Fatemplom - Drág - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dragu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szilágy megye

Fatemplom - Drág

1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak. A XVII. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fatemplom Drág rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
53440 Református templom. Középlak templomába középkori román és gótikus elemek vannak beépítve: a déli kapu román, a nyugati gótikus. 56693 Kék Lagúna. A Kék Lagúna elnevezésű tó Egeres községtől észak-keletre található, a Szilas-tetőtől északra, a Kaolin- és Csókás-patakok völgye között. (rejtekhely geodobozzal) 61183 Sárkányok kertje. A Szamos menti hátság nyugati peremvidékén, a Wesselényi-kastélyról és botanikus kertjéről híres Zsibó várostól mintegy 8 km-re található a "gigászi kőamfiteátrum", a Sárkányok kertje. 61305 A Sárkányok kertje felett. Rég nem jártam itt, ideje volt már eljönni. (rejtekhely geodobozzal) 63101 Református templom. 63353 Református templom. Nagypetri 15-dik században épült református templomának 18-dik században készült reneszánsz, festett kazettás mennyezete van. 64797 Református templom. 64828 Református templom. 65255 Magyarszarvaskend. Szamosújvártól 25 kilométerre nyugatra, a Tőki-patak völgyében fekszik. (rejtekhely geodobozzal) 67516 Almás vár. Almásvár (Almási vár) romjai körülbelül 2 km-re délkeletre találhatók a falutól. 68081 Bocskai várkastély. Egeres község a Kalotaszeghez tartozó Nádasmente vidékén áll, a Kolozsvár-Almási hegycsoport területén, a Nádas patak mellett fekszik. 68301 Kígyófej-szikla. 69045 Fatemplom. Csömörlő fatemplomát a XVII. (rejtekhely geodobozzal) 69246 Református templom. Váralmásnak a középkorban plébániatemploma is volt. 69504 Doboka-vár. A Kis-Szamosba folyó Lóna-patak völgyében található a hajdanán vármegyének is nevet adó település Doboka.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bethlen-kastély 0.38 km-re. RH7338 Bethlen-kastély Drág
Bethlen gróf pincéje 0.58 km-re. RH4064 Bethlen gróf pincéje Drág
Fatemplom 9.23 km-re. 1546-ban Naghzent Mihal, 1587-ben Zentt Mihally, 1750-ben Puszta Szent Mihály néven jelentkezik a forrásokban:A reformáció előtt Szent Mihály tiszteletére szentelt temploma volt, amint azt a falu neve bizonyítja.
Református templom 10.28 km-re. 1332-ben plébániatemploma van, félköríves szentélyű temploma ebből a korból származik.
Zsombory-kúria 10.51 km-re. Zsombory-kúria, XIX-dik század - Magyarzsombor, 34 szám.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.