Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erdőszakál - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Erdőszakál | Hol van ez a hely?

Középkori lakói katolikusok voltak, két templommal. Későbbi adat nem szól sem templomáról, sem egykori katolikus lakóiról, vagy azok utódairól a reformáció utáni időkből, mivel a XVI. században mindkét település puszta: Pusztaszakál 1519-ben, görög-keletieket telepítenek.

1228-ban Zakal Diemusteleke. 1319-ben Magiarzakal és Zaazzakál néven írják a források, 1332-ben de duabus Ecclesiis, illetve 1366-ban Magar-Erdeo Szakál formában jelentkezik. 1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Jakab a pápai tizedjegyzék szerint 5 kuntint fizet, 1334-ben 2 garast.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erdőszakál fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erdőszakál! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erdőszakál közelében?
Felsőidecs. 1319 Felydeach.
Turulmadaras emlékmű Disznajó. Ezt nem lehet elsietni - Kicsivel sötétedés előtt érkeztem Disznajóra, leparkoltam az emlékmű melletti utcában. (turisztikai hely geoládával) Dedrád. 1319-ben Dedrád, majd 1474-ben Dedrada néven jelentkezik az oklevelekben.
Magyaró. Idecs vára Alsóidecs. Alsóidecstől keletre lévő, 596 méteres magaslaton feküdt hajdan Idecs vára. Jó kis emelkedő - Nagyon megdolgoztatott ez a hegy, pláne miután a biciklit is feltaszítottam az erdő széléig, nehogy gyalog kelljen hazamenjek. (különleges hely geodobozzal)
Magányos tölgy Szászrégen. A tölgyfát 1849-ben ültették, az 1848-as forradalom emlékére. (itt geodobozt is lehet keresni)
Címeres kút Szászrégen. Három címert láthatunk rajta.
Római-katolikus templom Szászrégen. Zápor elől menekülve - Csak a rejtekhelyet találtuk meg, igaz nem néztem alaposan át a kerítés tövét. (turisztikai hely geoládával)

Erdőszakál románul - in limba romana: Biserica de lemn Sacalu de Padure


Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Erdőszakál gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Erdőszakál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Bátos vára
  Bátos vára
  A Lúc patak mellett fekszik Bátos község.
  Homokkő képződmény
  Homokkő képződmény
  Bátost Monorfalva felé elhagyva, Bátostól körülbelül 500 méterre, az út jobb oldalán homokkő képződmények vannak.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.