Zászpás - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Lunca Bradului - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Zászpás

A Zászpás egy 1279 m magas csúcs a Görgényi havasokban. Tiszta időben gyönyörű kilátás nyilik a Maros völgye, meg a Kelemen havasok felé. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: A csúcs... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Zászpás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
23117 Bunker 0. A szalárdi Szerecsen-sziklákon, a piros ponttal jelzett túraösvény mentén több bunkert, kiépített sáncrendszert láthatunk. 23371 Szalárdtelep sziklái. A szalárdi hármas bunkertől kellemes sétával érkeztünk a gerincen levő geodézikus ponthoz. 27472 Sárkány-barlang. 28445 Ládás Háza-kilátó. 28568 Ládás Háza-barlang. A Maros-szorosban, Göde és Ratosnya között, különleges természeti képződményeket találunk. 29372 Sziklakapu Ládás Háza alatt. 29372 Sziklaablak. A Ládás Háza-barlang, illetve a felette levő sziklatető kilátójához vezető, piros ponttal jelzett turautvonalat követve, az ösvény mellett érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 31249 Fancsal-tető. Egy spontánul összejött túra alkalmával egy régebbi, mindeddig meg nem valósult tervemmel hozakodtam elő. 31526 Vasúti megálló. Aki vonattal érkezik a helyszínre, annak Andrásháza lerobbant, gyászos állapotban levő vasuti megállójánál kell leszállni. 32188 Funtineli forrás. A Funtineli patak, vagy ahogy a térképeken szerepel, a Kutaspatak Palotailvánál ömlik a Marosba. 32540 Nagy-barlang. Vulkanikus hegységben barlang? Na ne. 37162 Beás-tető. Az országúthoz való közelsége, illetve a panoráma miatt, mindenkinek ajánlom a Maroshévíz melletti Beás-tetőt. 39259 Lisztes-bérc. A Lisztes-bérc egy lapos kő Ratosnya közelében, a Görgényi oldalon. 40434 Széles-tető. Széles-, vagyis Szelesel-tető. 42283 Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett. Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett.

Néhány székely szó jelentése:
Hirnyó = Giliszta. Hivatalos ur = Hivatalnok. Hivutt = Hívott. Hő = A gyermekre szólnak rá: ne nyúlj hozzá. Hocca = Hozdd. Hocide = Hozd csak ide!

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


T1 és T2 barlangok 4.7 km-re. T1 és T2 barlangok - Göde-Nyágra.
Sólyomkő-szikla 4.77 km-re. RH4465 Sólyomkő-szikla Nyágra
Kis Bánffy-forrás
Szalárd és Andrásháza között a Maros bal partján közvetlenül a folyómeder mellett egy termálvizes medence található.
Bunker 4
A Szerecsen-sziklák a Maros szoros egyik feltűnő érdekessége.
Bunker 3 7.14 km-re
RH2594 Bunker 3 Szalárdtelep sziklái

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Régi ismerösők - Régi turatársakkal indultunk neki ennek a jól ismert helynek, csak most általunk ismeretlen uton menntünk fel és jöttünk is le...
 • Gratulacio - Gratulacio az elso megtalalonak...
 • Ravasz rejtés - Megtaláltuk, habár nagyon ravaszul elbújt egy felhőbe az egész környék...
 • Együtt rejtettük el - Először a rejtő elrejti-majd a többiek megkeresik típusú játékot akartunk játszani, de végül együtt rejtettük el...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.