Farcád település (Hargita megye) Központ: Felsőboldogfalva. Farcád román elnevezése: Forteni.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Farcád (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Ércesi Mohás borvíz

Ércesi Mohás borvíz Kisbacon 43,25 km-re
Az Ércesi Mohás borvíz a Fenyős-patak vízgyűjtő medencéjében található, a Benedek Elek borvizes barlang felé vezető ösvény alatt, annak baloldalán. Bibarcfalva fele - Bibarcfalavára tartottunk, hogy borvízet töltsünk, de tettünk egy kis kitérőt, hogy megnézzük ezeket a forrásokat is.

Evangélikus erődtemplom

Evangélikus erődtemplom Apold 38,26 km-re
Apold központjában 16-dik században épített, szép, bár leromlott erődtemplom található. Apold - A templom felujitas alatt all. Apold falai - Régebb az volt a divat, hogy az asszonyt falazták be. Pap nélkül - A templom zárva.

Mezítlábas ösvény Szováta 35,16 km-re
A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.

Ördögútja

Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós 16,74 km-re
Az Ördögútja töltésvonulat, a kelet-erdélyi, székelyföldi gyepűrendszer része.

Csíkkarcfalva erődtemploma

Csíkkarcfalva erődtemploma 47,19 km-re
Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. Huncut rejtés - A megtalálást csupán a "skalp" szó segítette és az a megjegyzés, hogy Jenőfalva, huncut rejtés. Végre megkerült - Már-már feladtuk a doboz keresését, amikor még egyszer utoljára átgondoltuk a leírást, és meglett a doboz is. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak.

Évszázados tölgyfa

Évszázados tölgyfa Csíkszépvíz 49,48 km-re
A községközpont felé haladva, a Szépviz-pataka mellett, dr Katona Endre nyugalmazott állatorvos udvarán áll egy évszázados tölgyfa.

Bakalja Folk Csűr Csíkszentkirály 43,84 km-re
A csíkszentkirályi Folk Csűr Egyesület rendszeresen szervez hagyományőrző programokat Bakalján, a Gábor család tanyáján.

Mezítlábas park

Mezítlábas park Székelyudvarhely 3,86 km-re
Elfáradtál a hintán vagy a csúszdán? Mezítláb lépett le a doboz - A parkot csak a kerítésen kívülről néztük meg, és nem valószínű, hogy kipróbáltuk volna. Gyerekek - Minden stimmelt, csak rengeteg ember és gyerek volt a kerítés mindkét felén.

Római katolikus templom

Római katolikus templom Csíkzsögöd 44,15 km-re
Az 1567-dik évi regestrumban jelentkezik először 20 kapuval a Szeredához tartozó Mártonfalvával együtt, 1690-ben Sögöt, 1725-ben Sögötfalva néven szerepel. A kaput zárva talátuk - A zsögödi régi temető fele tartva megkerestük ezt a rejtekhelyet is. Zsögödi túra 3 - Másodszor jártunk a zsögödi templomnál. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok.

Rabsonné útja

Rabsonné útja Deszkásvár 32,13 km-re
A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.

Erődtemplom

Erődtemplom Mirkvásár 27,86 km-re
Mirkvásár templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541.

Sükösd-Bethlen várkastély

Sükösd-Bethlen várkastély Alsórákos 34,21 km-re
Alsórákos a tatárjárás előttvalószínűleg besenyő település volt, mely elpusztult. Kakas a vár tetején - Már voltam itt egy párszor, de csak most sikerült bejutnom a kastély területére. Majdnem - Megtaláltam a rejtekhelyet, a nyolcadik üreget is és nem sok hiányzott, hogy a dobozt is megtaláljam. Zárt kapu - A kapu zárva van, de körbejártuk a kastélyt és megpihentünk a padon a fák alatt.

Kőpince Tollas Persányi-hegység 39 km-re
A Kőpince egy sziklaüreg a Tollas oldalában, mely a Kerekhegy tetején levő Kőasztallal néz szembe.

Erzsébet kútja

Erzsébet kútja 10,88 km-re
Székelykeresztúr közelében található Erzsébet kútja. Hangyák birodalma - Nagyszebenből hazafele, az utolsó felkeresett rejtekhely volt az Erzsébet kútja. csuszos - Ezt a "dobozt" is könnyen megtalaltuk Babbercivel eggyütt,, habar eleg csuszos Volt az ut odaig. tiszta forrás - A kútat és környékét rendben tartják, a vize nagyon finom, érdemes felkeresni.

Kerék-domb alatti vízesés

Kerék-domb alatti vízesés Ágostonfalva 38,48 km-re
Ágostonfalva közelében, a román térképeken Fenes-pataknak nevezett, a régi osztrák térképeken Pétrisiú-ként megjelenő patak fejében levő egyik oldalágban, a Kerék-domb alatt egy mély gödörbe ömlő, 4-5 méter magas, csinos vízesés található. Ekezetek - Tehat konkreten, mivel en nem irok ekezetes karakterekkel, magyaran mondva "magyarul" a leirasaimban. Hiba kijavítva - Rájöttem, hogy milyen nyomtatásra gondolsz. Koszi - Koszi.

Várnyaka

Várnyaka Kápolnásmező 30,58 km-re
Várnyaka a Parajd és Kápolnásmező közötti utat lezáró töltésvonal neve, a Kis-Küküllő és a Juhod völgyei közötti gerincen található.

Nyomáti templom

Nyomáti templom 46,63 km-re
Ma is álló templomát a művészettörténészek az Árpád-kori templomok közé sorolják. Nyomáti haranglábak és sírkövek - Nyomát háromszögű központjába érve, a két templom, illetve a haranglábak alatt állva, a gps 400 métert mutatott még a rejtekig. Köszönöm - Köszönöm a javítást, és a rejtéseket is a közelben, így már itthon is lesz amit keressek. Második próbálkozásra - Még kerestem ezt a rejtekhelyet.

Angyaljárás Szentegyházán

Angyaljárás Szentegyházán 21,07 km-re
Tisztelt címzett: Szőcs István, és családja. Nem sikerült a meglepetés - Az ünnepi geodoboz rejtése óta eltelt 11 nap, lejárt már karácsony is. Megkésett angyaljárás - Ma délután a szentegyházi tavakat kerestem fel. Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.

Kőfotel-vízesés

Kőfotel-vízesés Bánya-patak 40,96 km-re
A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Büdösfürdői vízeséske - A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Bánya-patak II - A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.

Guthman-Valenta kastély

Guthman-Valenta kastély Olthévíz 36,52 km-re
Az olthévízi Guthman-Valenta kastély a Kálnoky-kastélytól 300 méterre dél-délkeletre található, az ortodox templom szomszédságában. Romos - Ez az épület még megmenthető.

Csiga-domb

Csiga-domb Korond 20,92 km-re
A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum. Sósvíz - Nem véletlenül került a Csiga-dombra a megjegyzés. Rejtés - Nagyon tetszett ez az érdekes rezervátum. Útban hazafelé - Megálltam, hogy megnézzem a Csiga-domb jelenlegi állapotát.

Dungó feredő

Dungó feredő Homoródkarácsonyfalva 21,71 km-re
A Dungó népi feredő Homoródkarácsonyfalvától délkeletre található, a Sós- és a Csősz-patak (régebb Csüsz-patak) között. Nagyon szép kis fürdő - A Rejtekhely vadászat Erdélyben harmadik találkozó, harmadik napján, csapatmunával ezt is megtaláltuk. Irány egy akciós wellness központ - 2013-ban, egy magárahagyott pusztulásra ítélt hely. Megújult - Sok kéz önkéntes munkájával és nagylelkű támogatásokból újult meg az elmúlt tíz nap során a Homoród mentiek népi feredője.

Római katonai tábor

Római katonai tábor Mikháza 44,98 km-re
A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Kálnoki borvíz

Kálnoki borvíz Csobotfalva 48,22 km-re
Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. Hiába - Már két alkalommal kerestük fel ezt a helyet, sajnos mindhiába. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.

A lövétei suvadás

A lövétei suvadás 18,56 km-re
Lövétén először 1913-ban indult meg a föld. Öt csillagos látvány - Bár a mai kincskereső kirándulás útvonala Lövétén vezetett keresztül, a Suvadás nem volt mára betervezve. Nyílik a nárcisz, a kosbor - A lövétei Nagy Suvadás felett nagyon szép nárciszmező található, és az oldalban kifele, ha a Várhegy felől közelítjük meg, vagy Keményfalváról ha kimegyünk a tetőre, és onnan indulunk a Suvadás fele a kosborban gyönyörködhetünk, meg a szép kilátásban.

Vár-tér

Vár-tér Csíkszereda 43,66 km-re
A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 1630-as években fejezték be, a reneszánsz várkastély főúri rezidenciának épült. A játszótér - Harmadszori nekifutásra, végre sikerült találni egy alkalmas időpontot, amikor nem járt a közelben senki. Magasles - Ez érdekes rejtés volt. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.

Vargyas-patak

Vargyas-patak Vargyas-szoros 25,35 km-re
A Vargyas-patak szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargitalábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke. Patak mentén - Ezt a dobozt is ellenőriztem, bizony ez rászorult egy kis kozmetikára. Hideg barlang - A sodronyt nem próbáltam meg, habár az erőnlétem jó, de megvan a súlyom is hozzá. Újrarejtés - A szoros almási vége felé mentemben, láttam, hogy a rejtektől nem messze egy műanyag zacskó van.

Református templom

Református templom Kendő 42,12 km-re
1509-ben Kendew néven említik az okiratok, 1567-ben a regestrumban 9 kapuval jegyzik. Harangláb - A suvadásnál sajnos már nem volt időnk maradni, de a régi haranglábat megcsodáltuk.

Kilátópont kereszttel

Kilátópont kereszttel Hétúr 39,15 km-re
Hétúr falutól nyugatra, a DN13 jelzésű műút hajtűkanyarja felett, körpanorámával kecsegtető, kereszttel ellátott, csúcsos domb található.

Vármező

Vármező 43,64 km-re
Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres.

Diák Bara János-ház

Diák Bara János-ház Csíkszenttamás 49,68 km-re
A 125-ös megyei út és az Ambrusok szere felé vezető utca sarkánál található csíkszenttamási háznak különleges, vasajtós padlásablakai vannak.

Erődített evangélikus templom Sáros 48,52 km-re
1449-ben János bíboros oklevele szerint Szent Jakab tiszteletére szentelt temploma van, mégpedig a késő gótikus kor jellegzetességeit magán viselő egyhajós, tornyos templom.

Kopjafás temető

Kopjafás temető Erdőfüle 34,35 km-re
Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre. Kopjafák - Megtaláltam a dobozt. Kihívás - Mint fa szakosak, nagyon vártuk a kopjafákat (nem a saját fejünkhöz:) ). Hej, égig-nyúló giz-gazok - Cuppogó sárban, ködben fedeztük fel ezt a temetőt, ami tényleg különleges, mert a legtöbb sírt még nem öntötték betonba.

Vasszékely

Vasszékely 4,44 km-re
A Székelyudvarhelyen áthaladó idegeneknek is ismert megállóhelye aPatkó, itt áll a Vasszékely. Kánikulában - Ebben a kánikulában meglatogattuk a varost. Munkálatok - A Vasszékelyt körbevették, de nem adja meg magát. Megtalaltam - Üdvözletem.

Szarvas-ház

Szarvas-ház Segesvár 35,68 km-re
Segesvár egyik építészeti különlegessége, a Szarvas-ház, az Iskola utca 1 szám alatt található - Nevezik még Szarvasháznak, illetve Szarvasos háznak.

Tölgyeshát-gerinc kilátó

Tölgyeshát-gerinc kilátó Segesvár 35,4 km-re
A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé.

Nagy-ág melléke

Nagy-ág melléke Vármező 45,47 km-re
Vármezőtől a Várhegyen is túl gyönyörű lombhullató erdőben kanyarog a gátertól tovább az út a Nagy-Nyárád, vagy másnéven Nagy-ág völgyében. Róka - A rókával kapcsolatosan, én úgy tudom, hogy ha keresi az ember kozelseget akkor veszett. Az eszét vesztett veszett róka veszte - Ha egy róka az ember közelségét keresi, akkor tényleg elment az esze, megveszett. Nyárádmenti legelő - A Nagy-ág le volt zárva sorompóval, ezért gyalog sétáltunk fel a tisztásig.

Alsóvenice 48,06 km-re
1235-ben plébániatemploma van, ebben az évben plébánosa Konrád, aki ellen és több erdélyi pap ellen panaszt emel Raynald erdélyi püspök.

Ehedi temető

Ehedi temető 49,23 km-re
Ehed falunak temploma a középkorban nem volt. Ki az a György Tibi bácsi? - Nem készültem különösebben az ehedi rejtekhelyhez. Szép őszi idő - A közelben volt még néhány cseresznyefa, de a repedés nagy segítség.

Református templom

Református templom Berekeresztúr 40,67 km-re
A szent keresztről elnevezett egyházközségek, illetve falvak mind régiek és a szent keresztről elnevezett templomuktól kapták nevüket. Tető alatt - Nyárádszentimréről jöttünk át Berekeresztúrra.

Bolond-borvíz Olasztelek 34,72 km-re
Az olaszteleki Bolond-borvíz a Kormos-patak és az egykori Malom-árok találkozása közelében, attól délkeletre található.

Melegárok Szécseny 40,2 km-re
A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.

Pucsek Jani ládája

Pucsek Jani ládája Fertő-nyereg 33,86 km-re
2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok. Utkeresztezodes - Keszulek hijan nem talaltam meg, de lesz meg alkalom remelem. Befele az erdőbe - Sajnos már harmadik alkalommal kerestem fel a helyszínt, konok kitartással de most sem találtam meg a dobozt. Átalakítás érdekes hely típusra - Ezelőtt hét évvel megtaláltam ezt a geodobozt, de ez alkalommal hiába kerestem.

Geges

Geges 35,77 km-re
Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre. Igen - Igen, erre mondják a faluban. Ez mashol lehet - Ez az 1848-as emlékmű a falun kívül található. Ez nem egy emlékmű, csak egy sírhely - Miután rejtettem egy új geodobozt Geges református temetőjében, amivel a gegesi régi sírköveket szeretném bemutatni, elindultam megkeresni ezt a rejtést is.

Református templom Bögöz 5,91 km-re
A település eredetét a XI-XII század fordulójára teszik, mert ebből a korból származó, félig földbe ásott lakások nyomait tárták fel.

Unitárius templom

Unitárius templom Nyárádszentmárton 45,54 km-re
Templomának építési idejét – függetlenül a pápai tizedjegyzék adatától – a XIII-dik századra teszik. Mégis ott van - Most először jártam úgy, hogy előbb "oda" nyúlok, de bíztos máshol lesz s hát láss csodát. Fej fölött - Felnéztem és megláttam a dobozt.

Vulkanikus kráter

Vulkanikus kráter Alsórákos 33,83 km-re
Az alsórákosi bazaltoszlopoktól körülbelül 700 méterre, északnyugati irányban, földúton autóval is megközelíthető a Hegyes tető, vörös-fekete színű vulkáni salak bányája. Elkápráztatva - Annyira elkápráztatott a színek és formák kavalkádja, hogy nem kerestem meg a dobozt. Filmforgatás - Őszi képeket szerettem volna készíteni a vulkánnál. Felkapott hely lett ez az Alsórákos - Még az év első felében hallottam a forgatásról, de akkor ezek szerint még mindig tart.

[ Fel ↑ ]
Vízimalmok

Vízimalmok Eszenyő 57,88 km-re. Garda Dezső történész adatai szerint az első gyergyóremetei malmok valószínűleg a Kőpatak mentén jöttek létre, majd a 18-dik században éppen a malmoknak köszönhetően alakult ki Eszenyő település.

Mezőmajos 68,74 km-re. 1256-ban Moys, 1344-ben Moyus, 1450-ben Mayos néven jelentkezik a forrásokban.

Angyaljárás Gyergyószentmiklóson

Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 55,55 km-re. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. Angyalláda - Késéssel ugyan, de annál nagyobb izgalommal és örömmel kotortam elő a legigazibb kincsesládát, és a benne rejlő szívhez szóló ajándékot.

Szent Miklós-szobor 53,62 km-re. Szent Miklós-szobor Gyergyószentmiklós EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.

Hidegség 64,9 km-re. Hidegség a Gyimesek második legrégebbi települése a Gyimesi-szorosnál létrejött Sáncpataka után.

Vasútállomás Gyergyószentmiklós 52,43 km-re. Vasútállomás Gyergyószentmiklós EKE01 - A gergyószentmiklósi vasútállomás mellett elrejtett geodoboz. Megnéztük - Megnéztük, most nem mint utasok.

Lovaspálya

Lovaspálya 59,68 km-re. A marosvásárhelyi Lovaspálya (Lovasiskola, Méntelep) az új gát közelében található. Erdekes hely - Csak olyan meleg van ma. Szombat delutan - Érdekes látvány egy lovaspálya, lovak és emberek nélkül. Az apostolok lován - Özönlött a tömeg az ócskapiacról, de nagyrészt az apostolok lován.

Hol volt hol nem volt

Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy 65,59 km-re. A Hol volt, hol nem volt egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.

Meddőhányó

Meddőhányó Balánbánya 58,13 km-re. Meddőhányó, Szilikózis-ösvény, Boty alja - Balánbánya

Székely Nemzeti Múzeum

Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy 65,16 km-re. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Évmilliók üzenete - Szeklerland. Estefele - Már esteledett, amikor a múzeumhoz értünk. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.

Súrlott Grádics vendéglő

Súrlott Grádics vendéglő Marosvásárhely 57,75 km-re. A XVIII-dik században épült Súrlott Grádics az egykori Klastrom (ma Mihai Viteazul) utca 3 szám alatt található.

Gótikus erődtemplom

Gótikus erődtemplom Almakerék 50,57 km-re. A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században. Csodálatos freskók - Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.

Szentkereszty-kastély

Szentkereszty-kastély Sepsiárkos 62,19 km-re. A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. Két kapu van, egy külső park, és egy belső kert - A kastély kertjébe nem lehet csak úgy besétálni. Akkor nem volt senki - Mikor mi ott jártunk -egy hétvégén- a kapun kívül paroltunk - saját akaratunkból, és a jegenyesor mentén besétáltunk a kertbe. Egy szep park - Hat igen, a bejutas egy keveset nehezkes volt.

Fancsal-tető Görgényi-havasok 60,23 km-re. Egy spontánul összejött túra alkalmával egy régebbi, mindeddig meg nem valósult tervemmel hozakodtam elő.

Kariatida szobor

Kariatida szobor Sepsiszentgyörgy 64,99 km-re. A Kariatida nevű, fába faragott térszobor Sepsiszentgyörgy Újszemerja lakónegyedében, az Andrei Saguna és Vasile Goldis utcák kereszteződésénél levő parkocskában található. A Golgotan - A Kariatida Petrovics Istvan szobrasz alkotasa.

Felsőtorjai református templom

Felsőtorjai református templom Torja 68,21 km-re. A Torja patak völgyének jobb partján, Altorja folytatásaként alakult ki Felsőtorja - temploma 1332-ben már létezett azon a helyen, ahol ma is áll. Torja vára - Pontosan 5 évvel ezelőtt jártam Torja vára közelében, rejtési szándékkal is. Orvendek - Elkonyvelhettem a sikert. A libák gágognak, fáznak - Megjött a tél, juhuuuuu, megkezdődött a korcsolyaszezon.

Hősök temetője

Hősök temetője Zsák-hegy 68,65 km-re. Az egykori magyar hősök temetője - Zsák-hegy, Maroshéviz. Maroshévíz 3 - Egy kicsit nehezen találtuk meg a temetőhöz vezető ösvényt, lépcsőket. Segédpontok - Igaz nem hívtam fel a leírásnál erre a figyelmet, de a segédpontoknál meg volt adva a temető felé vezető szűk utca bejáratának a koordinátája. Csak volt - Sajnos a sirt körülvevő keritést már nem találtuk igy a dobozka sem került elő.

Marosvásárhelyi vár

Marosvásárhelyi vár 58 km-re. A marosvásárhelyi vár napjainkban látható formáját a XVII-dik században, többszöri munkálatok után nyerte el. Ott van - A sorozas Imecsnek is érvényes volt kb 3o egynehany éve. Geodobozok, szobrok és várfalak - Hat, en ere nem vennek merget. Geodobozok, szobrok és várfalak - Hűha, olyan megnyugtató olvasni, hogy ott van.

Szobrok a Bálház helyén

Szobrok a Bálház helyén Sepsiszentgyörgy 64,9 km-re. Sepsiszentgyörgyön, az úgynevezett Régi piac terén, a Csiki út és a Grigore Balan út sarkánál lévő kis zöldövezetben, néhány műalkotás áll. Oreg fak a parkban - A valamikori Balhaz most szakszervezeti intezmeny.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.