Kőfalu település (Temes megye) Központ: Kőfalu. Közeli települések: Felsőgörbed (Crivina de Sus) 3.13 km-re, Homojdia 3.65 km-re, Forrásfalva (Farasesti) 4.17 km-re, Bastea 4.8 km-re, Cosevita 4.85 km-re. Kőfalu román elnevezése: Pietroasa. Egyéb neve: Petrosza.
Szállás

Szállás Kőfalu (Pietroasa) - Temes


Keress szállást Kőfalu közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kőfalu (Temes megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kék-barlang 1.73 km-re. Kék-barlang - Kőfalu
Kohó-kövek 2.52 km-re. A Kohó-kövek Kőfalu (románul Pietroasa) településtől délkeletre találhatók. A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
Szfinx 2.84 km-re. Szfinx - Felsőgörbed
Hinta 3.1 km-re. Hinta - Felsőgörbed
Malom 4.18 km-re. Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak.
Levendulamezők 9.14 km-re. Levendulamezők - Marzsina
Laszói sánc 9.9 km-re. Laszói sánc
Flórián-szikla 10.17 km-re. A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén.
Transzlunkány kanyargós hegyi út 14.91 km-re. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
Galadna 16.4 km-re. Galadna
Pozsgai erdő 17.27 km-re. A Pozsgai erdő természetvédelmi terület 20 hektáron.
Kaprióra 18.74 km-re. Kaprióra falu határában két barlang található, a Sinesie- és a Dutu-barlang. A Sinesie a Kápolnásra (Capalnas) vezető földúton körülbelül 300 méterre van, míg a Dutu a Pozsgára (Pojoga) vezető út közelében.
[ Fel ↑ ]
Ortodox templom 19.52 km-re. Guraszáda, Dévától 30 kilométerre északnyugatra, a Maros jobb partján, a 7-es főút mentén fekszik.
Dákfej-szikla 20.06 km-re. Dákfej-szikla - Bégalankás
Minibusz-szálló 20.14 km-re. Minibusz-szálló - Ruszka-havas
Erdőfalvi szoros, barlangvár
Erdőfalvi szoros, barlangvár
Ponorici-Cioclovina cu Apa barlang - Kudzsiri-havasok
Ponorici-Cioclovina cu Apa barlang - Kudzsiri-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Orsova - Turisztikai látnivalók Felsőgörbed - Turisztikai látnivalók Ilovita - Turisztikai látnivalók Izvoru Frumos
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.