Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fatemplom - Drág - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fatemplom - Drág | Hol van ez a hely?

1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak. A XVII. században a tatár-török betörések a templomot lerombolják, Drág híveit pusztítják...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fatemplom Drág fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Drág és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fatemplom! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Fatemplom Drág közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 17.79 km-re levő látnivalókkal: Kék Lagúna - Egeres (24 kép).
14714719141100
14714719161101
14714719191102
14714719211103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fatemplom Drág közelében?
A Sárkányok kertje felett. Rég nem jártam itt, ideje volt már eljönni. (különleges hely geodobozzal)
Református templom. 20.2 km-re.
Református templom. Református templom. Magyarszarvaskend. Szamosújvártól 25 kilométerre nyugatra, a Tőki-patak völgyében fekszik. (látnivaló és geodoboz)
Almás vár. Almásvár (Almási vár) romjai körülbelül 2 km-re délkeletre találhatók a falutól. Csapatmunkával - Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerült biciklitúra alkalmával.
Bocskai várkastély. A település már az első okleveles említésekor, 1263-ban, mezővárosként szerepel, a XIV.
Fatemplom. 22 km-re. Csömörlő fatemplomát a XVII. (látnivaló és geodoboz)
Református templom. Doboka-vár. 22.1 km-re. A Kis-Szamosba folyó Lóna-patak völgyében található a hajdanán vármegyének is nevet adó település Doboka. Utban a Szilagysag fele - A Szilagysag fele menve nem hagyhattam ki a hires Doboka varat sem.
Csáky-kastély. Csáky-kastély romjai - Váralmás, 316.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fatemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Drág térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Drág környékére? Tetszett a Fatemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Kék Lagúna
  Kék Lagúna
  A Kék Lagúna elnevezésű tó Egeres községtől észak-keletre található, a Szilas-tetőtől északra, a Kaolin- és Csókás-patakok völgye között.
  Sárkányok kertje
  Sárkányok kertje
  A Szamos menti hátság nyugati peremvidékén, a Wesselényi-kastélyról és botanikus kertjéről híres Zsibó várostól mintegy 8 km-re található a gigászi kőamfiteátrum, a Sárkányok kertje.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.