Farkaslaka település (Hargita megye) Központ: Farkaslaka. Farkaslaka román elnevezése: Lupeni. Német neve: Wolfsdorf.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Farkaslaka (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gergely János-féle kővályú

Gergely János-féle kővályú Székelyvarság 17,87 km-re
Gergely (Matyi) János-féle 120 éves kővályú - Székelyvarság Modern es hagyomanyos - Bar nem esett az utamba, azert legurultam meg a kovalyuhoz. Kő mögött, kő alatt - Bár nem esett az utunkba, és siettünk is az oroszhegyi nárciszrétre, sikerült rávenni a kirándulótársaimat, hogy nézzék meg ők is a Gergely János-féle kővályút.

Lobogó-forrás

Lobogó-forrás Homoródfürdő 19,25 km-re
A Lobogó borvízforrás Homoródfürdő legismertebb, legnépszerűbb forrása.

Balu kalandpark

Balu kalandpark Hargitafürdő 31,84 km-re
A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Jó egészségben - Jó egészségben van a láda. Hol van Balu? - A tura vege, es mar a nyakamban is volt az eso. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.

Benedek Elek fürdő

Benedek Elek fürdő Kisbacon 47,14 km-re
A régi Benedek Elek fürdő, vagy más néven Kisbaconi feredő, a Faluborvize vagy Rezes-forrás mellett található. Legyen inkább újjászületés - Azért remélem, nem lesz itt igazi forradalom, és nem végzem gyűlölt diktátorként :-). Lepusztult feredő - Aznap a Fenyős-patak völgyében rejtettem, a Bodvaj környékén. Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van.

Tündérek forrása

Tündérek forrása Vármező 35,47 km-re
A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása. Tündérek vize - Nehezen tudtunk megválni a pompás tőzike rétektől, soha nem találtuk még ilyen csúcsnyílásban, pedig minden tavasszal felkeressük a tavasz hírnökeit, tőzike, hóvirág, tavaszi kikerics, mindez egy helyen. Körút - Kis körutunk alkalmával ugy gondoltam több dobozka is előkerül, talán az én hibám is, hogy nem igy lett. Úton-útfélen - Az út meglett (fentről jöttünk), a pötty meglett, a fa is meglett, a doboz sehunn a fában.

Szentgerice

Szentgerice 41,07 km-re
Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket - A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt. Sajnos nincs doboz - Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg.

Rabsonné útja

Rabsonné útja Deszkásvár 24,04 km-re
A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.

Templomerőd

Templomerőd Kóbor 49,91 km-re
Az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyúkosi-patak mellett fekszik Kóbor község.

Református templom

Református templom Vargyas 39,05 km-re
Vargyas Erdővidék festett bútorkészítéséről és fafaragásáról híres települése. Templom - Ezt a dobozt nappal, szerintem, lehetetlen megkeresni.

Régi Olt-fahíd Hévíz 43,46 km-re
A hévízi Olt-híd újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal.

Sport- és szabadidőpark

Sport- és szabadidőpark Csíkszereda 43,03 km-re
Az egykori Szeredai-fürdőnél sport- és szabadidőparkot alakítottak ki, a különlegessége egy többszintes kilátótorony.

Faluborvize forrás

Faluborvize forrás Kisbacon 47,12 km-re
A Faluborvize vagy Rezes forrás Kisbacon és Magyarhermány között található. Gólyagyűlés - Megcsodáltuk a gólyagyűlést, majd jót ittunk a finom borvízből. Gyönyörű idő - Ez volt a negyedik láda, gyönyörűen fel lett újítva. Szep es forgalmas hely - Biztosra mentem, es nem kaptam semmit, marmint a dobozkat, habar a borviz es a kornyeke az nagyszeru es gondozott.

Hideg-kút

Hideg-kút Gyergyószárhegy 49,92 km-re
A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található. A pihenő - Munka után sürgős volt megtalálnom a güdüci dobozokat, nehogy valaki lekörözzön :) Leányunknak első sátrazási helye volt ez, féléves korában. Sokadalom - Nagyon sokan voltak a forrás környékén.

Oroszhegy 6,28 km-re
Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő településeSzékelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.

Vityál vára

Vityál vára 40,07 km-re
A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. Sok megtaláló, kevés bejelentés - Az Alsó-Halas pataki homokbányától, jöttem ide, miután rejtettem a Tündérek forrásánál. Likas-kő, vulkáni bomba, bejelentések - A Likas-kőnél jártam már, lásd a képeimet, viszont a vulkáni bomba-sziklát nem tudtam beazonosítani. Vár az esőben - A Pálos-kolostor után a várat vettük célba.

Domokos Pál Péter szobor

Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó 46,11 km-re
Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. Rakoncátlan doboz - Nem tudom, hogy indult útnak ilyen hamar, pedig kis kövek közé tettem, de ezek szerint ez egy felületes rejtés volt, ha mar az első megtaláló újra kellett rejtse. A fejmosás késik, de nem múlik :-) - Ez már a második alkalom, hogy keresem ezt a geodobozt. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.

Kalibáskő

Kalibáskő 29,31 km-re
Hol van a Kalibáskő? Maszkalas - Gyonyoru kornyek, eredetileg a Vargyas szorosba keszultunk, de mielott odaertunk volna rengeteg erdekes hellyel, meg latnivaloval talalkoztunk. Kiruly II - A Hargita-liget meglátogatása után, átkeltünk a patakon, és felkaptattunk a tetőre. Szikla - Ennek is megvan a skalpja.

Akasztófa teteje

Akasztófa teteje Homoródkarácsonyfalva 27,94 km-re
A Dungó feredőtől északra tekintve, a szemközti Vész oldala gerincen, egy fenyőkkel borított, csúcsos domb hívja fel magára a figyelmet.

Fekete-tó fürdő Székelyudvarhely 9,46 km-re
Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái. A pontos hely - Sajnos a Fekete-tó helyét, a telek új tulajdonosa feltöltötte.

Fahíd a Nagy-Küküllő felett

Fahíd a Nagy-Küküllő felett Székelyudvarhely 9,72 km-re
A fahíd része a Malom utcának, Székelyudvarhely északnyugati részét köti össze a délkeleti felével. Kacsák a vízen - Egy kicsit várni kellett, ameddig néhány arrajáró tovább megy, addig az úszkáló kacsákat néztük. Gerendák közt - Azért nem gondoltam, hogy majdnem délben ilyen kevesen vannak a hídon.

Szászdálya vára 33,64 km-re
Fehéregyháza és Héjjasfalva között, utóbbi határában, a Határ-patak mentén déli irányba vezető földúton, Héjjasfalvától 5 km távolságban, egy 588 m magas hegyen találjuk az eredetileg Szászdálya határához tartozó szászdályai vár maradványait.

Misericordia

Misericordia Csíksomlyó 46,67 km-re
A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás. Bádogbetűk - Nem is volt ez egyszerű. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés.

Joseph Haltrich-líceum

Joseph Haltrich-líceum Segesvár 37,98 km-re
Az evangélikus vártemplomtól északkeletre található iskolát, az épület előtt elhelyezett tájékoztató tábla szerint, 1792-ben kezdték el építeni.

Szent Kinga-templom

Szent Kinga-templom Szécseny 42,65 km-re
A reménység szimbólumává vált deszkatemplom Borbély Gábor nevéhez fűződik - 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Zárt deszkatemplom, üres rejtek - Ezt a rejtést már rég meg kellett volna keressem. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.

Kakukkhegyi erdészház 44,22 km-re
Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.

Vízimalom

Vízimalom Korond 10,66 km-re
Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Ládaellenőrzés - A szencsedi nárciszmező felé benéztünk a lányommal a vízimalomba. Hangulatos és meglepő hely - Ez egy olyan rejtekhely, amelyet méltatlanul hanyagolnak a kincskeresők. Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének.

Maros forrása

Maros forrása Fekete-Rez 48,27 km-re
A Maros földrajzi forrása a Gyergyói havasok Vaslábi-hegycsoportjához tartozó Fekete-Rez csúcsától nem messze található, eredő ága a Meszes-patak. Az egyik testvér - Három éve készülök a dobozcserére. Köszönöm a dobozcserét - Köszönöm a geodoboz karbantartását. A Maros ősszel - Egy nagy kört mentünk a gyönyörű őszi napsütésben a színes lombokat csodálva.

Suta-tó

Suta-tó Csíkszereda 45,93 km-re
A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Szaraz tonak nedves partjan - Eleg elhagyott, es elhanyagolt hely, kar erte, de remeljuk feljon meg a napja. A tónál - Egy vasárnap délutáni kiruccanás alkalmával. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.

Nádasszéki sósfürdő

Nádasszéki sósfürdő Szeltersz 25,03 km-re
Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.

A Vár-tér szilfája

A Vár-tér szilfája Csíkszereda 44,37 km-re
Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.

Kőhíd teteje Hargita-hegység 45,32 km-re
A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.

Óratorony

Óratorony Segesvár 37,77 km-re
A segesvári Óratorony eredetileg egy kaputorony volt, melynek négy tornyocskája van a tetején. Kiváló rejtés a látványos óratoronynál - Már elmúlt este 8 óra, amikor keresztülvezettem Segesváron. Forgalmas hely - Én délben jutottam a rejtekhez, ezért nagy volt a sürgés. A dobozt nem találtuk - Habár sokan voltunk, alkalmas pillanatban megpróbáltuk a dobozt kivenni, de sajnos már nem találtuk.

Kripta

Kripta Székelykál 44,8 km-re
A középkori templom a Kripta nevű hegyen állott, ahol az egykori templom alatti kripta helye jól kirajzolódik ma is. Szerintem a helyén van - A megtalálást segítő információ nem költői gondolat. Diófa - Úgy gondoltam, hogy próbáljunk meg újra a régi helyen rejteni egy dobozt, mert az új hely, vagyis a bokor egy sírfelújítás áldozata lett. Újrapróbálom - A régi, beomlott kripta helyén lévő gödröt betömték.

Majálistér Makfalva Abod 27,51 km-re
A Majálistér az abodi úttól északra található, a Csere egyik magaslatán lévő liget neve.

Árpád fejedelem szobra

Árpád fejedelem szobra Székelybere 33,76 km-re
Árpád fejedelem szobrát, Gyarmathy János szobrászművész alkotását, 2012 májusában avatták fel Székelybere központi terén.

Kossuth-szikla

Kossuth-szikla Kirulyfürdő 28,93 km-re
Kirulyfürdő egyik festőien szép, könnyen megközelíthető helye a Kossuth-szikla. Izgalmas - Nagyon szép, zöld helyen van ez a szikla, és izgalmakat biztosít annak, aki felmászik a tetejére, ami nem olyan egyszerű, de megéri. Elrejtett rejtek - Az elhagyott strand látványa nem késztetett arra, hogy belépjünk a területére, így egy darabig csak kerülgettük azt. Lyuk a sziklában - Egy gombászással egybekötött doboz keresgélés volt.

Bors-kúria

Bors-kúria Csíkszentkirály 48,36 km-re
A Bors-kúria bejárati kapuja állítólag nem szerepel a műemlékek jegyzékében, pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Kicsi a bors, de... - Kicsi a bors, de hol a csudában van a doboz? Kérdeztük, s megkerestük. A Rejtekhely hivatalos itala - Megérkezett az első Igazi Csíki Sör szállítmány a Bors-kúriára? Úgy néz ki a Bors család időben felkészült a télre :-). Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.

Székely Selters borvízforrások

Székely Selters borvízforrások Szeltersz 25 km-re
A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Mégis - Lehet, hogy mégis keresned kellett volna, annak ellenére, hogy emberek voltak ott. Reklám helye - Hát pont azért voltam felháborodva, mert a táblától 5-6 méterre sütötték a húst. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz.

Református templom

Református templom Bözöd 23,56 km-re
Először 1636-ban említik, de szentélyének formája és a gótikus szamárhátíves ülőfülke a templom korábbi eredetéről vall. Szerintem ez a református templom - Bár erre én is csak akkor jöttem rá, amikor a faluban elhaladtam a másik templom mellett, melyre rá volt írva az Egy az Isten felirat.

Unitárius templom

Unitárius templom Ürmös 49,01 km-re
A XVIII-dik században unitárius anyaegyház. Nincs talalat - Eppen takaritottak a templomudvart amikor odaertem, igy korbe tudtam nezni. Készülődés - Nehezen de meglett. Amit nem szeretek - Heureka, vegre megvan.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíkcsomortán 48,55 km-re
Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu, Csíkszeredától 7 km-re északkeletre, az Aracs- és Remete-patakok találkozásánál fekszik. Templomkertben - Meg amikor egy aggal halasztam le Aracs patak volgyeben a ladikot. Jobb két geodoboz, mint egy - A csomortáni katolikus templomnak tavaly május óta van még egy második geodoboza is, mely a román geojátszótér rejtése. Új templom - Na, ez volt egyik legkönnyebben megtalált dobozom.

Bányaüreg

Bányaüreg Gyepü-patak 28,24 km-re
A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút északi oldalában, nagyon közel ahhoz a kanyarhoz, ahol a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy felhagyott bányaüreg található. Jó nagy róka - Jó nagy róka lehet, akinek ekkora nagy lik kell, de ezt mi sem láttuk meg eddig még soha, pedig sokszor tovaburrogtunk itt. Kiruly IV - Olyan sokszor jártunk ezen az útszakaszon, és nem is sejtettük, hogy bújik meg az út mellett. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet.

Katolikus templom Deményháza 39,26 km-re
1638-ban a források szerint az Agyagos tetőn fakápolna állt Szent Orsolya tiszteletére szentelve.

Tatárdomb

Tatárdomb Gyergyószárhegy 48,16 km-re
Szárhegy határában, a Ditró felé vezető út bal oldalán egy dombocska emelkedik fenyőfák koszorújában. Lyukas kő - A dobozt nem sikerült megtalálnom. Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni.

Evangélikus templom

Evangélikus templom Kőhalom 37,96 km-re
Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII-XIII-dik században épül.

Dános

Dános 44,23 km-re
1348-ban Danus, 1393-ban Dansdorf, 1504-ben Dones Dorf, Donisdorf, 1532-ben Dunes Dorf néven jegyzik az oklevelek. Megvan - Megvan a --- alatti doboz. Megvan, pontosan ott - Ahol a leírás mondja, még GPS sem kell a megtalálásához. Sajnos ez is eltűnt - A falu képe ellenben követendő példa minden település számára.

Kisbaconi régi temető

Kisbaconi régi temető 47,69 km-re
Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.

Bükkfa ablakkal és kapuval

Bükkfa ablakkal és kapuval Mitács útja 48 km-re
A Fenyős-patak völgyéből másztam ki a domboldalon, a Benedek Elek borvizes barlang irányába. A tisztáson - Az Ércesi borvíz után felsétáltunk ide, szétnéztünk a tisztáson.

Falu harangja

Falu harangja Mikháza 38,49 km-re
Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják. Gyors találat - A doboz a földön volt.

[ Fel ↑ ]
Hódolat Hungária előtt

Hódolat Hungária előtt Marosvásárhely 54,29 km-re. Körösfői Kriesch Aladár szecessziós stílusú, 1913-ban készült, mozaik kompozíciója a marosvásárhelyi Kultúrpalota főhomlokzatán látható.

Városháza

Városháza Marosvásárhely 54,31 km-re. A marosvásárhelyi Főtér déli részén impozáns, tornyos épület hívja fel magára a figyelmet.

Csonka-ház Marosvásárhely 54,25 km-re. Csonka-ház - Marosvásárhely, Dózsa György utca 35.

Komlósároki alsóborvíz

Komlósároki alsóborvíz Tusnádfürdő 55,32 km-re. Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.

Református templom Vajdaszentivány 58,06 km-re. 1332-ben de Sancto Joanne néven jegyzi a pápai tizedjegyzék.

Kosárdombi forrás

Kosárdombi forrás Marosvásárhely 53,29 km-re. A marosvásárhelyi Kosárdombi forrás a Bükkös utca 12B számú tömbházzal szemben található.

Csukás-tó

Csukás-tó Tusnádfürdő 55,03 km-re. Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. Tusnádfürdő 7. - Nagyon tetszett ez a rejtés, igazán ötletes. Sötétben is pontosan - Azt hiszem, utolsónak hagytuk el a fürdő épületét. Zöld tó - A járvány miatt több mint egy évig szünetelt a wellness központ.

Ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen 53,73 km-re. Az ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13 szám alatt található.

Régi sáncok

Régi sáncok Gyimesfelsőlok 56,99 km-re. A gyimesfelsőloki régi sáncokat 1701-1702-ben építették a tatár betörések ellen, a sáncok az első katonai felmérésen is jól láthatóak.

Dedrádszéplak 68,61 km-re. 1228-ban Sceplak, 1461-ben Zeplak néven jelentkezik a forrásokban.

Barlangi forrás Gyergyóditró 56,39 km-re. A gyergyóditrói Barlangi-forrás szomszédságában található a Szent Ioachim-ház és az Anna-kápolna.

Régi városi strand

Régi városi strand Marosvásárhely 54,82 km-re. A marosvásárhelyi egykori Régi városi strand a Mátyás király tér 4 szám alatt található. Forgalmas hely - Próbálkoztam már néhányszor, de valahogy mindig sokan voltak a környéken. Most mindent elárulok - Természetesen nem kizárt, hogy eltűnt a doboz, de a bejegyzésed szerint azt tartom valószínűnek, hogy nem jó helyen kerested. Mi derült ki? - Nem tudom mi derül ki erről a rejtésről, de a megálló-táblát áttapogttuk, és nem került elő semmi sajnos.

Evangélikus templom Vérd 68,15 km-re. 1317-ben Mária-temploma van - a templom és plébánia azonban sokkal régibb, mert az első Szeben vidéki telepítések közé tartozik, az 1200-as évekből.

Vasúti megálló

Vasúti megálló Andrásháza 66,21 km-re. Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasúti megállójánál kell leszállni.

Uzonka-forrás

Uzonka-forrás Uzonkafürdő 54,83 km-re. Uzonkafürdő Kovászna megye északi peremén, Nagybacon és Sepsibükszád között, a Baróti hegység lábánál, a Nagy Murgó alatt, az Uzonka és Pisztrángos patakok völgyében található. Gyönyörű idő - Valamikor estefele értünk ide, ez volt az utolsó megálló a mai napra. Borvíz - Megtaláltam a dobozt. Pihenőhely rozoga állapotban - Több mint 5 év eltelt az utolsó megtalálás óta, a rejtek is talán Uzonkafürdő legforgalmasabb helyén található, így nem sok reménnyel érkeztem a helyszínre.

A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei Marosvásárhely 54,29 km-re. A Kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei a főhomlokzaton, a bejárat felett - Kallós Ede 1913.

Isten dombja Mezőbánd 65,88 km-re. Az Isten dombjánál találkozik a bándi, a bergenyei, és a paniti határ.

Bernády György-emléktábla Marosvásárhely 54,03 km-re. Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.