Gyergyószentmiklós település (Hargita megye) Központ: Gyergyószentmiklós. Közeli települések: Visszafolyó (Visafolio) 2.77 km-re, Tekerőpatak (Valea Stramba) 3.08 km-re, Vargatag (Vargatac) 4.13 km-re, Kilyénfalva (Chileni) 5.14 km-re, Szárhegy (Lazarea) 5.93 km-re. Gyergyószentmiklós román elnevezése: Gheorgheni. Német neve: Niklasmarkt.
Szállás

Szállás Gyergyószentmiklós (Gheorgheni) - Hargita


Keress szállást Gyergyószentmiklós közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Gyergyószentmiklós (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Fogarasy Mihály püspök mellszobra 0.14 km-re. Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993.
Nepomuki Szent János szobra 0.17 km-re. Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750.
Örmény templom 0.34 km-re. A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. A város fejlődését nagyban befolyásolták a városba letelepedett örmények.
Fejér Dávid mellszobra 0.37 km-re. Fejér Dávid mellszobra - Gyergyószentmiklós
Szent Miklós-szobor 0.44 km-re. Szent Miklós-szobor Gyergyószentmiklós
Salamon Ernő Gimnázium 0.46 km-re. Salamon Ernő Gimnázium, Gyergyószentmiklós
Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 1.69 km-re. Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. Áldott karácsonyt!
Csíky-kert 1.84 km-re. Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. Alapítója, dr.
Jézus Szent Szíve kápolnája 2.33 km-re. Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. A környék lakói a kápolna helyét Both-várának vagy Hiripné várának nevezik.
Both-vára 2.34 km-re. Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található.
Vasútállomás Gyergyószentmiklós 2.43 km-re. Vasútállomás Gyergyószentmiklós
Szent Anna-kápolna 3.02 km-re. A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. Minden év július 26-án Szent Anna napi búcsút tartanak itt.
[ Fel ↑ ]
Katolikus templom 3.15 km-re. A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
Lövészárok 3.47 km-re. A Gyergyótekerőpataktól kelet-délkeletre fekvő dombokon több helyen is találunk lövészárkokat.
Síugrósánc 3.67 km-re. A gyergyótekerőpataki síugrósánc a falutól keletre, a Kútfő nevű helyen található.
Súgó-barlang, Kettes száraz járat
Súgó-barlang, Kettes száraz járat
Sugó-barlang - Gyergyói-havasok
Sugó-barlang - Gyergyói-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Ocina de Jos - Turisztikai látnivalók Podu Cristinii - Turisztikai látnivalók Bölönpatak - Turisztikai látnivalók Podu Popa Nae
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.