Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Imets Lázár borvize - Tusnádfürdő

Imets Lázár borvize - Tusnádfürdő


A tusnádfürdői állomás felett, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén több borvízforrás is van. Ezek egyike az Imets Lázár borvize. A tusnádfürdői mofetta mellett elhelyezett, Tusnádfürdő borvízforrásai című tájékoztató táblán levő térkép alapján megpróbáltam megkeresni a forrást.

A térképen bejelölt helyen, illetve a szomszédos ház lakójának útmutatása alapján, a vasút és a talajút közötti oldalban, csak egy növényzettel sűrűn benőtt pocsolyát találtam. A környékbeli gyerekek, Alpár és Loránt, megmutattak viszont egy küpübe foglalt borvízforrást, amely innen nagyon közel található. Ennek...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Imets Lázár borvize Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kosztandi borviz
 • A vasuti hid alatt
 • Koncsag borviz
 • Alsotiszastovi borviz
 • Molnar Elemer grafikusmuvesz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Egy eldugott borviz

  Koszonhetoen a pontos koordinataknak minden segitseg nelkul ra talaltam...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc