Csíkcsekefalva település (Hargita megye) Központ: Csíkszentmárton. Közeli települések: Csíkszentmárton (Sanmartin) 1.04 km-re, Csíkkozmás (Cozmeni) 3.39 km-re, Csatószeg (Cetatuia) 4.16 km-re, Csíkszentsimon (Sansimion) 4.72 km-re, Csíkverebes (Vrabia) 4.99 km-re. Csíkcsekefalva román elnevezése: Ciucani.
Szállás

Szállás Csíkcsekefalva (Ciucani) - Csíkszentmárton, Hargita


Keress szállást Csíkcsekefalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkcsekefalva (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Csíkcsekefalva 0.83 km-re. Csíkcsekefalva Csíkszentmárton ikerfaluja, a főút mellett álló kőkereszt a falu bejáratát jelöli. A rajta lévő feliratok arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus dicsőségére állíttatta a közbirtokosság igazgatósága 1932-ben.
Katolikus templom 1.26 km-re. Csíkszentmárton középkori templomának emlékeiből megőrizték a XV. századi fali szentségfülkét beépítve a várfalba; sajnos felső részét letörték.
Római katolikus kápolna 1.82 km-re. Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna. Meséje arról szól, hogy a helyén már 1658 előtt létezett egy fából épült kápolna.
Római katolikus templom 3.76 km-re. A Kozmás-patak mellett elterülő Csíkkozmás igen régi alapítású település. Egyházilag sokáig főesperesség volt, Tusnád fíliája, csak 1726-ban szakadt le róla.
Szent János kápolna 3.86 km-re. Szent János kápolna - Csíkbánkfalva.
Csíkcsatószegi borvízforrás 4.26 km-re. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása.
Szeszgyár 4.51 km-re. Itt a néhai csíkszentsimoni szeszgyár látható, részben romokban. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is.
Katolikus templom 4.64 km-re. A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. A bejárat mellett egyik lucfenyőről pontosan tudják, hogy azt 1896-ban egy helyi lakos, Esztergály ültette.
Régi székelykapuk 4.81 km-re. Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.
Sószékfürdő 4.89 km-re. Csíkkozmás területén ágazik el a Nyerges-tetőn át Kászon felé vezető út. Ennek mentén terül el a Kendereskert és Tófenék nevű falurész.
Akó-kapu 4.99 km-re. Az Akó-kapu kifejezés az évszázadok során Alcsík közepén azt a helyet nevezte meg, ahol az országútból kiszakad a Fiság völgye felé vivő útszakasz. Hosszú időn át az Akó-kapu kifejezés létezett a tudatunkban, de kaput itt nem láttunk!
Csíkbánkfalva 2 5.15 km-re. Csíkbánkfalván több kápolna is van. Erre utal egy helyi mondás: Hegyen-völgyön kápolna, minden héten egy bucsucska.
[ Fel ↑ ]
Erődített katolikus templom 5.43 km-re. Csíkbánkfalva Csíkszeredától 17 km-re fekszik.
A régi Olt folyó tanösvény 5.46 km-re. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
Népi fürdő 5.78 km-re. Csíkverebesen, egy két medencéből, egy filagóriából, öltözőkből és napozó teraszból álló hagyományos népi fürdő található, melyet 2010-11-ben állítottak helyre.
Toronykövek - Tusnádfürdő
Toronykövek - Tusnádfürdő
Apor-bástya, Ludmilla-kilátó - Tusnádfürdő
Apor-bástya, Ludmilla-kilátó - Tusnádfürdő
Az egyik első, Tusnádfürdőn kiépített túraútvonal, a piros ponttal jelzett vezet az 1872-ben elkészült Apor-bástya kilátóhoz.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Grosani - Turisztikai látnivalók Singureni - Turisztikai látnivalók Calugareni - Turisztikai látnivalók Buftea
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.