Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Csíky-kert - Gyergyószentmiklós
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Csíky-kert - Gyergyószentmiklós - Hargita megye 

Csíky-kert - Gyergyószentmiklós, Rejtekhely - Hargita
RH1403

Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. Alapítója, dr. Csiky Dénes, több mint 185 fafajtát telepített az egykor 24 hektárt felölelő területre. A fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Jelenleg itt működik a Babes Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata. A hallgatók tartják rendben a kertet és egy tanösvényt is kialakítottak.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Csíky-kert - Gyergyószentmiklós - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Csíky-kert - Gyergyószentmiklós" | Belépés/Regisztráció | 3 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Fejlámpa fényénél keresgélve
Dátum: 2016.10.15. 18:00
 
Az aznapi kirándulás utolsó felkeresett rejtekhelye volt a Csíki-kert. Lassan alkonyodott már, mire felértünk a rejtek közelébe, sötétségbe borult az erdő. Én a fejlámpám fényénél keresgéltem, miközben aznapi túratársam "segítőkészen" telefonon beszélgetett. Nem néztem meg idejében a rejtekfotót, nem tudtam mekkora csutakot keressek, így nem volt más választásom, mint sorra megvizsgálni a környék csutakjait.

És volt belőlük egy pár. Végül a túratársam rámutatott az embernagyságú csutakra, hogy "Te, ott nézted?" És ott volt a csokitojás-héj dobozka. Egyébként a helyszín most nem éppen úgy néz ki, mint a rejtekfotón. A csutakot körülnőtte, benőtte a növényzet. De ha valaki megnézi a rejtek fényképét, gond nélkül megtalálhatja a dobozkát. Talán nem ártott volna ide egy nagyobb, időtállóbb doboz.


---------------------------------------------------------------------
foundtext Csíky-kert
Dátum: 2013.12.05. 02:00
 

 
Rejtekhely-fotók

Csiki-kert forrásKözeli rejtekhelyek
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson RH4654
0.32 km, 18 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2017 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc