Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Templom-téri park - Gyergyóremete

Templom-téri park - Gyergyóremete


A gyergyóremetei Szent Lénárd plébániatemplom 1771-ben épült. 1899-ben a szentélyt 6 méterrel megnagyobbították, így a templom mai hossza 41, szélessége 12 m. A torony magassága 47 m. Belső tere, amely 1787-ig készült el barokk elrendezésű. A főoltár képe Szent Lénárdot ábrázolja.

A színes üvegablakok 1908-ban készültek Budapesten. A balodali mellékoltár a Szentháromságot ábrázolja. Legértékesebb a Szűz Máriát a kisdeddel ábrázoló jobboldali mellékoltár, amelynek eredetijét ismeretlen örmény festő készíthette 1780 körül. A kereszthajó Szentkereszt kápolnájának Mária és Szent József szobrai 1800-ból...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templombelső
Templombelső
Orgona
Orgona
Az oltár
Az oltár
6177
6177
Kőkereszt
Kőkereszt
Műalkotás
Műalkotás
Kilátó-állvány
Kilátó-állvány
Látvány-leírás
Látvány-leírás
Munkálatok bemutatása
Munkálatok bemutatása
Emlékmű
Emlékmű
Szobor - 1
Szobor - 1
Szobor - 2
Szobor - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Templom-téri park Gyergyóremete rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Borvizfurdo Gyergyoremete
 • Nagyret lapaly
 • Jezus Szent Szive katolikus templom Ditro
 • Vizimalmok Eszenyo
 • Mezei Imre makettjei Ditro

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Eltünt

  Nagyon szép a templom és a mellette levő park, na meg a kilátás is...
 • Tömeges kincskeresés

  Reggel, még a Kecske-túra előtt, próbáltunk itt rejteni, de a gyergyóremetei ifjúság má javában kereste a kincset, ugyanis kincskereső versenyt rendeztek...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc