Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lomáska - Kis-Lomás-vízesés

Lomáska - Kis-Lomás-vízesés


A Kelemen-havasokban található Kis-Lomás patak felső szakaszát egy andezitlépcsőn lezúduló vízesés ékesíti. A román Cascada Lomasel megnevezésből kiindulva - mivel a földrajzi hely nevét nem áll módomban megváltoztatni - a ládát Kis-Lomás helyett rokonszenvesebb hangzása miatt Lomáskának neveztem el.

A Kis-Lomás vízesést ma már csak északkeleti irányból, a kék háromszöggel jelzett útról lehet megközelíteni (régen a patak mentén is haladt egy jelzetlen ösvény, mely a térképeken még fel van tüntetve, de mivel a kék háromszög jelzést felújították a szomszédos hegylábon, a patak mellett már senki sem jár, az utat pedig benőtte...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Lomáska Kis-Lomás-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kis Lomas ur
Kis-Lomas hegyi menedekhely
Jezer to Kelemen
Rekettyes csucs

Hozzászólások
Pixel
Végre...
Moha és gombák...
Lomás Ica, Kis Lomás úr, és a Cica-Mica...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc