Csíkmindszent település (Hargita megye) Központ: Csíkszentlélek. Közeli települések: Hosszúaszó (Hosasau) 2.06 km-re, Kotormány (Cotormani) 2.71 km-re, Csíkszentlélek (Leliceni) 4.25 km-re, Csíkszentkirály (Sancraieni) 4.46 km-re, Csíkbánkfalva (Bancu) 4.64 km-re. Csíkmindszent román elnevezése: Misentea.
Szállás

Szállás Csíkmindszent (Misentea) - Csíkszentlélek, Hargita


Keress szállást Csíkmindszent közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkmindszent (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Katolikus templom 0.2 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. Egyike a legrégibb csíki falvaknak.
Árnyék oldala 1.2 km-re. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. Neve az Árnyék.
Bükk feje 1.21 km-re. Csíkmindszent felől a Hosszúaszóba vezető út közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszúaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek.
Erzsébet-borvízforrás 2.01 km-re. A hosszúaszói borvíz egy bikarbonátokban gazdag ásványvíz, bor mellé is fel lehet szolgálni. Bírja a szállítást, még dugaszolatlan palackokban sem veszti el a szénsavtartalmát.
Hosszúaszó 2.07 km-re. Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye.
Xántusz-kápolna 2.65 km-re. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra.
Sarlós Boldogasszony-kápolna 2.95 km-re. Az Akó-kaputól a Fiság völgyébe vezető ut bal oldalán, a dombok között bujik meg Kotormány, az elrejtett falu. 1640-ben épült templomának csak a tornya látszik ki a fák közül.
Xántusz-kastély romjai 3.08 km-re. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott. Egykori kastélyának romja a kápolnával átellenben, a Libidáré dombon található, Fitód és Hosszúaszó települések között félúton.
Monyasd feje 3.16 km-re. A Monyasd feje nevű domb Menaságújfalu és Hosszúaszó között található, a Monyasd-patak tetejében, a Fiság és Fitód patakok vízválasztóján.
Fenyő-tető 3.41 km-re. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra. Legnagyobb magassága 901 m, részben erdővel borított domboldal.
[ Fel ↑ ]
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára a 12-dik század eleje körül épült, és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott. Csíkszeredától délre, Zsögödfürdő dél-nyugati határában, a Harom-tető 1079 m csúcsától keletre található.
Szépvízi víztároló - Szénás út
Szépvízi víztároló - Szénás út
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Volovat - Turisztikai látnivalók Butimanu - Turisztikai látnivalók Csatószeg - Turisztikai látnivalók Cosmina de Sus
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.