Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kibéd - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kibéd | Hol van ez a hely?

Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kibéd fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kibéd! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Kibéd, 0.29 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Makfalvától Erdőszentgyörgyig Makfalva, vásárai, jövője, a Wesselényi-iskola alapitása, fejlődése, jelen állása. Maka vára, tájirati fekvése, e vár idoma, mostani maradványai. Regék. Hajmeg bérczén régi épitkezések. Dózsa Dániel születésháza. Atosfalva. Czibre völgyének régiségei. Szent-István, Ore pataka, a régi templom fekhelye, régi harang. Csokfalva, néveredete. Cseje völgye. Keme bükke, Fejedelem rétje, Kozmáné hegyese. Várpatak. Várdomb, az itt volt vár maradványa, regék. Erdőszentgyörgy. A gróf Rhédeiek kastélya, a ref. templom. Unitarius zsinat. Kalandos. Senye vára. Alsó, felső vár, maradványok. Regék. Leánymező. Havadtő, néveredetének értelmezése.
Szállás

Szállás Kibéd - Maros vármegye


Keress szállást Kibéd közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 7.26 km-re levő látnivalókkal: Siklódkő - Görgényi-havasok (8 kép).
14714723091100
14714723111101
14714723141962
14714723171103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kibéd közelében?
Fedetlen fedeles híd. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek - Pedig szerettem volna látni. Síremlék. Makfalva nyugati részében, a Felhágó és Tekintő lábánál, egy kis terület neve Doberdó.
Alsó-szikla. Maka vára. A makfalvi vár Orbán Balázs Székelyföld leírásában Maka vára helynévként szerepel.
Református templom. 1643-ból is van adat kápolnáról, amikor még mindig Berekeresztúr filiája.
Függőhíd. Aranyos függőhíd - Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Nyárádszentimrei templom és harangláb. Szent Imre tiszteletére szentelték fel, a falu a templomáról kapta a nevét. Szent Imre szobor - Nyárádszeredából hazafele választottam ezt az útvonalat: Seprőd - Abod - Makfalva - Szolokma - Etéd - Énlaka - Székelypálfalva. (itt geodobozt is lehet keresni)
Óriások dombja. Innen nagyméretű emberi csontok kerültek elő a múltban, talán ezzel magyarázható e hely neve is.
Siklódi kő. A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll.
Szikla a Siklódi-kő lábánál. 7.4 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs. (látnivaló és geodoboz)
Árpád fejedelem szobra Maros megye. Száz évvel a budapesti Hősök tere után, Erdélyben először itt avattak Árpád szobrot.
Óriások árka. Dózsa-Barátosi kúria Maros megye. Református templom. Református templom. Benkő Károly idejében épül fatemploma, mai temploma 1842-ből való.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kibéd adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kibéd? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Fedetlen fedeles híd
  Fedetlen fedeles híd
  Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek.
  Függőhíd
  Függőhíd
  Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.