Costesti település (Valcea megye) Központ: Costesti. Közeli települések: Paltin 46.41 km-re, Lazaret 48.58 km-re, Latorvár (Lotrioara) 49.12 km-re, Riuszád (Rau Sadului) 53.02 km-re, Bojca (Boita) 56.32 km-re.
Szállás

Szállás Costesti (Costesti) - Valcea


Keress szállást Costesti közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Costesti (Valcea megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gömbkövek 1.2 km-re. Gömbkövek múzeuma - Costesti
Turtudanul-csúcs 26.58 km-re. Turtudanul-csúcs, Brezoi város.
Dengheru-csúcs 37.11 km-re. Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs.
Dengheru-csúcs aronbv 37.12 km-re. A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk. Habár nem Erdélyben van, azért mindenképp érdemes ellátogatni a Parang-hegységbe, alpesi szépségű hegyvonulat, az út 2200 méterre kígyózik fel és lélegzetelállító szépségű tájakat láthatunk.
Királyok útja 38.6 km-re. Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. Hétvégén, a tömeg miatt, nem próbálkoznék vele.
Urdele-vízesés 39.86 km-re. A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon. A neten La Vulpita-vízesés néven ismerik, de talán helyesebb lenne az Urdele-vízesés, mert az Urdele patakon van.
Tavak kéménye 41.45 km-re. A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül. Az ösvény nem ajánlott rossz időben, csúszós, kőtörmelékes.
Vidál-tó 41.66 km-re. A Vidál-tó a Galcescu-tó fölött található a Galcescu-katlanban, 1987 méteres magasságban. Felülete 0,59 hektár, mélysége 3,6 m.
Galcescu-tó 41.87 km-re. A Galcescu- vagy Calcescu-tó a Páring-hegység legnagyobb glaciális tava. Felülete 3,02 hektár, mélysége 9,3 m.
Grujú-csúcs 45.47 km-re. Grujú-csúcs, románul Varful Gruiu (Gruiul). A Nagy-Páring-csúcstól keletre található első magaslat, tengerszint felett 2345 m-en.
Rosiile-tó 45.58 km-re. A Rosiile-tengerszem a róla elnevezett gleccsermedencében található, 2000 m magasságban. A Páring-hegység legnagyobb, 3,72 hektár vízfelületű tava.
Grujú-nyereg 45.69 km-re. Grujú-nyereg, románul Saua Gruiu. A Nagy-Páring és a Grujú-csúcsok között található, itt lehet beereszkedni a főgerincről a Mundra és Rosiile tavakhoz.
[ Fel ↑ ]
Hosszú-tó 45.79 km-re. A Hosszú-tó a Rosiile-tó mellett, attól nyugatra található.
Mundra-tó 45.87 km-re. A Mundra-tó a Nagy-Páring-csúcstól kelet-északkelet felé terül el, 1,12 hektáros vízfelülete van.
Esztena üstje-tó 46.16 km-re. A Zanoaga Stanei nevű tó 1924 m tengerszint feletti magasságban található, víztükre 0,6 hektár felületű.
Gömbkövek múzeuma - Costesti
Gömbkövek múzeuma - Costesti
Kecskék párkánya, Cheii-szoros
Kecskék párkánya, Cheii-szoros
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Cucesti - Turisztikai látnivalók Nagymedvés - Turisztikai látnivalók Marosgezse - Turisztikai látnivalók Gombostelke
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.