Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Madártemető - Bánya-patak feje

Madártemető - Bánya-patak feje


A Bánya-patak feje 10 hektáron geológiai és botanikai védett terület. A Hargita-hegység keleti lejtőjén található, kb. 2 km-re délre Büdösfürdőtől. Az 1770-es években itt fürdőtelep volt, ma már ennek a nyomát sem találjuk.

A Bánya-patak völgyében több forrást találunk, néhol elhagyott bányaszájat, jó ízű borvízzel. Egy egykori mofetta helyén, a kénes gázzal teli levegő miatt, ma már csak madártemető van. A környék ingóványainak növényzete hasonló a Lucs-tőzegláp növénytakarójához. (trekkingklub)

***

Geoláda...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Madártemető Bánya-patak feje rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kofotel zuhatag
Mesebeli tisztas Budosfurdo
Csikszentimrei Budosfurdo
Kohid teteje

Hozzászólások
Pixel
Bánya-patak III...
Láptól lápig...
Büdösfürdői madártemető...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc