Porva település (Veszprém vármegye) Közeli látnivalók: Római katolikus templom Porva 0,75 km-re, Gyurgyalag fészlekőhely Porva 0,82 km-re, Borzavári Szentkút 4,28 km-re, Cuha-völgyi pihenőpark és Erdei tanösvény Bakonyszentlászló 4,79 km-re, Vajda Péter kilátó Bakonyszücs 5,33 km-re, Római katolikus templom Fenyőfő 5,38 km-re, Esterházy László Bükk Emlékfa Csesznek 5,59 km-re, Ősfenyves Fenyőfő 5,69 km-re.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Porva (Veszprém vármegye) és környéke turisztikai látnivalói

- Bucsek Henrik Emlékút Cuha-völgy 4,09 km-re. Az emlékút Magyarország (jelenleg) leghosszabb vasalt útvonala, Bucsek Henrik hazai hegymászónak állít emléket.
- Ariadné Fonala Cuha-völgy 4,19 km-re. Az Ariadné Fonala (Cuha-völgy) vasalt útvonal 130 m hosszú, D nehézségű, szintkülönbsége 40 m, 30-60 perc alatt teljesíthető.
- Bakony Szíve és Makarenkói Plafon Cuha-völgy 4,21 km-re. A Cuha-völgyben kiépített Bakony Szíve (100 m, B) és Makarenkói Plafon (60 m, E+) vasalt útvonalak beszállási pontja egymás mellett található.
- Megalománia Cuha-völgy 4,26 km-re. A Megalománia (Cuha-völgy) vasalt útvonal 250 m hosszú, nehézsége D, készült 2021-ben.
- Rövid Vágta Cuha-völgy 4,28 km-re. A Rövid Vágta (Cuha-völgy) vasalt útvonal 130 m hosszú, nehézsége C-D, épült 2021-ben.
- Mohos Csitri Cuha-völgy 4,32 km-re. A Mohos Csitri (Cuha-völgy) vasalt útvonal 150 m hosszú, B nehézségű, 2021-ben épült.
- Eszterházy-kastély romjai Réde 14,45 km-re. Az 1760-as években, győri mesterek által épített főúri kastélyból csak a bejárati rész maradt meg, rajta az Eszterházyak családi címere látható.
- Barátok vára Sokorópátka 20,87 km-re. A Barátok vára egy két részből álló, árkokkal körülvett földvár, a Sokorópátkától délnyugatra található, 260 m magas Harangozó-hegy északi lejtőjén.
- Tethys-alagút Veszprém 25,4 km-re. A Tethys-alagút Veszprémben, a Szent István-völgyhíd közelében és attól délkeletre, a Harmat utca és a Séd-patak között helyezkedik el.
- Vörös-szikla Csalános-völgy 25,98 km-re. A kislődi Csalános-völgy alapkőzete mészkő, itt helyenként szép mészkősziklákat találunk.
- Boldog Mór-kilátó Pannonhalma 26 km-re. A Boldog Mórról, az egyik első magyar származású főpapról elnevezett, 18 m magas kilátótorony a Pannonhalmi hármas halom legdélibb magaslatán áll, a pannonhalmi főapátságtól dél-délkeletre, 257 m tengerszint feletti magasságban.
- Arborétum és gyógynövénykert Pannonhalma 26,49 km-re. A pannohalmi arborétum története egészen az apátság alapításának idejére vezethető vissza, így a pannonhalmi arborétum és gyógynövénykert az első ismert, történelmi magyar kert.
- Pincesor Nyúl 31,06 km-re. A Szurdik Európa egyik legnagyobb homokkőben kialakult szurdokvölgye, 650 m hosszú, 40-60 m széles, és helyenként 30 m mély.
- Csókakő vára 35,04 km-re. Csókakő vára a hasonló nevű település látnivalója, Fejér vármegye egyetlen fennmaradt középkori eredetű vára.
- Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs 37,35 km-re. A 228 m magas Somlyó-hegy tetején álló, rossz állapotba került kilátót 2015-ben Alsóörs alapoktól újjáépítette.
- Kőtenger Szentbékkálla 51,37 km-re. A Kőtenger a Káli-medence legismertebb nevezetessége, Mindszentkálla és Szentbékkálla között található.
- Kálvária-dombi vasalt utak Tata 51,84 km-re. A tatai Kálvária-domb sziklafalán kiépített vasalt utakat 2023 májusában nyitották meg.
- Tamás-szikla Tata 52,45 km-re. A Tamás-szikla, más néven Halál-, Ördög-, vagy Lovas-szikla, a tatai Öreg-tó nyugati partján található.
- Panoráma-kilátó Kopasz-hegy Mindszentkálla 53,44 km-re. Mindszentkálla fölé nyugatról magasodik a 302 m magas Kopasz-hegy, az Öreghegy legmagasabb pontja.
- Kocka-kő Pákozdi ingókövek 55,17 km-re. A Pákozdi Ingókövek természetvédelmi terület a Velencei-hegységben, Pákozd községtől északra található.
- Hangistálló Nagyegyháza 58,07 km-re. A Hangistálló koncertterem és rendezvényközpont egy nyugat-európai mintára átalakított mezőgazdasági épület, több mint százéves istálló Nagyegyházán, a Bányász úton.
- Meleg-hegyi Likas-kő Nadap 58,6 km-re. A Meleg-hegyi Likas-kő Nadap községtől nyugatra található, a Meleg-hegy gerincén.
- Alcsúti arborétum Alcsútdoboz 59,68 km-re. Az Alcsúti Arborétum 40 hektáron elterülő természetvédelmi terület, Magyarország legrégibb és legeredetibb angolpark jellegű kertje.
- Bagolykő-Róka-szikla Ábrahámhegy 59,83 km-re. A Bagolykő-Róka-szikla, természetes kilátóhely, Ábrahámhegy község nyugati szélén található.
- Fehér sziklák Öreg-Kőszikla-tető Óbarok 60,06 km-re. Az Óbarok községtől északra elhelyezkedő Öreg-Kőszikla-tető 225 méteren levő csúcspontjától körülbelül 100 méterre nyugatra található egy kisebb, piszkosfehér színű, lépcsős-teraszos alakú sziklatömb.
- Lóingató-hegy Nagyegyháza 60,43 km-re. A 305 m magas Lóingató-hegy (igen, ez az eredeti, történelmi helynév) Óbarok községtől északra, illetve a vele egy közigazgatási területet alkotó Nagyegyházától keletre található.
- Xantus János Gömbkilátó és Magasösvény Balatonboglár 60,84 km-re. A Gömbkilátó, eredetileg a magyar alumíniumipar, ma Balatonboglár város jelképe, a 165 m magas, vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán áll.
- Palánkvár Fonyód 67,42 km-re. A fonyódi középkori palánkvár, másik nevén Fácános vár, maradványa a Balaton déli partján, Fonyód város keleti részében található.
- Kemence-kápolna Sénye 70,27 km-re. A Kemence-kápolnának becézett építészeti alkotás Sénye településtől dél-délnyugatra áll a Szilváshegyen, mögötte szép kilátás van a környékre - magántulajdon, de látogatható.
- Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom Gyenesdiás 72,76 km-re. A Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom Gyenesdiáson, a Malom utca 7 szám alatt található - az első írásos emlék 1551-ből származik, de nem lehet tudni, hogy ki és mikor építette.
- Margit-kilátó Cserszegtomaj 73,55 km-re. A fából készült, 31 m magas Margit-kilátó Cserszegtomaj és Hévíz között, a Biked-domb tetején található.
- Kőhíd Nemesbük 74,68 km-re. A Nemesbük falu központjában álló, Köszvényes-patak feletti kőhíd Zala vármegye legnagyobb völgyhídja volt a gyorsforgalmi utak és vasutak építése előtt.
- Kaptárkövek Biatorbágy 79,63 km-re. A biatorbágyi Kő-hegy déli oldalának peremén kelet-nyugat irányú mészkővonulat húzódik, a legmagasabb pontja a 301 m magas Kőorr.
- Hunyady-kastély Kéthely 81,83 km-re. Az egykori Hunyadi birtok és a barokk stílusban megépített, jelenleg műemlék Hunyady-kastély Sáripusztán található, Kéthely külterületén.
- Szőlőhegyi kápolna Kéthely 82,99 km-re. A szőlőhegyi Istenanya kápolna 1870-ben épült fel, közadakozásból, egy már a 15-dik században létezett, de a török megszállás alatt megsemmisült kéthelyi Szűz Mária-kápolna helyett.
- Kilátópont Huszonnégyökrös-hegy 83,81 km-re. A Huszonnégyökrös-hegy a Budai-hegységben lévő Csíki-hegyek délnyugati nyúlványa, 288 m magas, Budaörshöz tartozik.
- Gomba-szikla Piliscsaba 84 km-re. A Gomba-szikla Piliscsaba déli szélén található, több hasonló sziklaképződmény társaságában.
- Ördögoltár-szikla Piliscsaba 84,15 km-re. Az Ördögoltár-szikla, más néven Csabai-torony, egy különleges sziklaalakzat, mely a Budai-hegységben, Piliscsaba déli szélén található.
- Strázsa-hegyi kilátó Esztergom 84,56 km-re. A Strázsa-hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, Esztergom-Kertváros közelében, a Pilis-hegységben található.
- Kezesfa pihenőhely Kéthely 84,93 km-re. A Kezesfa egykor egy nagy tölgyfa volt, a Kéthely és Hollád közötti erdőben, melynek ágai az erdei utak irányába mutattak.
- Teleki-Tisza-kastély Nagykovácsi 85,72 km-re. 1840 körül építtette klasszicista stílusban vadászkastélynak még valószínűleg a Wattay-család, 1920-as években kapta mai formáját.
- Sas-szikla Pilisvörösvár 86,76 km-re. A Sas-szikla egy kiterjesztett szárnyú sasra hasonlító sziklaalakzat, mely Piliscsaba és Pilisvörösvár között található.
- Juharlevelű platán Peresznye 88,4 km-re. Ez a juharlevelű platán (Peresznye, Vas vármegye) 26 m magas, kerülete 10,7 m.
- Hármas-szikla Esztergom 88,42 km-re. A Hármas-szikla, egy érdekes és látványos sziklaképződmény, Esztergomtól keletre, a Sípoló- és a Nagy Széman-hegy közötti völgyben található.
- Kaán Károly-kilátó Hárshegy Budapest 88,97 km-re. A Kaán Károly-kilátó Budapest területén, a Budai-hegységben, a Nagy-Hárs-hegy 454 m magas csúcsán található.
[ Fel ↑ ]
- Ördögkő Gencsapáti 92,65 km-re. A sajátos formájú kő egy római kori oszlop töredéke - eredete bizonytalan, de a középkortól az 1800-as évek végéig Herény, Németgencs és Söpte határát jelölte, akkor még jegykőnek nevezték.
- Guckler Károly-kilátó Budapest 92,79 km-re. A 2015-16-ban épült, Guckler Károly-kilátó a Budai-hegységben található, a 495 m magas Hármashatár-hegy csúcsán.
- Őz-kút kirándulóhely Kőszeg 93,14 km-re. Az Őz-kút Kőszeg közigazgatási területén található, gyönyörű környezetben - felújítása és a kirándulóhely kialakítása 2015-ben valósult meg, a szombathelyi erdészetnek köszönhetően.
- Rám-hegy Visegrádi-hegység 93,28 km-re. A Visegrádi-hegység eme csúcsát a Rám- és a Ferenczy-szikla koronázza, szép panoráma a Dobogókőre és a Prédikálószékre.
- Tóth Árpád sétány Budapest 93,66 km-re. A Tóth Árpád-sétány a Budai Várnegyed délnyugati oldalán, a várfal mellett húzódik, a Bástya-sétány részét képezi.
- Feneketlen-tó Budapest 93,9 km-re. A budapesti Feneketlen-tó, annak Újbuda belvárosában, a Szentimrevárosban található, a Kosztolányi Dezső-tér és a Villányi út között.
- Kilátókő-szobor Gellért-hegyi víztározó Budapest 93,96 km-re. A Kilátókő-szobor a gellérthegyi Gruber József-víztározó tetején, a Hegyalja út feletti parkban található.
- Kétszázéves körtefa Gyöngyösfalu 94,12 km-re. A kétszázéves körtefa Gyöngyösfalu és Lukácsháza között található, nyugatra.
- Gellért-hegyi vízesés Budapest 94,47 km-re. A Gellért-hegyi mesterséges, csak nyáron működő vízesés az Erzsébet-híddal szemben levő Gellért-hegy északi oldalán, annak alján látható.
- Kós Károly-kilátó Zebegény 98,27 km-re. A Kós Károly-kilátó 2015-ben épült, Csóka Árpád tervei alapján, a Zebegény feletti hegyoldalban.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Nyalka - Turisztikai látnivalók Bakonypéterd Közeli települések: Borzavár 2,24 km-re, Csesznek látnivalói 6,24 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.