Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Kraszna

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Kraszna felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Harang 2 Closdorf Miklóstelke szász evengélikus erődtemplom
Harang 2
Besenyői tó 3 Sepsibesenyő Besenyő tó
Besenyői tó 3
Télen Bekecs Vész-kő
Télen
A tábla Tasádfő Várhegy
A tábla

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kraszna fotóalbumba!

Kraszna 14-dik században épült temploma csúcsos sisakkal és négy kis fiatoronnyal diszitett tornyáról és festett, állatrajzokkal teli, kazettás mennyezetérol hires... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kraszna!

A legközelebbi település Kraszna, 0,08 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Koporsó alakú tumba Élesd 37,5 km-re.
Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. Ritka latvany. A római katolikus és a református felekezetek számára jól elkülönített parcellákból áll.
Református templom Zilah 14,2 km-re.
Zilah református temploma eredetileg római katolikus. Szép, impozáns templom, rendezett kertecskével. Szilagysagban csavarogva ide is elerenk. Szentélye 1246-ban épült, később annyiszor átalakították, hogy eredeti stílusából semmi sem látható.
Fekete nyár Csokmány 40,2 km-re.
A Csokmány melletti fekete nyár a Szamos folyó partján található, kerülete 10,7 m, állítólag a legvastagabb fekete nyár Romániában, és a második legvastagabb fa az országban, talán nemzetközi rekord is.
Református templom Inaktelke 45,1 km-re.
Termál strand MargittaTermál strand Margitta 45,4 km-re.
Margitta város fő turisztikai vonzereje a termálstrand, amely évente több ezer turistát csalogat el az egész országból, mivel geotermális vizet használnak a gyógyfürdőzésre. A város környékén több geotermális forrás is található. Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
Református templom Zsobok 35,7 km-re.
1908-ban ez is leég, és ekkori újjáépítése során nyeri mai alakját. Régi temploma, melyről nem tudjuk mikor építették, 1876-ban leég, helyébe 1879-ben újat építenek.
Római erődítmény Zutor 33,7 km-re.
Dragan-völgyi gátDragan-völgyi gát 43,3 km-re.
A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát. Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m, a vízgyűjtő tó területe 292 hektár, gondolom, hogy maximális vízállásnál.
Farkasvár Magyarbikal 33 km-re. Tündérek sziklafala Körösrév 34,4 km-re.
Tündérvár KörösrévTündérvár Körösrév 34,3 km-re.
A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé. A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza.
Református templom Krasznahorvát 4 km-re. Márkaszék vára 26,8 km-re.
Bábony Református templom 28,1 km-re.
Középkori temploma korán elpusztult, helyette új fatemplomot építenek, melybe a régiből átmentik az Asztalos Jánostól (1752-ből) származó festett karzat és festett mennyezet töredékeit. Kós Károly tervezte 1935-ben.
Fatemplom Drág 41,9 km-re.
1332-ben plébániatemploma van, 1574-ben szász lakói vannak, a XVII-dik században a tatár-török betörések a templomot lerombolják, Drág híveit pusztítják. 1744-ben Wesselényi Ferenc újjáépítteti a templomot.
Református templom KörösfőReformátus templom Körösfő 40,2 km-re.
Körösfő 1764-ben épült, kazettás mennyezettel díszített, református temploma az egyik leglátványosabb kalotaszegi templom. Körösfő lakói az országút mentén egész évben működő kirakodóvásárból élnek. A dobozkát megtaláltuk, a templomba sajnos nem sikerült bejutni, de majd legközelebb. Mivel olvastam, hogy az előttem kereső delia-ék nem találták meg a geodobozt, bár alaposan összematatták a helyet, nem erőltettem a keresést. A Fekete- tói vásárból hazafele jövet kerestük fel a templomot.
Vigyázó Kalotaszeg őreVigyázó Kalotaszeg őre 45,3 km-re.
Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa.
Kígyófej-szikla Váralmás 32,7 km-re. Bethlen-kastély Drág 42,2 km-re.
Fatemplom Szilágykorond 28,9 km-re.
Szilágykorond kis román falu, Szilágycsehtől 23 km-re nyugatra fekszik. Bogdándhoz tartozik, melytől 4 km-re nyugatra van.
Porolissum római őrhelyPorolissum római őrhely 21,7 km-re.
Porolissum az ókori Dacia provincia egyik legfontosabb központja Zilahtól 8 km-re keletre Mojgrád település közelében található. A 300 hektár területen elterülő archeológiai rezervátum és múzeum számos ókori épület romjait foglalja magába, melyek között eredeti állapotába rekonstruáltakat is találhatunk. Mindenkinek ajanlanam e varat felkeresni.
Élesd tavai 37,8 km-re. Református templom Sződemeter 44,7 km-re.
Református templom MagyarvalkóReformátus templom Magyarvalkó 44 km-re.
Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom. A havasrekettyei vízesést látogattuk meg és hazafele tettünk egy kisebb kitérőt.
Református templom MargittaReformátus templom Margitta 44,9 km-re.
Margitta és környéke már a rézkorban is lakott hely volt. Pontos mérés. Mi csak akkor vagyunk hajlandók megnézni valamit, illetve elmenni egy helyre, ha geodoboz is van oda rejtve. A láda bejegyzés általános jellegű (Margitta), úgyhogy véleményem szerint nem vétek, ha megemlítem a város egyik fő turisztikai objektumát (és természeti értékét), a strandot (N 47. Környékén gyakran találtak réz-, bronz- és vaskorból származó leleteket.
Vida-szoros 46,6 km-re.
Fatemplom Almásszentmihály 33,5 km-re.
A XVII-dik században pusztulhatott el temploma, híveivel együtt. A reformáció előtt Szent Mihály tiszteletére szentelt temploma volt, amint azt a falu neve bizonyítja - 1658-ban még áll.
Református templom Bogártelke 46,5 km-re.
Megváltó Jézus-szobor Baromlak 30,1 km-re.
A Megváltó Krisztus (Cristo Redentor) szobra, a brazíliai Rio de Janeiróban? Nem! Bihar megyében, a Berettyószéplak községhez tartozó Baromlak falu szlovák iskolájában. A kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás, a világ legnagyobb Jézust ábrázoló szobrának embernagyságú mása, Rudolf Docolonansky tanító alkotása 1938-ból.
Termálfürdő Szilágysomlyó 7,5 km-re.
Szilágysomlyótól keletre, az Egres-patak mellett, az egykor békaneveldének, békaúsztatónak csúfolt helyen termálfürdőt hoztak létre - románul Broscarie, magyarul Braszkaria vagy Broszkó strandnak hívják.
Fatemplom Csömörlő 20,3 km-re.
A fatemplom belső falait az alsóegregyi Ioan Pop festette. Csömörlő fatemplomát a XVII-dik század elején építették, alaprajza négyszögű, alacsony tornya hegyes sisakkal és kilátóval van ellátva.
Fatemplom BucsaFatemplom Bucsa 27,2 km-re.
Királyhágó nevét 1808-ban említették először az oklevelek, Bucsa néven. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek. Megtaláltuk. Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot.
Szilágysomlyó vára 9,8 km-re.
A Krasznamelléki dombvidék területén, a Somlyói Magura déli lábánál, a Kraszna két partján fekszik Szilágysomlyó. Első vára Castrum Somlyo, egykor a településtől északra emelkedő Magura tetején állt.
Katolikus templom Zilah 14,1 km-re.
A Meszes lábánál elterülő Zilah, már a honfoglalás idején lakott település volt. Érdekes, hogy alul üzletek vannak. Ez mar nem olyan volt mint a reformacioe. Kolozsvártól 86 km-re északnyugatra a Zilah patak két partján fekszik.
Római katolikus templom Érábrány 41,1 km-re.
A XIII-dik században épült román stílusban, a templom a volt premontrei kolostor keretén belül működött, ma református templom. Írásos dokumentum először 1234-ben említi, mint a pályi kolostorhoz tartozó egyházat.
BlueWhite 43,4 km-re.
Református templom Magyarzsombor 34,7 km-re.
Mai formáját a XV-dik században kapta, melyet még módosított az 1870-es évi javítás és bővítés. 1332-ben plébániatemploma van, félköríves szentélyű temploma ebből a korból származik.
Református templom Magyarbikal 34,4 km-re. Varsolc tava 3,9 km-re.
Báthory várkastély Szilágysomlyó 9,3 km-re.
Kerítőfala romos, de az emeletes épület épen áll. Látogatható a várkastély, már ami maradt belőle. A Báthory-kastély 1592-ben épült, 1600-ban Basta ostrommal foglalta el Báthory Zsigmondtól, 1703-ban a kurucok foglalták el.
Református templom KalotaszentkirályReformátus templom Kalotaszentkirály 38,2 km-re.
Kalotaszentkirály a kalotaszegi faluturizmus központjának számit. 8 éjszakát töltöttünk el a Tünde Panzióban. Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott. Látnivalói a kazettás mennyezetű református templom, az Ady-emlékmű és az egykori határsorompó maradványai.
Református templom Szilágysomlyó 9,3 km-re.
Református templom Ketesd 32,4 km-re.
Ketesd középkori temploma a gótikus korban épül. Szentélyét valamivel később, de még a gótikus korban bővítik, szélesítve a hajó szélességéig.
Református templom Szilágyzovány 16,8 km-re.
A település első írásos adata a Váradi Regestrumban fordul elő 1249-ben Zwan név alatt: A Libini Zoan apátúr és Ders fia Ders meg Pagh azok között vannak, akik előtt lopással vádolják két kaznacsi jobbágy szolgáját. A népi emlékezet szerint Szilágyzovány nevének eredete a sovány (terméketlen, mocsaras, lápos) szóból ered.
Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 35 km-re. Piciorul Porcului-csúcs 48,9 km-re. Zsinagóga Szilágysomlyó 9,2 km-re.
Zichy-barlang KörösrévZichy-barlang Körösrév 35,1 km-re.
A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang. A barlangból folyik ki a hegység legrövidebb patakja, mely alig 50 m után gyönyörű vizesést képezve zuhan alá a Sebes-Körös vizébe. Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
Somlyócsehi-láp 14,6 km-re.
2000-ben nyilvánították védetté, 18 hektáron terül el. A Somlyócsehi-láp természetvédelmi terület a Kraszna folyó völgyében található, Somlyócsehi falutól északnyugatra, Somlyóújlaktól délre.
Csáky-kastély Váralmás 31,4 km-re.
Csáky-kastély romjai - Váralmás, 316.
Kölcsey Ferenc-emlékház SződemeterKölcsey Ferenc-emlékház Sződemeter 44,6 km-re.
A Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központ egy üde színfolt ebben az egykor szebb időket látott faluban. Sződemeter, Kölcsey Ferenc, a Himnusz költőjének szülőfaluja.
Faház Csizér 10,8 km-re.
Műemlék faház az iskola udvarán, egykori lakóépület.
Hodoaba-völgy vasalt mászóútHodoaba-völgy vasalt mászóút 35,3 km-re.
A Hodoaba-völgy vasalt mászóútja Románia legrövidebb, egyben legkönnyebb hivatalos vasalt mászóútja. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
JegenyeJegenye 42,7 km-re.
1343-ban Jegenye, 1360-ban Jegene, 1666-ban Jegenije, 1670-ben Jeghenye néven jelentkezik az oklevelekben.
Református templom Nádasdaróc 46,9 km-re.
Református templom Somlyóújlak 15,8 km-re.
Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik. 13-dik században épült református templomának érdekessége, egyedülálló megoldás Erdélyben, a templom falában emeletnyi magasságban húzódó folyosó.
Aranyos vára KődAranyos vára Kőd 43,2 km-re.
Kőd helységet északi irányba hagyjuk el egy kőzúzalékos úton. A falut elhagyva egy derékszögű bal kanyar után egy hasonló jobb kanyar következik majd az út kiegyenesedik és észak felé tart tovább.
Ökrök-vízesés 34,4 km-re. A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
Református templom Középlak 32,6 km-re.
Középkori templomáról nincs adat. Középlak templomába középkori román és gótikus elemek vannak beépítve: a déli kapu román, a nyugati gótikus.
Vízimalom Sebesvár 32,2 km-re. A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett. Kölcsey Ferenc szülőháza Sződemeter 44,7 km-re.
Református templom TasnádReformátus templom Tasnád 41,1 km-re.
A tasnádi református templom az egykori Közép-Szolnok vármegye legnagyobb középkori egyházi épülete. Tasnádon a református templomnál nagy felújítási munkák folynak 2023 júliusában, nem látogatható. A Szilágysági-dombvidék és az Alföld találkozásánál húzódó dombhát peremén áll.
SebesvárSebesvár 31,4 km-re.
Oklevelek szerint a várat a tatárjárás után emelték a Borsa nemzetség parancsára. 1433-ban Zsigmond király a Bánffyaknak adományozta és a család kezén maradt mindvégig. Mindhiába kerestük a dobozt. Amennyiben elég szembetűnő helyen volt, a torony is a romok legérdekesebb látnivalója, az elmúlt esztendőben minden esély megvolt rá, hogy turisták vagy helybeli, játszadozó gyerekek megtalálják a geodobozt. Valóban nem szeretném, hogy az aranyos csigalépcsőt szétszedjék a kincskeresők.
Református templom Nagypetri 35,5 km-re.
Nagypetri 15-dik században épült református templomának 18-dik században készült reneszánsz, festett kazettás mennyezete van.
Szilágyperecseni hagymaszobor 7,1 km-re. Református templom Sztána 36,9 km-re.
Református templom Váralmás 31,1 km-re.
Váralmásnak a középkorban plébániatemploma is volt. Ezt örökíti meg az 1288-ban Mikud bán és Péter erdélyi püspök közötti csereegyezményről szóló oklevél, amelyben említik, hogy itt Szent Demeter tiszteletére szentelt templom van.
Varjúvár SztánaVarjúvár Sztána 38,6 km-re.
Nagyszerű hely. Már régen szerettem volna a Varjúvárhoz eljutni, hogy Kós Károly nyomára találjak. Egy szolóban megejtett kerékpáros kirándulás alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Sztána látnivalója a Varjúvár, Kós Károly saját maga által tervezett lakóháza.
A Sárkányok kertje felett AlmásgalgóA Sárkányok kertje felett Almásgalgó 33,1 km-re.
Rég nem jártam itt, ideje volt már eljönni.
Fatemplom Magyarzsombor 34,8 km-re.
A magyarzsombori magas tornyú, fazsindelyes, eredetileg görög katolikus fatemplom, 1643-ban épült.
Almás vár VáralmásAlmás vár Váralmás 32,8 km-re.
Megtaláltuk a srácokkal. A 120 éves születésnapját ünneplő Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett III. Almásvár (Almási vár) romjai körülbelül 2 km-re délkeletre találhatók a falutól.
Mamutfenyő SzékelyjóMamutfenyő Székelyjó 39,5 km-re.
A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.
Új városi strand Margitta 46 km-re. Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.
Bencés kolostor romjai KődBencés kolostor romjai Kőd 43 km-re.
A bencés kolostor egy kis erdős platón található az Aranyosvár alatt pár száz méterre - Út nem vezet a romokhoz. Bunyitay Vince 1887-ben ír könyvében a bencés kolostorról, a leírásából tudjuk, hogy a templomhajó mérete 13*7 m és a falainak vastagsága 1,10m, építőanyaga kő, kváderkövekkel.
Berettyó forrása TuszatelkeBerettyó forrása Tuszatelke 18,3 km-re.
A Berettyó egy Romániában eredő és Magyarországon a Sebes-Körösbe torkolló folyó neve, nevének jelentése: Berekkel szegélyezett folyó. Az Egyesült-Körös legnagyobb mellékvize, Szilágy megyében ered a Réz-Hegység Ponor csúcsa alatt. Mivel véletlenül, Kraszna református templomától, a kántor sugallatára kerültünk ide, nem tudtam van-e doboz.
Hodrancusa-csúcs 47,4 km-re. Bethlen gróf pincéje Drág 42,3 km-re.
Református templom Kalotadámos 38,7 km-re.
Kalotadámos református templomának állatábrázolásokban gazdag kazettás mennyezete van. Értékei a festett szószék és a szép úrasztala.
Csucsa 24,1 km-re.
Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16-dik századi fakastély, illetve egy bizánci stílusú mauzóleum.
Sárkányok kertje AlmásgalgóSárkányok kertje Almásgalgó 33,1 km-re.
A várostól mintegy 8 km-re található a gigászi kőamfiteátrum, a Sárkányok kertje. Szinte hihetetlen, hogy egy ilyen csodálatos és érdekes természeti képződményt ne keressenek fel a felhasználóink. En a hazi sarkanyt is vittem magammal. Szerencsére a sárkányok nem voltak otthon. A Szamos menti hátság nyugati peremvidékén, a Wesselényi-kastélyról és botanikus kertjéről híres Zsibó.
Valkó vára ValkóváraljaValkó vára Valkóváralja 15,1 km-re.
Valkó vára Valkóváralja határában, a Berettyó és a Halastó patak által határolt sziklán, a Várhegyen áll. A várat 1300 körül építették, az egykori valkói uradalom központjaként. A várat, valamint a rejteket megtaláltuk, de sajnos ki van rabolva.
Sólyomkő vára Sólyomkőpestes 37,2 km-re.
Sólyomkő várának romjai a Réz-hegység nyugati felében, Sólyomkőpestes falutól észak-északnyugatra találhatók, a Sólyomkővári-patak felett.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kraszna adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Örvendek, hogy nem adtad fel - Én a tegnap arra sétáltam, és ellenőriztem a geodobozt. Nem jött, hogy elhigyem, hogy nem találod.
 • Árvíz - Igen, a Bolyai-szobornál ázik a doboz, az odúban. Nem volt szándékom két bejegyzést tenni, lehet elszúrtam valamit, bocsánat érte.
 • Feredő - Nem volt nehéz megtalálni a dobozt, mert a kőrisfák között egy bükkfa van. Nem értem ezeknek a népi feredőknek a sorsát, mikor annyi a szociális, hogy ütik el egymást.
 • Csemeték - A Cementlapoktól jöttem, hogy megkeressem az új csemetéket. Úgy emlékeztem, hogy lentebb van a Hétfák nevű hely.
 • Egyetértek - Talán jobb lett volna személyes üzenetben megírni a törölt részleteket. Remélem nem haragudott meg senki sem az általam leírtakért.
 • Sokszor elázva, de boldogan - Egy korábbi hirdetésben a trekkingklub garantálta a nedves élményt erre a túrára. Hát nem tévedett.
 • Délben - Délben, dél körül is nyugis volt a környék. Csak néhány iskolásra vártam, hogy felmenjenek a lépcsőn.
 • Ezt is sikeresen megtaláltuk - Közben nem is sejtettük, miről nevezetes még a hely. Talán járunk még itt, köszönjük a lehetőséget.
 • Lada athelyezes - A Bagyi varnal athelyeztem a geoladat, a regitol ugy jo 30 meterre delkeletre. El is kuldtem, a Medve-szakadekkal egyutt.
 • Csak második megtaláló - A rejteket könnyű volt megtalálni, csak a sok kukoricatáblát kellett kerülgetni. Juhoknak meg kutyáknak se híre se hamva nem volt.
 • A diofaknal - Mikes zagoni faival egyetemben kerestem fel Csomakorost is. Itt nem hagyhattam ki a diofakat sem.
 • Ladók-, vagy Cifra-völgyhíd - Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek.
 • Egy kis biciklizés :) - Egy rövid biciklizés után megérkeztem a helyhez és megmászva a dombocskát meg is találtam a geodobozt. Hazafele jövet egy kóbor kutyának köszönhetően, gyorsítottam a tempómon.
 • Bunker 3 - Ezt a bunkert sikerült elsőre megtalálni a három közül. Azért egy eléggé jól kijárt ösvény vezet oda.
 • Harang nélküli harangláb - Sajnos nem találtam meg a geodobozt. A leírás szerint kerestem, először a harangláb bal oldalán, majd a másik "bal" oldalon is.
 • Marosvásárhelyi főtéri színház - Miután a főtéren megnéztünk egypár cipős dobozt, ideje volt, hogy ezt a dobozt is megnézzük közelebbről. A leírás alapján könnyen megtaláltuk.
 • Emlékhely fehér kerítéssel - A csatófalvi evangélikus templomtól már megláttuk a síremléket. Mivel ösvényt nem találtunk nekifutottunk a legmeredekebb oldalnak.
 • A nevezetes hatolykai sírkő - Most, hogy feltöltötted a képet, látom, hogy két név is szerepel az évszámok felett. Mindent nem lehet tökéletesen kivenni.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kraszna? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.