Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Csíky-kert - Gyergyószentmiklós
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
interior furnishing for kids and teens room Bookcases by Fantasy (Decorate childs room with the impressive forest themed Fantasy Fields Safari Bookshelf. It) Safari Bookshelf Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Csíky-kert - Gyergyószentmiklós - Hargita megye 

Csíky-kert - Gyergyószentmiklós, Rejtekhely - Hargita
RH1403

Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. Alapítója, dr. Csiky Dénes, több mint 185 fafajtát telepített az egykor 24 hektárt felölelő területre. A fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Jelenleg itt működik a Babes Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata. A hallgatók tartják rendben a kertet és egy tanösvényt is kialakítottak.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Csíky-kert - Gyergyószentmiklós" | Belépés/Regisztráció | 3 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Fejlámpa fényénél keresgélve
Dátum: 2016.10.15. 18:00
 
Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert. Lassan alkonyodott már, mire felértünk a rejtek közelébe, sötétségbe borult az erdő. Én a fejlámpám fényénél keresgéltem, miközben aznapi túratársam "segítőkészen" telefonon beszélgetett. Nem néztem meg idejében a rejtekfotót, nem tudtam mekkora csutakot keressek, így nem volt más választásom, mint sorra megvizsgálni a környék csutakjait.

És volt belőlük egy pár. Végül a túratársam rámutatott az embernagyságú csutakra, hogy "Te, ott nézted?" És ott volt a csokitojás-héj dobozka. Egyébként a helyszín most nem éppen úgy néz ki, mint a rejtekfotón. A csutakot körülnőtte, benőtte a növényzet. De ha valaki megnézi a rejtek fényképét, gond nélkül megtalálhatja a dobozkát. Talán nem ártott volna ide egy nagyobb, időtállóbb doboz.


------------------------------------------------------
foundtext Csíky-kert
Dátum: 2013.12.05. 02:00
 

 
Rejtekhely-fotók

Csiki-kert forrásKözeli rejtekhelyek
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson
0.32 km, 18 m szk.
Szent Anna kapolna Gyergyoszentmiklos
1.42 km, 142 m szk.
Jezus Szent Szive kapolna
1.49 km, -25 m szk.
Both vara
1.5 km, -59 m szk.
a gal csalad madonnaja gyergyoszentmiklos szervatiusz jeno 1943
1.58 km táv.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.17 másodperc