Azért jó látni, hogy régi szép épületet rendben tartanak.
9,41 km-re. A Szent Anna-tó vizét magába foglaló kráter gerincének túloldalán 1050 m magasságban találjuk a Mohos-tőzeglápot, területe 80 hektár. Elüldözve - Kezdődött azzal, hogy egy saját kincskeresést szerveztünk a szülinaposnak, mikoris a saját ajándékát kellett megkeresnie a játékszabályok alapján. Télen - Kezdem azzal, hogy az információs tábla a teteje nélkül van. Rejtés nélkül - A Szent Anna Tavat látogattuk meg előbb, de igyekeztünk a Mohosba is eljutni, míg süt még a nap.
9,41 km-re. Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. Tusnádfürdő 7. - Nagyon tetszett ez a rejtés, igazán ötletes. Sötétben is pontosan - Azt hiszem, utolsónak hagytuk el a fürdő épületét. Zöld tó - A járvány miatt több mint egy évig szünetelt a wellness központ.
9,41 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Okos rejtés :) - Gratulálok, nagyon okos rejtés, igazán ötletes. Nagy Imre képtár - A Nagy Laji dombján megtalált geodoboz után, erre vezetett utunk. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
9,41 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
9,41 km-re. A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomádvulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.
9,41 km-re. A Csíkszeredához tartozó Zsögödben két felújításra, javításra szoruló fahíd is van, az egyik az Olt-folyó felett, a másik a Fitód-patakon.
9,41 km-re. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.
[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.