Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fatemplom - Almásszentmihály - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Fatemplom - Almásszentmihály turisztikai látnivalói

A reformáció előtt Szent Mihály tiszteletére szentelt temploma volt, amint azt a falu neve bizonyítja - 1658-ban még áll. A XVII-dik században pusztulhatott el temploma, híveivel együtt...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fatemplom Almásszentmihály fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Almásszentmihály és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fatemplom!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Almásszentmihály, 0,38 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fatemplom Almásszentmihály közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Római erődítmény Zutor Szilágy megye
Református templom Magyarzsombor Mai formáját a XV-dik században kapta, melyet még módosított az 1870-es évi javítás és bővítés.
Zsombory-kúria Magyarzsombor
Fatemplom Magyarzsombor
Szent Mihály és Gábriel fatemplom Vaskapu
Fatemplom Drág 1744-ben Wesselényi Ferenc újjáépítteti a templomot.
Református templom Középlak Középkori templomáról nincs adat.
Bethlen-kastély Drág
Bethlen gróf pincéje Drág
Református templom Nagypetri
Almás vár Váralmás Egy éjszakai akció keretében. Megtaláltuk a srácokkal. EKE napok Sztána. A 120 éves születésnapját ünneplő Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett III. Csapatmunkával. Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerült biciklitúra alkalmával.
Református templom Váralmás Ezt örökíti meg az 1288-ban Mikud bán és Péter erdélyi püspök közötti csereegyezményről szóló oklevél, amelyben említik, hogy itt Szent Demeter tiszteletére szentelt templom van.
Kígyófej-szikla Váralmás
Csáky-kastély Váralmás
Fatemplom Csömörlő A fatemplom belső falait az alsóegregyi Ioan Pop festette.
Kék Lagúna Egeres Szóló kerékpárkirándulás. A szólóban megrendezett kerékpárkirándulásom Sztánáról, a Varjuvártól ide vezetett. Zöld tó. A tó körül sűrű zöld növényzet van, ennek köszönheti, hogy már nem kék.
Református templom Kispetri 1903-ban átalakították, lebontott részei nagyrészt tűzre kerültek.
Bocskai várkastély Egeres A település már az első okleveles említésekor, 1263-ban, mezővárosként szerepel, a XIV-dik század folyamán a Benedek-rend tulajdona, s azután az almási vár birtokába kerül.
Porolissum római őrhely Egy nagyszeru var. Mindenkinek ajanlanam e varat felkeresni. Római út. Nagyszerű érzés a római úton sétálni.
Bábony Református templom Helyette új fatemplomot építenek, melybe a régiből átmentik az Asztalos Jánostól (1752-ből) származó festett karzat és festett mennyezet töredékeit.
Sárkányok kertje Almásgalgó Betonjárdák a Sárkányok kertjében. Szinte hihetetlen, hogy egy ilyen csodálatos és érdekes természeti képződményt ne keressenek fel a felhasználóink. Megvan. Szerencsére a sárkányok nem voltak otthon. Reg voltam ott. En a hazi sarkanyt is vittem magammal. Kirándulás. Egy gyönyörű, napsugaras márciusi vasárnap, autóbuszos kirándulás keretén belül jutottam el a Sárkányok kertjében.
A Sárkányok kertje felett Almásgalgó
Református templom Bogártelke
Református templom Sztána
Református templom Farnas Mennyezete festett, itt található az a sírkő, amely Farnasi Veress Jánosnak, a Mátyás király elleni felkelés egyik vezérének, állít emléket.
Református templom Nádasdaróc
Jegenye
Varjúvár Sztána War u war. Már régen szerettem volna a Varjúvárhoz eljutni, hogy Kós Károly nyomára találjak. Varjúvár rejtek. Nagyszerű hely. Itt már csak második voltam. Egy szolóban megejtett kerékpáros kirándulás alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Üres a rejtekhely?. Nézd meg kérlek a rejtekhely fényképét.
Református templom Zsobok 1908-ban ez is leég, és ekkori újjáépítése során nyeri mai alakját.
Református templom Inaktelke
Református templom Türe
Farkasvár Magyarbikal
Református templom Ketesd Szentélyét valamivel később, de még a gótikus korban bővítik, szélesítve a hajó szélességéig.
Református templom Zilah Zilah 1. Szép, impozáns templom, rendezett kertecskével. Szilagysagi barangolasok. Szilagysagban csavarogva ide is elerenk.
Katolikus templom Zilah Zilah 2. Érdekes, hogy alul üzletek vannak. Szilagysagi csavargasok 2. Ez mar nem olyan volt mint a reformacioe.
Keresztelő medence Magyargorbó
Református templom Magyarbikal
Református templom Körösfő Amikor előre tudod, hogy itt nem találsz geodobozt. Mivel olvastam, hogy az előttem kereső delia-ék nem találták meg a geodobozt, bár alaposan összematatták a helyet, nem erőltettem a keresést. Körösfő. A dobozkát megtaláltuk, a templomba sajnos nem sikerült bejutni, de majd legközelebb. Megvan. A templomot mi is zarva talaltuk sajnos. Kazettás mennyezet. A Fekete- tói vásárból hazafele jövet kerestük fel a templomot.
Füvészkert és Wesselényi kastély Zsibó Nem sikerult. A hely megvan, a dobozt sajnos a nagy tomeg miatt nem igazan tudtam megkaparintani.
Felsőfüld Fatemplom
Magyarkiskapus Értékei a faragott falikarok, a szentély gótikus hálóboltozata, a gótikus ablakok, a karzat mellvédje és a kazettás mennyezet.
Mérai Várhegy Mérai Várhegy. Mérai Várhegy. Szombati biciklizésem alkalmával találtam meg ezt a geodobozt is. megvan. Erdekes hely.
Reformatus templom Magyarvista Szombati biciklizés. A szombati biciklizésem alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Az első hely az első megtalálónak. Szia, örülök, hogy megtaláltad. Szép kis templom. Külön érdekessége, hogy nincs tornya, egy kis faharangláb van mellette.
Református templom Magyarkecel
Református templom Kalotadámos Értékei a festett szószék és a szép úrasztala.
Fekete nyár Csokmány Kerülete 10,7 m.
Magyarszarvaskend 1594-ben magyar falunak írták - a 17-dik században a Haller és a Bánffy, a 18-dik században a Diószeghy család birtokolta.
Református templom Krasznahorvát
Doboka-vár Várhegy Utban a Szilagysag fele. A Szilagysag fele menve nem hagyhattam ki a hires Doboka varat sem.
Református templom Kalotaszentkirály A környék csodálatos. 8 éjszakát töltöttünk el a Tünde Panzióban. Nem került elő. Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fatemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Almásszentmihály térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Almásszentmihály környékére? Tetszett a Fatemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.