Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Földvár - Mezőzsadány - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Földvár - Mezőzsadány turisztikai látnivalói

Földvár - Mezőzsadány ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Just for fun
Just for fun
Kőhíd
Kőhíd
Hátulról
Hátulról
Meggörbülve a fájdalomtól
Meggörbülve a fájdalomtól

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Földvár Mezőzsadány fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Mezőzsadány és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Földvár!

A legközelebbi település Mezőzsadány, 2,67 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Földvár Mezőzsadány közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Vinga, az arad-temesvári vasútvonal mentén fekvő nagyközség, első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt. Az 1717 évi kamarai jegyzékben Vinka alakban fordul elő, de csak 9 házzal.
Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek.
A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól. Illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától. - Állatkert Temesvár
A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község. - Prochaska család síremléke Temesvár
A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll.
A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában.
Turbinák Temesvár A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.

Történelmi-kulturális értékek - Temes megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Földvár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Mezőzsadány térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Meli és jkgabor - Ezt a geodobozt az egyik rejtekhely-találkozó alkalmával rejtettem el. Ez a negyedik találkozónk, helyszíne a Békás-szoros volt.
 • A bennszülött kincskereső csak félig bennszülött - A bennszülött kincskereső igencsak rajta van, hogy békepipát szívjon Fekete Pákóval. A skalpolást hanyagolom, szövetségre lépést tervezek.
 • Nem zár jól a doboz - A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve. Sajnos nem volt időm szárítgatni.
 • Solyomko - Somko - Nagyon elnyerte tetszesemet ez a hely, pedig nem mondhato sem tul impozansnak, sem a panorama nem vetekszik a szelesvasznon lathatokkal, de valamiert nagyon megfogott. Magam elott lattam a valamikori solymot amint onnan nezelodik, es nagyon talalonak tartom az elnevezest, foleg hogy valosag alapja is van.

Sikerült eljutni Mezőzsadány környékére? Tetszett a Földvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.