Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Lucs-kő
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Lucs-kő - Egyéb megye 

Lucs-kő, Rejtekhely - Egyéb
RH3666

A Kis-Békás keleti oldalán húzódó domuki hegyvonulat gerincén kiemelkedő, impozáns sziklaalakulat a Lucskő. A Kislucskő, más néven Őrkő szomszédságában található. Megközelíthető a Gyilkostó irányából, a Magyarok hídján át, a Kis-Békáson felfele haladva, a sárga sáv jelzést követve. Gyimes felől a Háromkútat Domukkal összekötő útról, a gerincen haladva észak felé, vagy közeli felszíni kőkitermelő bányaútján.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Lucs-kő - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Lucs-kő" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Háromkút felől a Lucs-kőhöz
Dátum: 2017.04.15. 18:30
 
A Súgó-szorossal szemközti felszíni kőfejtő felől próbálkoztunk először a megközelítéssel, de a bánya bejáratánál levő sorompónál nem jutottunk tovább. Arra számítottam, hogy hétvégén itt nem dolgoznak, de szombat-vasárnap is őr van, nem engedett tovább. Visszamentünk a Gyilkos-tóig, majd a Háromkút felé vezető út felől próbálkoztunk újra.

Egy darabig jól haladtunk a Domuk felé vezető erdei úton, néhány kátyún óvatosan átegyensúlyoztunk a kocsival. Végül egy mélyebb kátyú megállj parancsolt, a maradék 3 km-t a Lucs-kőig gyalog tettük meg. Ilyenkor a környék tanyavilága még csendes, csak két gyönyörű ló ügetett szabadon, boldogan.

Bár a geodoboz koordinátái nem voltak gps-el lemérve, a térképen kijelölt hely koordinátái rávezettek a rejtekre. Pár méter eltéréssel találnak. A kerítés nem az volt, amelyikre először gondoltunk, de hamar előkerült a geodobozt rejtő kerítés is.

Aznapi túratársamnak sietni kellett hazafelé, így nem volt már idő sem felmászni a szikla tetejére (nem tudom, lehet-e?), sem a közeli Kis-Lucskő rejtését megkeresni. De legalább lesz miért újra felkeresni ezt a, turisták által méltatlanul elhanyagolt, szép és hangulatos helyet.

 
Rejtekhely-fotók

Az odúKözeli rejtekhelyek
Kis-Lucsko RH1998
1.1 km, 46 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc