Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Óvár - Mátramindszent - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Óvár - Mátramindszent | Hol van ez a hely?

Mátramindszent közelében, a Mátra északi lábánál, az Iványi-patak jobb partja felett állt egy természetes hegykúpon.

1864-ben említették először egy kéziratos helynév-gyűjteményben „Iványi várként”, írott középkori forrásokban nyoma nem maradt. 1975-ben Árpád-kori földvárként azonosították, talán Baksa-nembeliek emelhették.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Óvár Mátramindszent fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Mátramindszent és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Óvár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Óvár Mátramindszent közelében?
Guckler Károly-kilátó. Gellért-hegyi vízesés. Felette áll Szent Gellért, a kereszténységet hirdető püspök szobra, akit a pogány magyarok hordóba zárva taszítottak le a szikláról, legalábbis a legenda szerint.
Tóth Árpád sétány. Korábbi nevei: 1879-től Bástya-sétány, 1930-ban Horthy Miklós-sétány, 1931-től Gróf Bethlen István-sétánynak.
Fekete-kő. A Pilis egyik legszebb bükkösén keresztül lehet megközelíteni a sziklaormot, lábunk alatt pedig a Pilisszentléleki-medence terül el.
Kilátókő-szobor. A Kilátókő-szobor a gellérthegyi Gruber József-víztározó tetején, a Hegyalja út feletti parkban található.
Feneketlen-tó. Kaán Károly-kilátó. A kilátó többemeletes, a legfelső szintjéről körpanoráma nyílik, ahonnan belátható a Budai-hegység és Budapest legnagyobb része.
Tündér-szikla. A Tündér-szikla a Budai-hegységben található, a 383 m magas Tündér-hegy gerincéből emelkedik ki, nevét a tündéri panorámáról kapta.
Tiszavirág-híd. 91.3 km-re. A 2011 januárjában átadott hidat Szolnok jelképének szánták, formája a tiszavirágot idézi.
Teleki-Tisza-kastély. 1880-as években első állandó lakója, Tisza Lajos közmunka- és közlekedésügyi miniszter, az 1879-es árvíz után Szeged újjáépítési biztosa építtette át Benedicty József tervei alapján.
Strázsa-hegyi kilátó. A Strázsa-hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, Esztergom-Kertváros közelében, a Pilis-hegységben található.
Várhegy. Kúp alakú hegy Bodrogkisfaludtól 2 kilométerre északra a Zempléni-hegység délkeleti részén, tetejének ovális platóján Szegi vára állt régen.
Kisboldogasszony-római katolikus templom. 1536-tól evangélikusok, majd a reformátusok használták, de Báthory Zsófia katolikus hitre térése miatt valamikor 1671-ben a római katolikusoké lett.
Református templom. Erődfala 1793-ban, neogótikus tornya pedig 1866-ban épült.
Alcsúti arborétum. A Csaplári-erdőben helyezkedik el, Székesfehérvár és Tata között, Budapesttől alig 40 km-re.
Várhegy. Az 552 m magas füzéri Várhegy egy vulkanikus képződmény, mely a Hegyköz alacsony medencedombságából magányosan kiemelkedik.

Természeti értékek - Nógrád vármegye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Mátramindszent térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Óvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Mátramindszent környékére? Tetszett az Óvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Kós Károly-kilátó
  Kós Károly-kilátó
  A Kós Károly-kilátó 2015-ben épült, Csóka Árpád tervei alapján, a Zebegény feletti hegyoldalban.
  Rám-hegy
  Rám-hegy
  A Visegrádi-hegység eme csúcsát a Rám- és a Ferenczy-szikla koronázza, szép panoráma a Dobogókőre és a Prédikálószékre.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Nógrád vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.