Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Nickyfalva tava - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Nickyfalva tava

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Templom-téri park - Gyergyóremete
Műalkotás
Erődtemplom - Szászmuzsna
Erdély, édes otthon
Komollói Nagyvár - Réty
A kasztrum
Nagy-ág melléke - Vármező
Kilátás a Várhegy felé
Református templom Étfalva - Étfalvazoltán
Ne hagyjátok a templomot...
Bálintitt-kastélypark - Nagyernye
Lombkorona
Ulmet falu kőgombái
Kőgömbák - 7
Angyaljárás Szentegyházán
Nárcisz
Zambler János szobor - Csernáton
Kereszt
Suta-tó - Csíkszereda
Rátaláltunk a jó csutakra

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nickyfalva tava fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Nickyfalva tava.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nickyfalva tava!

A legközelebbi település Niczkyfalva, 0,73 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nickyfalva tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
9,5 km-re. Buziásfürdő Temesvártól 33 km-re fekszik. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok. - Liebling-gyűjtőtó 14,5 km-re.
28,2 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
28,5 km-re. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
29,1 km-re. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
30 km-re. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon.
30,1 km-re. Bolyai János  utca, Temesvár. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993.
30,2 km-re. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
30,3 km-re. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
30,3 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
30,3 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
31,3 km-re. Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen. Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére.
31,4 km-re. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
32,5 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
33 km-re. A Constantin Gruescu ásványmúzeum Vaskő községben, a Völgy-(Vale) utca 113 szám alatt található, a gyűjtő házában. Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
33,6 km-re. A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik. Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
35,4 km-re. Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között).
36 km-re. Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van. Csebze falu Csák községhez tartozik, és körülbelül 30 km-re délnyugatra található Temesvártól, 34 km-re kocsiúton. - Zöld Paradicsom-tó 38,3 km-re.
40,6 km-re. A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
41,3 km-re. A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
42,9 km-re. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
43,8 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
43,8 km-re. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
44 km-re. Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nickyfalva tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Sajnos nincsen meg. Mindahogyan irtak masok, mi is csak az ures& facsutakot talaltuk.
 • Nekem is van olyan rejtésem, ahol a templom bár rejtéskor tárva-nyitva állt, máskor mindig zárva van. A plébánia udvarát nézegettem én is, de nem jött, hogy bemenjek.
 • Gps nélkül ezt a rejtekhelyet nem is volt egyszerű megtalálni. Többször is átfésültük a területet, mire ráakadtunk.
 • Ez tényleg egy szép kapu. Kár, hogy nem becsüljük meg a hagyatékainkat, mert ilyen kúria bejáratokat még sok helyen láthatunk, de közülük kevés van ilyenképpen karbantartva.
 • Kiprovokáltam? A felső mező az őrzött területtől balra az oldalban van?
 • Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk. De nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk.
 • Valószínűleg esetenként más és más magyarázatot kapnánk. De például régebb volt olyan, hogy a más felekezethez tartozókat nem temették el a többségiek temetőjében.
 • A nyáron mikor zöld volt minden nem találtam meg a dobozt. Most mindent száraz falevél borított, mégis könnyen megtaláltam a dobozt.
 • Ez a doboz nagyon közel van a kápolna melletti padokhoz és a rejtek állandóan szem előtt van. Ezért én nem rejtettem volna erre a helyre.
 • Konnyeden megtalaltuk egy geoladavadasz tura alkalmaval.
 • Mégegyszer meg akartam látogatni 2011 tavaszán, de nem találtam már rá.
 • Ma délután a szentegyházi tavakat kerestem fel. A két rejtekhely geodoboza mellett az elmaradt karácsonyi ajándékdobozt is szándékoztam végre valahol elrejteni a közelben.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Nickyfalva tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.