Etéd település (Hargita megye) Központ: Etéd. Közeli települések: Küsmöd (Cusmed) 2.51 km-re, Szolokma (Solocma) 4.79 km-re, Cseje (Ceie) 5.06 km-re, Énlaka (Inlaceni) 5.3 km-re, Firtosmartonos (Firtanus) 6.23 km-re. Etéd román elnevezése: Atid.
Szállás

Szállás Etéd (Atid) - Hargita


Keress szállást Etéd közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Etéd (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Etéd 0.19 km-re. Etéd Szováta, Korond és Parajd után a környék legjelentősebb települése. A falu központjában látható református templom az 1792.
Új negyed 0.67 km-re. A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket. Érdemes egyet sétálni a településen, és megfigyelni a házaikat, ma már erőteljesen alakítják a faluképet.
Bereczki-ház 2.54 km-re. Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik. A jelenleg műemlék jellegű házat Bereczki Zsigmond építette 1858-ban, majd 1998-ban és 2012-ben felújították.
Székely iránytű 2.57 km-re. Székely iránytű - Peszente-tető
Református templom és harangláb 2.94 km-re. A küsmödi templom zárva volt. Az ódon harangláb nagyon megtetszett.
Unitárius templom 5.37 km-re. Énlaka a Nagy- és Kis-Küküllő vizválasztójának gerincére és ez alá települt. A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött.
Fiastetői kilátó 6.22 km-re. A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik.
A temető kápolnája 7.03 km-re. Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, ..
Szalmakalap Múzeum 7.11 km-re. Szőcs Lajos kőrispataki lakos, akinek családja három nemzedékig visszamenőleg kalapossággal foglalkozott elhatározta, hogy létre hozza az ország első Szalmakalap Múzeumát. Egy felújított hagyományos parasztházban létesült a Szalmakalap Múzeum, mely egyedi az egész világon.
Firtos vára 7.29 km-re. Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének.
[ Fel ↑ ]
Siklódkő - Görgényi-havasok
Siklódkő - Görgényi-havasok
Sóhát és Sószoros Parajd
Sóhát és Sószoros Parajd
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Nagykede - Turisztikai látnivalók Mundra - Turisztikai látnivalók Rociu - Turisztikai látnivalók Zimc
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.