Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Tájház - Szuha - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Tájház - Szuha | Hol van ez a hely?

1924-ben épült kontyolt tetőszerkezetű, három helyiségből álló tornácos palóc épület, amely a tradícionális, egyutcás palóc falu örökségét mutatja be.

2003-ban nyílt meg tájházként, 2009-ben felújították és a "Helyi Építészeti Örökség" építészeti nívódíj nyertese volt abban az évben. A tisztaszobában és a konyhában régi palóc bútorokat, egy másik helyiségben szövő- és fonóeszközöket állítottak ki.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tájház Szuha fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Szuha és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tájház! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tájház Szuha közelében?
Tóth Árpád sétány. Korábbi nevei: 1879-től Bástya-sétány, 1930-ban Horthy Miklós-sétány, 1931-től Gróf Bethlen István-sétánynak.
Kilátókő-szobor. A Kilátókő-szobor a gellérthegyi Gruber József-víztározó tetején, a Hegyalja út feletti parkban található.
Feneketlen-tó. A budapesti Feneketlen-tó, annak Újbuda belvárosában, a Szentimrevárosban található, a Kosztolányi Dezső-tér és a Villányi út között.
Kaán Károly-kilátó. 87.3 km-re. Tündér-szikla. Látható innen az alattunk levő Zugliget a Hunyad-orommal és a Fácán-dombbal, felettünk a Normafal és a János-hegy, valamint a Nagy-Hárs-hegy irányában a Pilis.
Teleki-Tisza-kastély. 1840 körül építtette klasszicista stílusban vadászkastélynak még valószínűleg a Wattay-család.
Strázsa-hegyi kilátó. Tiszavirág-híd. Várhegy. Kúp alakú hegy Bodrogkisfaludtól 2 kilométerre északra a Zempléni-hegység délkeleti részén, tetejének ovális platóján Szegi vára állt régen.
Alcsúti arborétum. Kisboldogasszony-római katolikus templom. Tolcsva plébániatemploma a XIV-dik században épült, eredetileg gótikus stílusban.
Református templom. 120.1 km-re. Várhegy. A kopár sziklafelszínén sajátos vegetáció alakult ki, ennek a sziklagyepnek a jellegzetes növényei a sziklai ternye, a törpe nőszirom, és a rózsás kövirózsa.
Erzsébet-ligeti Lombkorona sétány és kilátó. 134.6 km-re. Egy interaktív tanösvény, mely játékokkal, tanösvénytáblákkal és csónakozási lehetőségekkel mutatja be a fákat, a madárvilágot, és a holtágat.
Nagyerdei Víztorony. A Nagyerdei park látványossága a ma is működő Víztorony, 1913-ban épült.
Csókakő vára. Csókakő vára a hasonló nevű település látnivalója, Fejér vármegye egyetlen fennmaradt középkori eredetű vára.
Dinó park. Az itt található élményjátékok az óriás csúszda, ugrálóvár, óriás sakk, célbalövős játékok, foci darts, vízi dodzsem, gokart pálya.
Kisvárdai vár. A kisvárdai vár a város történelmi központjának északnyugati szélén áll, ma a kisvárdai Várszínház működik benne.
Körösszegi vár lakótornyának romja.

Történelmi-kulturális értékek - Nógrád vármegye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szuha térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Tájház gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Szuha környékére? Tetszett a Tájház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Kós Károly-kilátó
  Kós Károly-kilátó
  A Kós Károly-kilátó 2015-ben épült, Csóka Árpád tervei alapján, a Zebegény feletti hegyoldalban.
  Rám-hegy
  Rám-hegy
  A Visegrádi-hegység eme csúcsát a Rám- és a Ferenczy-szikla koronázza, szép panoráma a Dobogókőre és a Prédikálószékre.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Nógrád vármegyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.