Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várpanoráma - Törcsvár

Várpanoráma - Törcsvár


A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték.

Egy rövid, de meredek ösvényen kell kikapaszkodni a kereszthez, ahonnan remek kilátás nyílik a törcsvári kastélyra. Mária királynő 1938-ban hunyt el, kívánságára a szívét testétől elválasztották és Balcsikban őrizték.Csak 2 évig volt itt, mert 1940-ben Dobrudzsa Bulgáriához került. A szívet Törcsvárba vitték, majd 2015-ben...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás az erdőből
Kilátás az erdőből
Felirat
Felirat
Márványtábla
Márványtábla
Itt helyezték el Mária királynő szívét
Itt helyezték el Mária királynő szívét

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Várpanoráma Törcsvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Torcsvar
 • Kilato kereszttel Torcsvar
 • Magura Galbinarea
 • Deneverek barlangja Pestera
 • Botorog csorgo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Rálátás

  Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc