Mezőcsávás település (Maros megye) Központ: Mezőcsávás. Mezőcsávás román elnevezése: Ceuasu de Campie. Német neve: Grubendorf.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Mezőcsávás (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Vármező

Vármező 38,16 km-re
Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres.

Fatemplom

Fatemplom Petele 17,99 km-re
A petelei fatemplom 1832-ben épült, egy régebbi fatemplom helyére, amit Marosorbóra adtak el. Együtt - Dolgozni voltunk Péterrel Libánfalván, a Görgény völgyében. Nem éppen együtt - Bár együtt kerestük meg ezt a rejtekhelyet, nekem esélyem sem volt megtalálni.

Teleki Téka

Teleki Téka Marosvásárhely 11,82 km-re
A marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár az elmúlt századok európai könyvkultúrájának egyik leggazdagabb erdélyi gyűjtőhelye. Ötletes doboz - A cipőfűzős módszer nagyon jól működött.

Suvadás

Suvadás Nyárádselye 30,87 km-re
Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe. A geodobozhoz nem lehet hozzáférni - Mikháza felől érkeztem Nyárádselyére, amíg a talajút első része tűrhetőnek néz ki, a második fele nagyon le van szakadva. Antenna - A doboz valóban a szűk üregben volt. Karbantartás - A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket.

Református templom Nyárádmagyaros 31,06 km-re
1590-ben már egyházát említik, ami legalább kápolna létét tételezi fel, 1643-ból is van adat kápolnáról, amikor még mindig Berekeresztúr filiája.

László István síremléke

László István síremléke Vámosudvarhely 25,56 km-re
Világháborús emlék, valójában László István síremléke, aki ezen a helyen halt hősi halált. Favágók - A dobozt rejtő fának nyomát sem találtam, köszönöm a fatolvajoknak. Járt utat járatlanért el ne hagyj - Vészesen közeledett a sötétedés időpontja, így sokat nem töltöttem az időt a székelycsókai református templomnál. A síremlék legalább megvan - Az eredeti koordináta odébb tesz, az erdőbe, és ott semmit sem találtunk.

Fiastetői kilátó

Fiastetői kilátó 48,11 km-re
A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. Fiastető, vihar előtt - Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd korulbelul félúton hagyva az autót, gyalog másztunk ki a kilátóponthoz. Sárgarigó - Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi. Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt.

Tulipán és levendula Márkod 26,86 km-re
Márkod északnyugati határában levendulást és tulipánültetvényt hoztak létre, melyet Székelybere vagy Mikháza felől lehet megközelíteni.

Mária Levendula Dicsőszentmárton 36,22 km-re
2023-ban, a dicsőszentmártoni Lavanda di Maria levendulás június 23 és július 9 között fogadja a látogatókat, hétfő-kedd 16-20, szombat-vasárnap 9-21.

Római őrtorony

Római őrtorony Szakadát 36,19 km-re
A Maros megyei római határszakasz kutatása során számos, a védelmi vonalhoz tartozó lelőhelyet azonosítottak. Megközelítés - A Google térképen kinéztem, hogy a rejtekhelytől keletre egy út vezet fel a gerincre. Csak az őrtorony helye - Amint a leírásban is írja, itt csak egy római őrtorony helye található.

Árpádházi Szent Erzsébet szobra Marosludas 36,71 km-re
A marosludasi RMDSZ-székház, Köztársaság út 30 szám alatti épületén, a homlokzati oromfal fülkéjében van elhelyezve az Árpádházi Szent Erzsébet szobra.

Alsó fenyős Makfalva 34,67 km-re
Az Alsó fenyős egy mesterséges fenyő telepítés Makfalvától északra, a Nagymagos erdejében.

Géra-csorgó

Géra-csorgó Szováta 43,01 km-re
2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be. Sós víz - A henger a helyén van, a mágnes működik. Magyar Husvet Szovatan I - Mig sokan otthon toltottek a husvetot v. Sósvíz - Azért most láttam először, hogy a vízhordást időponthoz kötik, na meg a mennyiséget is.

Református templom

Református templom Balavásár 29,16 km-re
Temploma a két világháború között megcsúszott, megrepedezett, veszélyessége miatt nem lehetett használni.

Református templom

Református templom Bonyha 29,78 km-re
A ma is álló bonyhai református templom építését a Bethlen és Apafi családok őseinek tulajdonítják a tatárjárás utáni évtizedekből. Fedett lépcső - A Bethlen várkastély geodoboza után eljöttünk szétnézni a református templomnál is. Megvan - Megtaláltuk a geodobozt, a helyén volt, elsőnek jegyeztünk be megtalálóként.

Régi sírkövek

Régi sírkövek Geges 30,95 km-re
A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak.

Unitárius temető

Unitárius temető Csíkfalva 22,33 km-re
A csíkfalvi unitárius temetőben nagyméretű, különös alakú, régi, megdőlt sírkő található. Megrágva - A sírköveket nem láttam, nem is volt sok időm. Csak a dobozt találtam meg - Kerestem a sírköveket de nem találtam meg.

Kolozsnagyida vára

Kolozsnagyida vára 33,25 km-re
A Mezőség északkeleti részében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, a Tekei Dipse-patak mellett fekszik Kolozsnagyida község.

Ozsváth-csorgó

Ozsváth-csorgó 40,87 km-re
Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. A drót - A rejteket és a dobozt is elég könnyen megtaláltam. Meredeken... - Valóban forgalmas a forrás. Csúszós talaj - Vonattal ugyan nem találkoztunk, de a csúszós talaj miatt elég nehezen tudtuk megközelíteni a rejteket.

Terebics-tető

Terebics-tető 13,41 km-re
A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető. Újabb égbekiáltó kegyetlenség - Szokásommal ellentétben, viszonylag korán indultam kincskeresésre. Juhnyáj az erdőszélen - Gyorsan kellett cselekednem, mert a juhnyáj már elérte az erdő szélét, de szerencsére könnyen megtaláltam a dobozt. Három a semmiben - Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk.

Síremlék Doberdó Makfalva 34,22 km-re
Makfalva nyugati részében, a Felhágó és Tekintő lábánál, egy kis terület neve Doberdó, nevét az itt emelt síremlékről kapta.

Alsó-szikla Makfalva 36,1 km-re
Az Alsó-szikla, vagy ahogy még nevezik, a Suvadás, Makfalva Alsó szeg helynevű területén található - itt, a Hídcsegely nevű határrészen, a Kis-Küküllő alámosta a parti részt, kéregcsuszamlást okozva.

Lavenderland Nagykend 33,66 km-re
A nagykendi levendulagazdaságot 2015-ben alapították, 1,2 hektáron fekszik, ebből 50 árat levendula borít.

Római katonai tábor

Római katonai tábor Mikháza 27,71 km-re
A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.

Román katona szobra

Román katona szobra Marosvásárhely 11,59 km-re
Az ismeretlen román katona emlékműve, Izsák Márton alkotása, a marosvásárhelyi főtér nyugati részén, az úgynevezett Rózsák terén áll.

Mezőbergenye

Mezőbergenye 13,45 km-re
Először 1334-ben a pápai tizedjegyzékben jelentkezik a neve Bergune, Borgone formában.

Református templom Kőrispatak 42,78 km-re
Középkori templomról nincs okleveles adat, ennek ellenére bizonyosan már a középkorban volt temploma.

Bernády György-emléktábla Marosvásárhely 11,16 km-re
Bernády György-emléktábla - Hunyadi László, 1999.

Marosvásárhelyi vár

Marosvásárhelyi vár 11,42 km-re
A marosvásárhelyi vár napjainkban látható formáját a XVII-dik században, többszöri munkálatok után nyerte el. Ott van - A sorozas Imecsnek is érvényes volt kb 3o egynehany éve. Geodobozok, szobrok és várfalak - Hat, en ere nem vennek merget. Geodobozok, szobrok és várfalak - Hűha, olyan megnyugtató olvasni, hogy ott van.

Toldalagi-palota Marosvásárhely 11,43 km-re
Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete. Köszönöm - Még akadozik a dolog, gondolom egy pár kisérlet nem árt. Újra itt - Ma megint erre jártam, és sikerült a dobozt is elővenni. Dobozok - A toronytól idejövet már távolról megláttam a dobozt.

Nyárádszeredai Padlásmúzeum 24,91 km-re
A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található.

Aranyhalacska

Aranyhalacska Marosszentkirály 9,85 km-re
Az Aranyhalacska Marosszentkirályon található, csupán 5 percre Marosvásárhelytől. A geodoboz helye látható a rejtekfotón - A geodoboz helyét nagyon konnyű beazonosítani, ha megnézed A rejtekfotót, és elolvasod a Megtalálást segítő információt. Ücsörgők - Ha már kora reggel ücsörögnek itt, később semmi esély. Sikerült - Ahogy a rejtekhez közeledtem a fekete hattyúk elkezdtek lármázni, a kicsiket féltve.

Református templom

Református templom Mezőbánd 13,06 km-re
A reformáció idején az egész lakosság református lesz, a templommal együtt.

Mini Nyárád Látogatóközpont Vármező 35,11 km-re
A Mini Nyárád látogatóközpont Vármezőn az Állomás utca 156 szám alatt található, a keskeny nyomvonalú vasút vármezői állomása mellett.

Párkány-forrás

Párkány-forrás Marosvásárhely 10,82 km-re
A marosvásárhelyi Párkány-forrás a MOGYE-kantintól a Constantin Romanu-Vivu utcára lejtő domboldalban épített lépcsők mellett található. Elsőnek megtalált geodobozért 3 pont jár - Nem tudom, hogy más hogy van vele, de ha megjelenne a lakhelyem közelében egy új rejtés, én azonnal rohannék, hogy megkeressem. Tervben volt - Tervben volt, hogy megkeresem, de még nem volt időm rá. Számomra új ez a forrás, még nem jártam itt - Én is csak innen értesültem a forrás létezéséről.

Sándor János-forrás

Sándor János-forrás Marosvásárhely 10,85 km-re
A marosvásárhelyi Sándor János-forrás a Székely Vértanuk utca szerpentinjei alatt, a Székely Vértanuk emlékműve mellett található. Sötétedés után - Sötétedés után érkeztem a forráshoz, ahol épp nem volt senki. Szénsavmentes - Megtaláltuk, a forrás régi kedves ismerps volt. Az első csorgó - Első nekifutásra meglett.

Homokkő képződmény

Homokkő képződmény Bátos 30,96 km-re
Bátost Monorfalva felé elhagyva, Bátostól körülbelül 500 méterre, az út jobb oldalán homokkő képződmények vannak.

Máriaffi Lajos-kastély

Máriaffi Lajos-kastély Marosszentgyörgy 10,02 km-re
A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. Zárt kapu - Ha már a parkban jártam, nem hagyhattam ki ezt a rejtekhelyet sem. Tiltott terület, csendőrségi laktanya közelében - Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához.

Régi városi stadion

Régi városi stadion Marosvásárhely 10,58 km-re
A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg, itt hazai és nemzetközi mérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le. Új geodoboz új rejtekben - Remeteszeg Marosvásárhelyi panoráma nevű rejtekhelyétől hazafelé jövet a Liget mellett mentem el. Végre megközelíthető - A régi dobozt nem találtam meg annak idején csak a hűlt helyét. Terepszemle - Egy kicsit szétnéztem a rejtek körül, és ha az érzékem nem csal, a doboz a kerítésen belül van.

[ Fel ↑ ]
Kovács-torony

Kovács-torony Segesvár 51,73 km-re. A Kovácsok tornyát 1631-ben építették, a régi Borbélyok tornyának helyén, szerepe a Kolostortemplom védelme volt.

Régi Aranyos-fahíd

Régi Aranyos-fahíd Torda 56,64 km-re. A tordai Aranyos-híd Torda város szélén, a Kolozsvár-Brassó úton állott.

Leprások temploma

Leprások temploma Segesvár 51,04 km-re. A Szentlélek tiszteletére szentelt, segesvári Leprások temploma a XV-dik században épült, és ma is áll.

Fülemüle-tó

Fülemüle-tó Torda 54,44 km-re. Fülemüle-tó - Torda Szabadstrand - A rejtek-fa körül néhány strandoló heverészett pokrócokon, és strand-ágyakon, egy hölgy húszlépésnyiről figyelt minket a napszemüvege mögül, miközben eljátszotta, hogy máshova néz.

Parlament

Parlament Székelyvarság 66,3 km-re. Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság.

Péter-hegyese Firtos 53,4 km-re. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.

Madárkert Korond 55,11 km-re. A korondi madárkertben közel 40 faj található - 5 fajta páva, 12 fajta fácán, 5 fajta galamb, fogoly- és papagájfajok, vízimadarak, vadludak és kacsák, és dísztyúkok.

Virgil Marzea-ház

Virgil Marzea-ház Segesvár 51,68 km-re. Kézművesek háza az Iskola utca 8 szám alatt, épült a XVI-dik században, módosították a XVIII-dik században.

Kootz-ház Segesvár 51,57 km-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.

Beás-tető

Beás-tető Maroshévíz 69,2 km-re. Az országúthoz való közelsége, illetve a panoráma miatt, mindenkinek ajánlom a Maroshévíz melletti Beás-tetőt - talán kisgyerekek számára nem annyira.

Szabók bástyája

Szabók bástyája Segesvár 51,58 km-re. A segesvári vár északnyugati oldalában található Szabók bástyája a XIV-dik században épült.

Gótikus erődtemplom

Gótikus erődtemplom Almakerék 60,14 km-re. A templomot a falu birtokosai, az Apafiak építették Szűz Mária tiszteletére a 13-dik században. Csodálatos freskók - Aki arrafelé jár ne hagyja ki, csodálatos templom a védművekkel együtt.

Református templom Nagygalambfalva 62,57 km-re. Benéztünk a 13-14-dik században épült templomba, ahol Kányádi György református tiszteletes elkápráztatott alapos ismereteivel.

Egykori Kaszinó Beszterce 54,17 km-re. Egykori Kaszinó, ma Szakszervezeti Művelődési Ház.

Molyhos tölgyerdő Miriszló 67,37 km-re. Molyhos tölgyerdő, Miriszló

Szapulj Kati iszapvulkán Székelyudvarhely 69,21 km-re. A Szapulj Kati elnevezésű iszapvulkán Székelyudvarhely északnyugati határában, a szombatfalvi részben, a Farcád felé vezető út és a Fehér-patak közötti Fehérvíz düllőn található, Simó János csűre mögött.

Loris-ház

Loris-ház Segesvár 51,73 km-re. A Loris-ház, kézművesek lakóháza, az Ónművesek utca 3 szám alatt található.

Apold piramisai

Apold piramisai 64,2 km-re. Apold földpiramisai Apold piramisai - Megvan a közé szorított doboz. Doboz helyett borz - Igaz, közel van az úthoz a rejtekhely, de a novemberi mokány esőben odáig caplatni egy különleges élmény. Háromszögek - Hát itten lehetőség van a doboz elrejtéséhez.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.