Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nagyekemező vára - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nagyekemező vára | Hol van ez a hely?

A Küküllőközi dombvidék területén, a Nagyekemezői-patak mellett fekszik Nagyekemező község. A falu fölött nyugatra emelkedő Burgberg 416 m-es csúcsán találjuk a középkori vár nyomait...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nagyekemező vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nagyekemező vára! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Nagyekemező, 0.6 km távolságra található.
Szállás

Szállás Nagyekemező - Szeben vármegye


Keress szállást Nagyekemező közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 55.9 km-re levő látnivalókkal: Vörös-szakadék - Szászsebes (12 kép).
14714724641100
14714724651101
14714724661102
14714724671103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nagyekemező vára közelében?
Erődtemplom. században épült. Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pócstelke dombjai. 10.8 km-re. Evangélikus erődtemplom. 1289-ben Morus, 1359-ben Orothia, 1374-ben Oroathay, 1528-ban Bretay, 1540-ben Parantia formában szerepel. Bodzaerdő - Ahogy a várfal mögé kerülsz nyomban meglátod a rejteket. (itt geodobozt is lehet keresni)
Lutheránus templom. Darlac templomát megelőzte egy a XIII–XIV. Rövid látogatás - A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. (látnivaló és geodoboz)
Magyarsáros. Magyarsáros látnivalója a kizárólag faelemekből összeállított harangláb.
Evangélikus erődtemplom. Küküllőkőrös temploma a XIV. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam. (látnivaló és geodoboz)
Evangélikus erődtemplom. 1417-ben villa Alma, 1453-ban Alma a neve.
Evangélikus templom. Stíluselemei alapján a templom eredetét az előző századra kell tenni, sőt a XIII. Beszöktünk - A kiírt telefonszámon nem vették fel a kagylót, így hát a mellékutcából, a kerítés végénél beszöktünk.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nagyekemező vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nagyekemező vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  A vágy forrása
  A vágy forrása
  A vágy forrása - Medgyes.
  Nagybaromlak
  Nagybaromlak
  Nagybaromlak 5 km-re fekszik Kiskapustól.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3609 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.